Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-03-07
CIVIL WAR: THE INITIATIVE

του Ακη Τριανταφύλλου

Writers: Brian Michael Bendis & Warren Ellis

Penciler: Marc Silvestri

Colourist: Frank D'Armata

Inkers: Joe Weems with Marco Galli & Rick Basaldua

Letterer: Troy Peteri

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Ααα θα την πω την στεναχώρια μου. Δεν φτάνει που τελείωσε το CIVIL WAR (το πως τελείωσε είναι πικρή ιστορία) και κέρδισε η «άλλη» πλευρά, έρχεται και αυτό το τεύχος και μας τρίβει στα μούτρα την παντοκρατορία του Iron Man. Ως anti-registration και pro-Cap (το ίδιο δεν είναι;), είναι αλάτι στην πληγή να πρέπει να γράψω αυτό το review. Θα επιστρατεύσω όμως όλη μου την αντικειμενικότητα και θα κάνω το καθήκον μου (ηρωική μουσική επένδυση εδώ).

Χρησιμοποιώντας την σύγχρονη (και δημοκρατική;) μέθοδο του debate για το CIVIL WAR THE INITIATIVE έχουμε:

Υπέρ: Εάν παρακολουθήσατε το CIVIL WAR μόνο μέσα από την κύρια σειρά, χωρίς τα δεκάδες tie-ins, είναι ένα τεύχος που θα σας διαφωτίσει για το νέο status quo του Marvel Universe, και θα έπρεπε να το έχετε για να ξέρετε τι μέλλει γενέσθαι.

Κατά: Είναι ένα μεγάλο διαφημιστικό έντυπο για τις νέες σειρές και ομάδες της Marvel, κάτι σαν teaser trailer, και σίγουρα πολύ ακριβό για προωθητικό υλικό.

Υπέρ: Το υπέροχο artwork του Marc Silvestri.

Κατά: Το προβληματικό σενάριο των Bendis και Ellis.

Διαλέξτε λοιπόν την δική σας εκδοχή, κάτι σαν anti ή pro-registration του Civil War.

Με κύριο κορμό τον Iron Man, το τεύχος περιέχει ουσιαστικά τρεις ιστορίες. Στην πρώτη, γραμμένη από τον Bendis, βρίσκουμε τον Michael Pointer a.k.a. "The Collective", να ανακρίνεται από τον Reed Richards και ένα μυστηριώδη άντρα, θέτοντάς τον αντιμέτωπο με τις ευθύνες του για τον θάνατο ολόκληρης (σχεδόν) της ομάδας των Alpha Flight. Οι Omega Flight γεννιούνται.

Στην δεύτερη ιστορία, από τον Ellis αυτή την φορά, μια ομάδα κυνηγάει τον Hurricane II, καθώς είναι ένας unregistered ήρωας και συνεπώς παράνομος. Η ομάδα δεν είναι άλλη από τους Thunderbolts και το νέο roster της είναι ανατριχιαστικό.

Στην τρίτη ιστορία αναλαμβάνει ο Bendis και πάλι. Η Ms Marvel περιγράφει στον Iron Man την συνάντηση που είχε με την Spiderwoman και την έντονη συζήτηση που είχαν. Ο τελευταίος αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος χρειάζεται τους Avengers. τους Mighty Avengers, και έτσι άλλη μια ομάδα γεννιέται. Το τεύχος περιέχει επίσης τέσσερα (!!!) preview τίτλων που πρόκειται ή έχουν κυκλοφορήσει.

Οι τρεις ιστορίες ενώνονται με το πρόσχημα ότι ο all-new-mighty-head of SHIELD-Iron Man έχει πρόσβαση σε όλους τους δορυφόρους του πλανήτη, και έτσι παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. Παραμένουν όμως ιστορίες ανολοκλήρωτες, προβληματικές και περιστασιακές. Το πρόβλημα στο σενάριο εστιάζεται περισσότερο στις δύο ιστορίες του Bendis, και όχι τόσο του Ellis. Με out of character τον Reed Richards, να ειρωνεύεται τον καραφλό Collective, και την Ms Marvel, να λέει ένα ψέμα που την φέρνει σε επίπεδα mega-bitch, είναι άγνωστο τι προσπαθεί να καταφέρει ο Bendis. Στην ιστορία του Ellis, οι Thunderbolts εμφανίζονται ένας ένας, ως πασαρέλα, και εκτελούν διεκπεραιωτικά το καθήκον τους. Έτσι απλά. Το θετικό είναι ότι ο αναγνώστης εδώ, έχει να κερδίσει σε γνώσεις για το τι συμβαίνει και πως έχουν οι νέες συμμαχίες στην post Civil War εποχή. Επίσης ως διαφημιστικό πετυχαίνει, καθώς οι νέες ομάδες δείχνουν αρκούντως εντυπωσιακές.

Ο Silvestri, από την άλλη, τα δίνει όλα. Υπέροχα spreads, όπως είναι η μεταμόρφωση του Sasquatch αλλά και τα group shots των ομάδων. Οι Thunderbolts και οι Omega Flight φαντάζουν υπέροχοι χάρη στο σχέδιο του. Η μάχη της Spiderwoman  με τον Grey Gargoyle, είναι γεμάτη ενέργεια που ξεχειλίζει. Ο over-the-top σχεδιασμός των γυναικών είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει, απλά εδώ το παρακάνει, με τα στρουμπουλά (sic) μέρη του σώματος τους να αψηφούν ακόμα και τον νόμο της βαρύτητας. Το τελευταίο άλλους θα τους χαροποιήσει και άλλους όχι. Το χαρακτηριστικό eye candy στυλ του, κάνει απολαυστική την ανάγνωση του τεύχους και παράλληλα εξυπηρετεί τον διαφημιστικό σκοπό του, κάνοντας διπλή την επιτυχία του.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν συνεχώς (ειδικά τώρα με τον Captain America), τέτοια τεύχη είναι καλά, καθώς σου δίνουν μια περίληψη των συμβάντων. On the downside, (για να συνεχίσω τον καταιγισμό ξενόγλωσσων εκφράσεων που με έχει καταλάβει σήμερα) αν ήθελα διαφημιστικό θα διάβαζα το Marvel Previews και μάλιστα δωρεάν!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi