Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-03-07
CIVIL WAR: FRONT LINE #11 (of 11)

του Ηλία Μεταξά

Writer: Paul Jenkins

Penciler: Ramon Bachs

Inker: John Lucas

Colorist: Larry Molinar

Letterer: VC’s Randy Gentile

Editor: Tom Brevoort

Cover Artist: John Watson

Marvel Comics

Όταν ξεκίνησε το CIVIL WAR: FRONT LINE, και ιδίως το πρώτο τεύχος, ήμουν πολύ αισιόδοξος πως θα διάβαζα κάτι καλό, μια και είχα ήδη δει τη δουλειά του συγγραφέα Paul Jenkins στο GENERATION M, όπου είχαμε και το introduction με την Sally Floyd.

Τελικά όμως, έ πρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο τεύχος για να μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έχουμε ένα σχετικά καλό τεύχος. Ιδίως τα προηγούμενα ήταν απλώς. . . αχαρακτήριστα. Καλά, η μεταμόρφωση δε του Speedball σε Penance, ήταν τόσο «καλή» που μετά από πολλές απέλπιδες προσπάθειες ανάγνωσης, στο τέλος ήθελα να πιω όλη τη χλωρίνη που είχαμε στο σπίτι.

Και μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη σειρά στην αρχή είχε δηλωθεί ως 10 τευχών, και ευτυχώς που έχουμε και ένα ενδέκατο τεύχος για να βοηθήσει στο κλείσιμο, γιατί αν το τελευταίο τεύχος ήταν το προηγούμενο, τότε έπαιρνα όλη τη σειρά και θα την έκαιγα.

Φτάνουμε λοιπόν στο τελευταίο τεύχος, όπου η Sally Floyd και ο Ben Urich συνεχίζουν τις έρευνές τους για τους πραγματικούς λόγους πίσω από το Civil War, ανακαλύπτοντας μερικά από τα κίνητρα που απ’ ότι φαίνεται δεν έχει προσέξει κανείς άλλος. Συνεχίζοντας αμέσως μετά το τέλος του CIVIL WAR #7, η Floyd και ο Urich, αποφασίζουν να πάρουν δύο συνεντεύξεις από τις δύο ηγετικές φιγούρες του πολέμου, τον φυλακισμένο Captain America και τον θριαμβευτή Tony Stark.

Η συνέντευξη με τον Captain America είναι λίγο υπερβολική, όπως και η συμπεριφορά της Sally απέναντι στον Cap τον οποίο και κριτικάρει ότι είναι λίγο “out of touch” με τη σύγχρονη Αμερική. Παιδιά, συγνώμη αλλά τον άνθρωπο τον ξεπάγωσαν καιρό τώρα. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι στο σύμπαν της Marvel ο χρόνος κυλάει πολύ πιο αργά από τον κανονικό, και πάλι αυτή η καραμέλα του «εκτός εποχής» θα έπρεπε να είχε λιώσει προ πολλού.

Μην νομίζετε όμως ότι και η δεύτερη συνέντευξη με τον Tony Stark τα πάει καλύτερα! Μετά από μια ευγενική εισαγωγική συζήτηση, οι δύο ανακοινώνουν στον Stark πως ανακάλυψαν ποιος είναι ο προδότης και γιατί. Οι αναγνώστες δεν νομίζω να εκπλαγούν ιδιαίτερα. Η πραγματική έκπληξη όμως βρίσκεται στο ότι εδώ έχουμε μια από τις καλύτερες αποδόσεις του χαρακτήρα του Stark, από τότε που ξεκίνησε το Civil War και άρχισε να βγαίνει εντελώς -μα εντελώς- off character.

Το σχέδιο του Ramon Bachs είναι επαρκές, όχι όμως και κάτι ξεχωριστό. Προφανώς το συγκεκριμένο τεύχος θα προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο πρόγραμμα του, γεγονός το οποίο συμπεραίνω από το ότι μερικά σημεία φαίνονται σχεδιασμένα πολύ βιαστικά. Οι τελευταίες σελίδες με τον Ben και την Sally να αφήνουν το γραφείο του Tony είναι οι πιο εντυπωσιακές, με μια αίσθηση κινηματογραφικότητας να πλανάται στο σχέδιο.

Στο σύνολο του, το CIVIL WAR: FRONT LINE δεν θα έλεγα ότι με ικανοποίησε ως αναγνώστη. Σίγουρα είχε μερικά καλά σημεία, είχε καλές στιγμές για κάποιους χαρακτήρες, ο Jenkins είναι καλός -όπως όλα δείχνουν όταν του προκύπτει, αλλά τελικά δεν νομίζω ότι αυτή η σειρά είναι κάτι που θα μπορούσε να εντυπωθεί στη μνήμη μου.

Βέβαια το συγκεκριμένο τεύχος κερδίζει επιπλέον πόντους και γιατί λείπουν τα «ωραία» ποιηματάκια που υπήρχαν συνήθως στο τέλος. Μου αρέσει η ποίηση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε καμία θέση εδώ, ούτε βοηθούσε την προώθηση της ιστορίας ή της πλοκής, ούτε βέβαια σε έκαναν να νοιώσεις και τίποτα περισσότερο για τους χαρακτήρες. καλύτερα δεν θα ήταν να αφιέρωναν αυτές τις σελιδούλες για να έχουν περισσότερη ιστορία. . .

Αν έπρεπε να βαθμολογήσω όλη τη σειρά θα έβαζα ένα 2 στα 5. Στο συγκεκριμένο τεύχος πάλι, θα έβαζα ένα...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi