Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-02-07
ACTION COMICS ANNUAL #10

του Μανώλη Βαμβούνη

Writers: Geoff Johns & Richard Donner

Illustrators: Art Adams, Eric Wight, Joe Kubert, Rags Morales, Mark Farmer, Gary Frank, Jonathan Sibal, Phil Jimenez, Andy Lanning, Tony Daniel

Colorists: Alex Sinclair, Lee Loughridge, Joe Kubert, Pete Carlsson, Edgar Delgado, Brad Anderson, Jeremy Cox

Letterers: Travis Lanham, Joe Kubert, Phil Balsman

Editors: Matt Idelson, Nachie Castro

DC Comics

Κοιτάξτε!

Εκεί ψηλά!

Είναι πουλί! Είναι αεροπλάνο!

Είναι...

Α) το φιδάκι ο Διαμαντής!

Β) ο Μπάρκουλης

Γ) η κυρία Λουκά

Δ) o Superman

Αν απαντήσατε Δ) , συγνώμη ατυχήσατε (και μην ξεχνάτε, σας αγαπώ!).

Αν ελπίζατε να δείτε τον Superman στα ACTION COMICS, περιμένετε μερικούς μήνες ακόμα, όσο κωλυσιεργεί ο Adam Kubert. Όσο περιμένετε, δεν ξεφυλλίζετε και το καινούριο annual, να περάσει η ώρα; Ξεροσφύρι στη λεκάνη, δεν κάνει...

Όπου όταν λέμε πλέον annual στην DC, εννοούμε "στροφή στην ποιότητα", με το κανονικό συγγραφικό δίδυμο "o ταλαντούχος και o διάσημος" τών Johns και Donner, μαζί με μια γκάμα καλλιτεχνών που λες και τους επέλεξαν επίτηδες για να πουν: "Περιμένετε τον Adam Kubert, ε κορόιδα; Να έξι άλλοι τυπάδες που τον κάνουν αλοιφή!" Τόσοι πολλοί; Μα είπαμε, όταν λέμε πλέον annual, εννοούμε επιστροφή στις πατροπαράδοτες αξίες: πολλές μικρές vignettes που σχετίζονται με την παρούσα πλοκή, και πολλά πολλά (μα τόσα πολλά!) χαζοχαρούμενα extras για να γεμίσουμε τις σελίδες. Η τελική κρίση βασίζεται στο εάν αυτή η σούπερ-ανθολογία είναι όντως άξια των μεγάλων ονομάτων στα credits ή αν πρόκειται απλώς για σπατάλη ταλέντου

Και ναί, θα τα πιάσουμε ένα προς ένα. Ανάσα!

‘The Many Deaths Of Superman” με τον "πολύ" Art ‘hubba hubba’ Adams. Ο Art είναι από τα μεγαθήρια των αμερικανικών comics, έχοντας εμπνεύσει και μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών που ξεκιίνησαν την καριέρα τους κοπιάροντας το συνεχώς εξελισσόμενο στύλ του. Είναι εξαιρετικά καλός αλλά και εξαιρετικά αργός. Το να έχεις στη διάθεση σου ένα τέτοιο ταλέντο και να τον βάζεις να σχεδιάζει τον Lex Luthor να περπατάει μέσα στη ζούγκλα συλλογιζόμενος με ποιούς splash page τρόπους μπορεί να πεθάνει ο Superman, ε, είναι σπατάλη. Ο ιδιότυπος χαρακτήρας του Lex πάει να λάμψει στα πρώτα καρέ, αλλά οτιδήποτε θα μπορούσε να κερδιθεί από την προσωπική του αφήγηση, ξεχνιέται απότομα στις επόμενες τρεις σελίδες, προς χάριν μιας στεγνής αφήγησης που ξενίζει και θυμίζει ακραία προβλέψιμα SECRET FILES και άρθρα στο WIZARD.

“Who is Clark Kent’s Big Brother?” με τον Eric “κάνω τα σκίτσα του Adam Brody στο O.C.” Wight. Άξιος! Μια περιπέτεια στη Smallville με τον έφηβο Clark Kent, ο οποίος συναντά έναν επισκέπτη από το διάστημα: τον Mon-El απο τη Legion of Superheroes! Τι μου θυμίζει; Μήπως το SUPERBOY# 89 του 1961, όπου διαδραματίζεται η ίδια ακριβώς ιστορία και είναι η πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα; Μήπως πάλι την ιστορία από το SUPERMAN #80 του 1953, με τον ίδιο τίτλο και την ίδια πλοκή αλλά πρωταγωνιστή τον Halk Kar, η οποία και ενέπνευσε την αντίστοιχη ιστορία του 1961; Θα ήταν καλό όταν "αποτύουμε φόρο τιμής" σε κλασσικές ιστορίες, να αναφέρουμε κι από που κλέβουμε ή εμπνεόμαστε και να ευχαριστούμε τους αρχικούς δημιουργούς. Πέρα από τα παράπονα όμως, αυτή είναι και η καλύτερη ιστορία του τεύχους, έστω και αν δεν είναι σχεδιασμένη από μεγάλο όνομα. Χτυπάει τις κατάλληλες ψυχολογικές νότες, με τον σουπερ-μοναχικό Clark Kent να βρίσκει επιτέλους έναν "μεγάλο αδελφό" με τον οποίο μπορεί να ταυτιστεί, να παίξει χωρίς φόβο και να εμπιστευτεί. Το ότι στήνει το μετά-Crisis continuity του έφηβου Superman και συνδέει την Legion of Superheroes (στην οποία έκανε την "πρώτη" του εμφάνιση ο Mon-El τον περασμένο μήνα, ακολουθώντας το φινάλε της παρούσας ιστορίας) με το καινούριο DC Universe, είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Mystery Under The Blue Sun” με τον Joe "τι του τάξανε και τον πείσανε;" Kubert. Καθαρή σπατάλη. Όχι μόνο ταλέντου, αλλά και δύο σελιδών χαρτιού, μελανιού και τα σηναφή. Στην ιστορία τώρα, μερικά αστρόπλοια βρίσκουν την Bizarro-Earth, και... Αυτό. Πετάμε πετάμε πετάμε, τσούπ! Μια τετράγωνη Γη και τρεις Bizarro. Δή Έντ. Τι τους φταίει ο μπαμπάς Kubert και του δίνουν κάτι τόσο ανούσιο, μόνο και μόνο για να φιγουράρει το όνομα του στην μαρκίζα του τεύχους σαν κράχτης; Αμαρτίες τέκνων παιδεύουσι γονείς...

“Secrets of the Fortress of Solitude” με τον Phil "αγαπώ τον Perez" Jimenez. Δεν θυμάται κάποιος άλλος τους γαμάτους χάρτες headquarters από τα παλιά τεύχη FANTASTIC FOUR και G.I.JOE; Άξιο για λόγους νοσταλγίας και σκεπτόμενος ότι μόνο ο Jimenez και ο Perez είναι ικανοί να αποδώσουν με τόση λεπτομέρεια αυτο το δισέλιδο background. Πολλά fun πράγματα να προσέξει κανείς, αν και με την κατάντια και καταχνιά του σημερινού μετά-Crisis DC Universe, η ιδέα του Superman να κρατάει τον προσωπικό του εξωγήινο ζωολογικό κήπο, να στήνει αγαλματάκια προς τιμήν του Batman και της Wonder-Woman και να έχει Super-Science Lab για να κάνει σούπερ-πειράματα, φαντάζει παιδική και πιο αρμοστή στον μετα-νοσταλγικό τίτλο ALL-STAR SUPERMAN.

“The Criminals of Krypton” με τον Rags "μας έλειψε" Morales. Το origin των τριων φιλμικών αντιπάλων του Superman, General Zod, Ursa και Non, οι οποίοι εντάχθηκαν επίσημα στο continuity με το δεύτερο τεύχος του νέου Action Comics. Σπατάλη και εδώ. Ο Rags έκανε το μεγάλο "μπαμ" με το IDENTITY CRISIS αλλά απέτυχε να εξαργυρώσει την επιταγή καριέρας που του πρόσφερε και έχει έκτοτε αναλωθεί σε τριτοκλασάτα projects την στιγμή που όλοι περίμεναν εναγωνίως το επόμενο βήμα του. Εδώ δεν είναι σε καλή φόρμα, αφού δυσκολεύεται ακόμα και να διαχωρίσει σχεδιαστικά τους κύριους χαρακτήρες, ενώ τα άγαρμπα μελάνια και η ανέκφραστη χρωματική παλέτα αποτελείωνουν το έγκλημα. Η ιστορία επαναπροσδιοριζει για 8η-9η φορά την ιστορία του περιβόητου Zod, ο οποίος πλέον είναι στρατηγός στον Krypton και πείθεται από τις προειδοποιήσεις του Zor-El για την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη ξεκινώντας μια αιματηρή εξέγερση για να σώσει τον πλανήτη. Η μεταστροφή του χαρακτήρα χειρίζεται μάλλον άγαρμπα και δεν πείθει. Η νέα δραματική πτυχή στην ιστορία του hulk-οειδή Non από την άλλη είναι ενδιαφέρουσα και κάνει ξεχωριστό έναν αρχικά αμιγώς lackey χαρακτήρα. Αντε Ursa, και στα δικά σου!

Superman’s Top Ten Μost Wanted” με πορτρέτα από τον Tony "θα πουλήσεις και θα πεις και ένα τραγούδι" Daniel. Ούτε άξιος, ούτε σπατάλη. Μάλλον και πολύ του είναι, να κάνει τον λουστράκο σε ένα τόσο πακεταρισμένο με ταλέντα τεύχος. Να’ναι καλά η DC που τον σπρώχνει με περισσή δύναμη να γίνει όνομα. Υπ’ όψιν ότι στους top 10 είναι και οι τρείς προαναφερθέντες κακοί οι οποίοι έχουν εμφανιστεί μόλις σε μια σελίδα στα comics. Μεγάλη ιδέα έχετε για την πάρτη σας, κύριε Donner. Εν τω μεταξύ, ο ένας πραγματικά θανατηφόρος αντίπαλος του Superman, ο Doomsday, είναι ευθαρσώς απόντας.

‘Αντε μαμά, ακόμα να τελειώσει;

“The Deadliest Forms of Kryptonite” με τον Gary "επιτέλους σκιτσάρω τον κανονικό Superman" Frank. O Lex Luthor και πάλι, μας παρουσιάζει τις διαφορετικές μορφές του κρυπτονίτη (ξεχνώντας την πιο πρόσφατη μαύρη μορφή που χρησιμοποίησε εναντίον της SUPERGIRL. Μα κανείς δεν την πάει;). Αστεία-αστεία αν βάλει ποτέ μυαλό και εκμεταλλευτεί την εμμονή του, μπορεί να γίνει ξεναγός στο μουσείο Superman και να χεστεί στο τάλιρο. Σκέψου το βρε Lex!

Αυτή ε ίναι ίσως η πρώτη φορά που θα προτιμούσα να υπήρχαν λιγότεροι ταλαντούχοι και πετυχημένοι καλλιτέχνες σε ένα τεύχος με σενάριο που δεν τους αρμόζει. Γενικά καλό για να υπάρχει στο καλαθάκι της τουαλέτας (για διαβασμα, όχι για σκούπισμα), μέχρι να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης ότι το όλο τεύχος είναι απλά μια μηχανή για να στηθεί το καινούριο continuity και οι ιστορίες του επόμενου χρόνου. Commence Countdown!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi