Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-03-07
GIANT SIZE FASCISTS #1

του Γιώργου Κομιώτη

Δημιουργός: Κων Χρυσούλης

Εκδόσεις Χαραμάδα

Φασισμός, Σουπερηρωες, Καμπανάς, ΚΩΝ.

Για κάποιους, αυτά θα ήταν αρκετά για να αγοράσουν αυτό το υπερθέαμα μεταμφιεσμένο σε  απλό comic.

Για όλους τους υπόλοιπους αποφάσισα να γράψω αυτό το review (πρώτο και μάλλον τελευταίο) ώστε να βροντοφωνάξω ότι ο ΚΩΝ έβγαλε το καλύτερο comic  στο φετινό COMICDOM CON ATHENS.

Το GIANT SIZE FASCISTS είναι ένα διπλό τεύχος (αφού περιλαμβάνει και το FASCISTS #4) που σα σκοπό έχει να δώσει μία διαφορετική οπτική στα αμερικάνικά comics της δεκαετίας του 70, με μία δυνατή δόση χιούμορ και σαρκασμού. Μετά από αρκετό καιρό, ο γνωστός από τις ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ Κων, επιστρέφει με ένα από τα πιο τζαμάουα comics που έχουν βγει φέτος. Μία τριπλή παρωδία που δε διστάζει να διακωμωδήσει μία ολόκληρη δεκαετία! Από τα εξώφυλλα καταλαβαίνουμε καταρχάς το τι ακριβώς θέλει ο δημιουργός να προσφέρει στον αναγνώστη: αναγνωρίσιμες παραλλαγές των GIANT SIZE X-MEN #1 και του X-MEN #1, αλλά αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές ένα τσούρμο από... «Ανθρώπους που αγαπούν με υπερβάλλοντα ζήλο τη πατρίδα»!

Το περιεχόμενο συνεχίζει στο ίδιο κλίμα: μία υπερωική ομάδα από έλληνες φασίστες που εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους στα χρόνια της μεταπολίτευσης, καταδιώκονται από τις ιμπεριαλιστικές αμερικανικές υπερδυνάμεις, τις οποίες και καλούνται να πατάξουν με βάσει τα χριστιανοφασιστικά τους ιδεώδη! Μία παρωδία της «Επανάστασης» του 68, με χαρακτήρες των οποίων τα ονόματα και οι δυνάμεις μιλούν από μόνα τους: στους «καλούς» θα βρούμε τον Γαλανόλευκο Πατρίδα, τον Παλαμά με τις μεγάλες παλάμες, τον Shadow Character 2099 (ή Κολλητήρη Γκιόζη) και φυσικά την Αρκούδα της Πίνδου! Στους κακούς πρωτοστατεί ο Αριστοτέλες και ο AlliPassas@Giannena (του οποίου το τρωτό σημείο είναι πως «είναι δειλός όπως όλοι οι Τούρκοι άλλωστε!»), και τον PseudoMacedon που πρωτοεμφανίστηκε στο Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΜΙΚΣ #537.
Το θέμα προσφέρεται ιδανικά για κοροϊδία και ο Κων το εκμεταλλεύεται αυτό στο έπακρο.

Όλο αυτή η ανελέητη σάτιρα συμπληρώνεται άρτια από τις διαχρονικές δεξιές διαφημίσεις, και τα άπειρα inside jokes του Κων τόσο σχετικά με τα superhero comics των 70s όσο και με τα δίχρωμα ελληνικά μεταφρασμένα του Καμπανά και είναι σίγουρο ότι θα «αγγίξει» τον Φασίστα μέσα σε όλους μας.

Θα το ξαναπώ: Αυτό το comic είναι η καλύτερη πρόταση του Comicdom Con Athens 2007, και ίσως η καλύτερη δουλειά του ΚΩΝσταντινου Χρυσούλη μέχρι σήμερα!

ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΠΑ

Αγοράστε το!!!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi