Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


28-06-05
OLYMPUS TPB

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Geoff Johns, Kris Grimminger

Artist: Jackson (Butch) Guice

Colorist: Dan Brown

Letterer: Moscow Eye

Book Designer: Thierry Frissen

Editor: Francis Lombard

DC Comics (Humanoids)

Απογοήτευση... Πικρία... Κοροϊδία... Αυτές είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μου πέρασαν από το μυαλό μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του graphic novel OLYMPUS.

Οι Jackson Guice και Geoff Johns, δύο από τους πιο ταλαντούχους αμερικανούς δημιουργούς των τελευταίων ετών, συνεργάζονται με τον Kris Grimminger για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη action/adventure ιστορία για μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκδοτικές εταιρίες. Το OLYMPUS εκδόθηκε αρχικά σε τεύχη από τη Humanoids στην Ευρώπη και στη συνέχεια, η DC, μέσω της συνεργασίας που έχει με τη γαλλική εταιρία, το εξέδωσε πριν από ένα περίπου μήνα σε trade paperback.

Θα περίμενε κανείς πως, απαλλαγμένοι από τα σφιχτά deadlines και τους πολυθρύλητους περιορισμούς των Αμερικανών εκδοτών και editors, οι Johns, Grimminger και Guice θα δημιουργούσαν ένα μικρό αριστούργημα. Και ίσως για κάποιους που σκέφτονται με τα στενά ευρωπαϊκά δεδομένα, να τα κατάφεραν. Προσωπικά, πιστεύω πως το μόνο που έκαναν είναι μια λουστραρισμένη παπαριά.

Το OLYMPUS διαβάζεται, από την αρχή ως το τέλος, ως ένα μέτριο ευρωπαϊκό comic. Ξέρετε τώρα, από αυτά που κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες μηνιαίως στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά επειδή η μόδα επιτάσσει το να εξυμνούμε τους Ευρωπαίους και να κράζουμε με κάθε ευκαιρία τους Αμερικανούς, δεν υπάρχει περίπτωση να το παραδεχτούμε (free info: το ποσοστό των καλών και κακών comics είναι περίπου το ίδιο παντού - 80% crap, 15 adequate, 4% good, 1% great - οι γεωγραφικοί διαχωρισμοί βρίσκονται μόνο μέσα στο μυαλό των ηλίθιων που προσπαθούν να το παίξουν intellectuals).

Το σενάριο είναι αστείο -για να μην πω τίποτε χειρότερο- και γεμάτο απροκάλυπτα κλισέ. Ενώ το βασικό concept της ιστορίας (κάποιος βρίσκει το Κουτί της Πανδώρας και μόλις το ανοίγει γίνεται της κακομοίρας), δεν είναι κακό, ο τρόπος που επιλέγουν οι δύο συγγραφείς να αναπτύξουν το plot είναι επιεικώς παιδαριώδης.

Τρεις νεαροί φοιτητές αρχαιολογίας, μαζί με την καθηγήτρια τους (η οποία, με βάση αυτά που βλέπουμε στο σκίτσο, θα μπορούσε να είναι και μικρότερη τους - όλες η γυναίκες του Guice είναι 20something top models), ξεκινούν μια εκδρομή εγκυκλοπεδικου χαρακτήρα στο βόρειο Αιγαίο, όπου ανακαλύπτουν το Κουτί της Πανδώρας. Για κακή τους τύχη, τους την πέφτουν κάποιοι μοντέρνοι πειρατές που καταλαμβάνουν το πλοίο τους (κατα λάθος - για άλλο πλοίο έψαχναν, αλλά δεν έχει σημασία). Τελικα, το πλοίο πέφτει σε μια τρομερή καταιγίδα και όλοι μαζί ναυαγούν σε ένα μυστηριώδες νησί. Τί συναντούν στο νησί; Όλα όσα γνωρίζαν οι Johns και Grimminger από ελληνική μυθολογία! Όλα, όμως!

Τα πιο ελεεινά κλισέ της ιστορίας, όμως, είναι ο τρόπος που σταδιακά κάποιοι από τους "κακούς" γίνονται στην πορεία καλοί καθώς και η απόλυτα προβλέψιμες επιλογές των χαρακτήρων που σκοτώνονται στην πορεία της ιστορίας. Δεν θέλω να αποκαλύψω περισσότερα, γιατί είμαι βέβαιος πως αρκετοί από εσάς θέλετε να διαβάσετε το OLYMPUS (I'm saying you shouldn't, but you never listen to me, anyway), και δεν θα ήθελα να χαλάσω τη "συγκλονιστική εμπειρία" που μπορείτε να ζήσετε διαβάζοντας το πολυδιαφημισμένο αυτό graphic novel ή την ικανοποίηση που θα αισθάνεστε κάθε 2-3 σελίδες όταν θα σκέφτεστε, "μα αυτό το plot point το είχα δει από 10 χιλιόμετρα μακριά".

Αναμενόμενα καλό το artwork του Jackson Guice (χωρίς βέβαια να φτάνει στο επίπεδο των κορυφαίων δουλειών του), αν και κάτι δεν πάει καλά με το reproduction, πράγμα που υποδηλώνει πως το μέγεθος στην αρχική version του comic ήταν διαφορετικό.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi