Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-05-07
MADMAN ATOMIC COMICS #1

του Αριστείδη Κώτση

Writer/Artist : Micael Allred

Colorist: Laura Allred

Editor: Jamie S. Rich

Letterer: Nate Piekos

Image Comics

Μετά από μακροχρόνια απουσία, ο Mike Allred επιστρέφει με τον ήρωα του Madman, αυτή τη φορά από την Image. Η αρχή έγινε με την κυκλοφορία της συλλογής MADMAN GARGANTUA!, όπου συγκεντρώθηκε το σύνολο των περιπετειών του ήρωα και τώρα έχουμε στα χέρια μας το πρώτο τεύχος μιας ολοκαίνουριας σειράς. Σίγουρα η αναμονή ήταν μεγάλη για έναν από τους πιο επιτυχημένους creator-owned ήρωες της προηγούμενης δεκαετίας, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι το πρώτο τεύχος γρήγορα έγινε sold out και ξαναπήγε στα τυπογραφεία για επανατύπωση.

Ο Madman είναι ένα πτώμα που δυο επιστήμονες επανέφεραν στη ζωή και τον ονόμασαν Frank Einstein (παρατηρήστε την ομοιότητα με το όνομα Frankenstein) εξαιτίας της αγάπης τους για τον Frank Sinatra και τον Albert Einstein. Ο Frank Einstein απέκτησε την καινούρια του ταυτότητα, ως Madman, εμπνευσμένος από τον υπερήρωα ενός comic που αγαπούσε ιδιαίτερα, μια από τις ελάχιστες αναμνήσεις που του απέμειναν από την προηγούμενη ζωή του. Χρησιμοποιώντας τις ιδιαίτερες (αν και όχι σαφώς καθορισμένες) δυνάμεις του βρέθηκε στο επίκεντρο περιπετειών που θα χαρακτηρίζονταν από παράξενες έως θεοπάλαβες. (Αγαπημένο προσωπικά στιγμιότυπο είναι ο εγκλωβισμός του και η προσπάθεια απόδρασής του από το σώμα ενός του ενός πλάσματος φτιαγμένου από εμετό με το "ευφάνταστο" όνομα The Puke).

Στο ξεκίνημα του τεύχους συναντάμε τον Madman να συνειδητοποιεί πως όλοι γύρω του είναι νεκροί και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη (σκηνή που θυμίζει κλασικό ξεκίνημα ταινίας με zombie) ή, αργότερα, να μοιάζουν με φαντάσματα (Πράγμα που μου θυμίζει πολύ το πρώτο τεύχος του revamp του Alan Moore στο SUPREME). Τότε θα συναντήσει τον Warren (ένα πλάσμα από το μέλλον που έχει γνωρίσει σε παλιότερες περιπέτειες του) ο οποίος και θα αναλάβει να του εξηγήσει (;) ότι έφτασε το τέλος του κύκλου και ότι τίποτε δεν είναι αυτό που πίστευε (ναι, ναι το ξέρω πως το έχουμε ξανακούσει αυτό...), αφού πρώτα θυμίσει στον αναγνώστη το παρελθόν του ήρωα έτσι ώστε να γνωρίσουν και οι νέοι αναγνώστες τα προαπαιτούμενα για την ιστορία του χαρακτήρα (ας μην ξεχνιόμαστε... το νέο τεύχος φιλοδοξεί να είναι και jumping on point για νέους αναγνώστες).

Ο Mike Allred είναι πρωτίστως ένας εξαιρετικός artist. Έχω μάλιστα την εντύπωση πως η δουλειά του στο MADMAN (τόσο στη νέα σειρά όσο και στις παλιότερες) είναι καλύτερη από αυτή που έχει κάνει για τις διάφορες for hire δουλειές του (όπως στο X-STATIX ή στα πρόσφατα τεύχη του FABLES). Έχει μια ιδιαίτερη pop-art αισθητική που δένει πού ωραία με τον δυναμικό και ολίγον τι αλλοπρόσαλλο κόσμο του Madman. Πρέπει να τονιστεί και η εξαιρετική δουλειά της Laura Allred στα χρώματα που θυμίζει πολύ τις μεθόδους του Eric Powell στο GOON κρατώντας και αυτή βέβαια μια πιο pop art στάση. Από πλευράς σεναρίου, πάντως δε μπορεί να πει κανείς ότι συμβαίνει κάτι εξαιρετικό. Υπάρχει βεβαία η αίσθηση μεγαλείου και παράξενου που φέρνει λίγο από silver age και που έκανε το MADMAN αγαπητό, ενώ επίσης ο δημιουργός καταφέρνει να κάνει ιδιαίτερα αισθητό το ότι πρόκειται για ένα ουσιαστικό revamp του χαρακτήρα (το οποίο και είναι μάλλον ο "ουσιαστικός" του σκοπός) και όχι ένα απλό marketing trick του σωρού. Το τεύχος, όμως, είναι εισαγωγικό και περιορίζεται κυρίως στην εξιστόρηση των υπαρχόντων δεδομένων και στην «προειδοποίηση» ότι «τίποτε δεν είναι όπως το ξέραμε», οπότε δεν έχουμε ουσιαστικά τίποτε άλλο παρά ενδείξεις για τη νέα γραμμή πλεύσης που δίνει ο δημιουργός.

Το πρώτο τεύχος του MADMAN ATOMIC COMICS είναι υπέροχα σχεδιασμένο και αποτελεί μια αρκετά καλή εισαγωγή που ανοίγει την όρεξη για κάτι περισσότερο. Το κατά πόσο θα είναι καλό και ως σειρά, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο για να το δούμε.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi