Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-03-07
MIDNIGHTER #1-5

του Κωνσταντίνου Δημόπουλου

Writer: Garth Ennis

Artist: Chris Sprouse

Inker: Karl Story

Colourist: Randy Mayor

DC Comics (Wildstorm)

Ααααα… Τι έχουμε εδώ; Ναι, επιτέλους, το βάρβαρο αγόρι με τη μαύρη καμπαρντίνα και τον ξενέρωτο γκόμενο απέκτησε δικό του μηνιαίο τίτλο και μάλιστα γραμμένο από ένα μετρ των ιστοριών με πρωταγωνιστές “βάρβαρα αγόρια με μαύρες γκαμπαρντίνες – αλλά όχι απαραίτητα ξενέρωτους γκόμενους” (PUNISHER, PREACHER κλπ.), τον Garth Ennis.

Για όσους δεν έχουν και πολλά, πολλά με το Wildstorm Universe (και ποιος μπορεί να τους παρεξηγήσει άραγε;) να εξηγήσω κάπου εδώ ότι το εν λόγω αγόρι (ο Midnighter ντε…) είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της πιο αμφιλεγόμενης superhero ομάδας, της Authority, ενώ θα λέγαμε ότι αποτελεί μια πολύ πιο ωμή και βίαια εκδοχή του αρχέτυπου του Batman (εξού και το μαύρο κι άραχνο της ενδυμασίας) αλλά και πρότυπο για τους πανταχόθεν gay χεβιμεταλάδες, μετά τον Rob Halford φυσικά!

Σε αυτό -το πρώτο ark- του νέου ongoing τίτλου, βρίσκουμε τον Midnighter να περιπλανιέται βαριεστημένα στους διαδρόμους του διαγαλαξιακού διαστημόπλοιου που αποκαλεί σπίτι του, μην έχοντας όρεξη να ασχοληθεί με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του υπεράνθρωπου-συζύγου του (Apollo), τις εφηβικές συνήθειες της υιοθετημένης κόρης τους (don’t ask…), ή τις κατινιές που έχουν έφεση να επιδίδονται οι κουτσομπόληδες «φίλοι» του στην Authority.

Τι να κάνει λοιπόν κι αυτός, πετάγεται μέχρι το Αφγανιστάν να ρίξει καμιά φάπα για να ξεσκουριάσει λίγο. Έλα μου όμως που κατά την επιστροφή του στο Carrier τον περιμένει και μια έκπληξη! Την ώρα βλέπετε που το μαυροντυμένο αγόρι πάει να περάσει από την πύλη που θα τον μεταφέρει σπίτι του, πέφτει θύμα απαγωγής και καταλήγει σε ένα μπουντρούμι κάπου στην όμορφη εξοχή της χώρας του Ρεχάγκελ (όχι, εντάξει δε θα ξεκινήσω τα ποδοσφαιρικά τώρα… κρατιέμαι) όπου ένας Γερμαναράς τον ενημερώνει ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, αν θέλει να ξαναχαϊδέψει τα όμορφα μαλλιά του Apollo θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό να βρει τον νεαρό ακόμα τότε, Αδόλφο Χίτλερ και να τον εξοντώσει. Κατά προτίμηση με αρκετά επίπονο και βάρβαρο τρόπο, κάτι στο όποιο άλλωστε ειδικεύεται ο Μεσανυχτούλης…

Όπως καταλαβαίνετε οι υποσχέσεις που δίνει το συγκεκριμένο plot για ένα comic με τόνους αίματος και ποικιλία σημείων από τα οποία μπορεί αυτό να αναβλύζει, είναι κάτι παραπάνω από πολλές. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε να κάνουμε με το χαρακτήρα που κάποτε, στα χέρια του Millar, πήρε εκδίκηση για λογαριασμό του βασανισμένου Apollo, σοδομίζοντας τους υπαίτιους με τη βοήθεια ενός βιομηχανικού… κομπρεσέρ!

Φαντάζομαι ότι η παραπάνω πρόταση και μόνο ήταν αρκετή για να παρατήσουν οι περισσότεροι τον υπολογιστή τους και να τρέξουν να βρουν τις όποιες κόπιες του τίτλου έχουν μείνει στα ράφια των comic-shops, ή έστω να παραγγείλουν έγκαιρα το επερχόμενο paperback. Συνεπώς, κάθε αναφορά μου στο χαρακτηριστικό χιούμορ του Ennis που διανθίζει ολόκληρο το ark, ή στην αξιόλογη δουλειά του Sprouse (SUPREME, TOM STRONG, OCEAN) στα μολύβια και του επί μακρόν συνεργάτη του Karl Story (TOM STRONG, OCEAN) στα μελάνια, θα ήταν μάλλον μάταιη! Ας είναι όμως…





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi