Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-03-07
MIGHTY AVENGERS #1

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: Brian Michael Bendis

Artist: Frank Cho

Colorist: Jason Keith

Letterer: Dave Lanphear

Editors: Tom Brevoort, Aubrey Sitterson

Marvel Comics

Άλλη μια μηνιαία σειρά των Avengers. Τούτο μεθερμηνευόμενον, πάει το «χαρτζιλίκι» αν τυχαίνει και είσαι fan. Αν ισχύει μάλιστα ότι το AVENGERS: THE INITIATIVE θα γίνει από limited, μηνιαίο, άρα συνολικά τέσσερις σειρές, τότε χρειάζεσαι καταναλωτικό δάνειο. Αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε τον κόσμο καθώς η Marvel έχει στα χέρια της άλλον ένα sold-out τίτλο αυτό το μήνα, μετά την επιτυχία των DARK TOWER: THE GUNSLINGER BORN #1, CAPTAIN AMERICA #25 και CIVIL WAR: THE INITIATIVE. Για το τεύχος αυτό, ούτε τυχαία ούτε άδικα πέτυχε υψηλές πωλήσεις. Βοήθησε βέβαια και το κλασσικό πρόσταγμα στο εξώφυλλο : «Avengers Assemble!»

Όπως είδαμε στο CIVIL WAR: THE INITIATIVE, ο Iron Man αποφάσισε να δημιουργήσει τους Mighty Avengers και τον αφήσαμε να κοιτάει το «πάνθεον» των ηρώων., Συναποφασίζοντας με την Ms Marvel η οποία θα αναλάβει και τα ηνία, εδώ μαθαίνουμε ποιους τελικά περιλαμβάνει η ομάδα. Οι υπόλοιποι είναι η Wasp, Sentry, Wonder Man, Ares, Black Widow και φυσικά ο Iron Man σε «υποστηρικτικό» ρόλο. Κατά την επιλογή τους, παίρνουμε και στοιχεία του καθενός, κάτι που βοηθάει και τους μη μυημένους να ξεκινήσουν την σειρά. Η ιστορία εξελίσσεται παράλληλα, και οι (σχηματισμένοι πια) Mighty Avengers, αντιμετωπίζουν ορδές τεράτων στο κέντρο του Manhattan καθώς και περίεργες σεισμικές δονήσεις σε όλο τον κόσμο. Το τέλος του τεύχους σηματοδοτεί την επιστροφή δύο classic villains. Μη ρωτήσει κανείς γιατί ο ένας εμφανίζεται ως γυναίκα… γιατί σχεδιάζει ο Cho! Προσωπικά το επικροτώ, οι πιο παραδοσιακοί όμως δύσκολα θα το χωνέψουν.

Διαβάζοντας μια συνέντευξη του Bendis, ανέφερε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια νέα (για αυτόν) τεχνική στο γράψιμο του για τους Mighty Avengers. Πράγματι σε αυτό το τεύχος κάνουν «πρεμιέρα» τα thought balloons. Αν και πήρε φόρα βάζοντας αρκετά, φαίνεται ότι του έδωσε έμπνευση. Γεμάτο χιούμορ, καθώς οι χαρακτήρες άλλα σκέφτονται και άλλα λένε, καταφέρνει να σε βάλει στο μυαλό τους κάτι που τους κάνει προσιτούς και αληθοφανείς. Ας πούμε, έχεις εσύ απέναντι σου τον Iron Man να σου κάνει κήρυγμα και σκέφτεσαι «Shut the f*** up!», αλλά δεν το λες μην και προκαλέσεις το CIVIL WAR 2. Κάπως έτσι λειτουργεί. Άσε που μαθαίνεις και μερικά κρυμμένα μυστικά, όπως τον κωδικό της στολής του Iron Man (super geek στοιχείο). Το δύσκολο πάντως το πέτυχε ο Bendis. Κατάφερε να κάνει ένα action packed τεύχος, να χρωματίσει την προσωπικότητα των ηρώων, να βάλει χιούμορ και να ολοκληρώσει την επιλογή της ομάδας σε ένα τεύχος. Όχι σαν κάποια άλλη υπερηρωική ομάδα - λέγε με JUSTICE LEAGUE OF AMERICA - που τους πήρε 2-3 τεύχη κοιτώντας φωτογραφίες!

Οι μεγάλες αγάπες δύσκολα κρύβονται και το ίδιο ισχύει για τον Frank Cho. Το σχέδιο του έχει μια αγνότητα που δύσκολα περιγράφεται. Ακόμα και όταν σχεδιάζει τέρατα ή μάχες, η καθαρή και στρογγυλή γραμμή του δεν παραπέμπει σε εφιαλτικά σκηνικά. Παρόμοια αίσθηση σαν αυτή που σου βγάζει ο Jeff Smith. Για τις γυναίκες του Cho δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, είναι μυθικές οι chubby καμπύλες τους. Φαίνεται όμως τελικά, παρά τις φήμες, ότι σχεδιάζει πολύ καλά και τους άντρες και αυτό θα χαροποιήσει το γυναικείο κοινό. Καθαρή ροή από πλάνο σε πλάνο, εκφραστικά μάτια και ωραίες πόζες, αυτά είναι τα δυνατά του σημεία και τα επιδεικνύει όπως πρέπει. Αυτό που μετράει είναι ότι κάνει απόλαυση την ανάγνωση ενός τεύχους.

Όσοι από εσάς αντέχετε οικονομικά άλλη μια μηνιαία σειρά, προσθέστε και αυτή στην λίστα σας και δεν θα το μετανιώσετε. Όσοι πάλι θέλετε να ξεκινήσετε για πρώτη φορά κάτι από Avengers, εδώ είναι μια καλή ευκαιρία. Αν φυσικά το πρώτο τεύχος είναι δείγμα του τι θα ακολουθήσει, γιατί αλλιώς θα κάνουμε εμείς αυτή τη φορά τους Avengers… Disassembled (χρατς, χρουτς)!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi