Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


30-01-07
CIVIL WAR: WAR CRIMES: #1 (ONE-SHOT)

του Ηλία Μεταξά

Writer: Frank Tieri

Penciler: Staz Johnson

Inkers: Tom Palmer & Robin Riggs

Colourist: Avalon's Ian Hannin

Letterer: Virtual Calligraphy's Joe Caramagna

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Ο Wilson Fisk κάνει μια «γενναιόδωρη» προσφορά στον Iron Man για να φέρει σε ένα τέλος το Civil War.

Στο σύνολο του τεύχους βλέπουμε το τι ακριβώς κάνουν οι κακοποιοί – μικροί & μεγάλοι - τη στιγμή που οι ήρωες του Marvel Universe μάχονται μεταξύ τους. Σαν μεγάλα «κεφάλια» βλέπουμε τους Hammerhead και Kingpin. Η ιστορία μας φωτίζει περισσότερο την προσωπικότητα του Kingpin (οι πρώτες σελίδες παρουσιάζουν μια σκηνή από την παιδική του ηλικία). Επίσης, αν και βρίσκεται στην φυλακή, φαίνεται η δύναμη και η επιρροή που εξακολουθεί να έχει, ενώ γίνεται και εμφανές το πόσο καλά γνωρίζει τα παιχνίδια του σχεδιασμού, της παραπλάνησης και της εξαπάτησης, κάτι που καθίσταται ακόμη περισσότερο εμφανές από τις σκηνές μιας παρτίδας σκάκι ανάμεσα σε αυτόν και τον Tony Stark.

Κύριος αφηγητής είναι ο Turk Barrett, ένας σχετικά γνωστός μαγκάκος ταραξίας μικροκακοποιός ο οποίος είχε ξεχωρίσει ιδιαίτερα σαν χαρακτήρας στο run του Frank Miller στο DAREDEVIL. (παρότι η πρώτη εμφάνισή του είχε γίνει στο DAREDEVIL #69 από τους Roy Thomas και Gene Colan). Τώρα ο Turk δρα σαν ο επίσημος μεσολαβητής για τον Wilson Fisk και με αυτούς που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Σε γενικές γραμμές, το σχέδιο κυμαίνεται σε καλά επίπεδα, αν και στα σημεία υστερεί. Το τελευταίο έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τα πρόσωπα τα οποία είναι τόσο διαφορετικά σχεδιασμένα από panel σε panel, που πραγματικά απορείς αν πρόκειται για τον ίδιο χαρακτήρα. Παράλληλα, οι δύο inkers κάνουν τόσο καλή δουλειά που οι διαφορές μεταξύ τους, μπορούν με ένα πρώτο ξεφύλλισμα να περάσουν ακόμη και απαρατήρητες.

Όταν πήρα στα χέρια μου το συγκεκριμένο τεύχος και το ξεφύλλισα, σκέφτηκα «Ουφ, Kingpin. Προβλέπω να βαριέμαι.» Η ιστορία όμως είναι ιδιαίτερα καλογραμμένη, ενώ έχει και μερικές ανατροπές που δεν τις περιμένεις. Ίσως υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες στον υπόκοσμο του Marvel Universe καθώς έχουμε εδώ δυο θανάτους. Αυτό όμως είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί. Σε γενικές γραμμές, το τεύχος αυτό ήταν πολύ ανώτερο των προσδοκιών μου.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi