Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-05-07
INCREDIBLE HULK #104-105

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Greg Pak

Penciler: Carlo Pagulayan

Inker: Jeffrey Huet

Colorist: Chris Sotomayor

Letterers: VC’s Randy Gentile and Joe Caramagna

Cover Artist: Ladronn

Editor: Mark Paniccia

Marvel Comics

Η ζωή του Hulk ποτέ δεν έχει ηρεμία και γαλήνη. Η εξορία του – thanks to the Illuminati – από τον πλανήτη του, τον οδήγησε στο πλανήτη Sakaar. Πολέμησε, απελευθερώθηκε από την σκλαβιά και ηγήθηκε της επανάστασης που είχε ως αποτέλεσμα την εκθρόνιση του τυρρανικού Red King. Έγινε ο Green King και επιτέλους βρήκε αυτό που πάντα αποζητούσε: αποδοχή από τους γύρω του, την αγάπη μιας γυναίκας και έναν σκοπό στη ζωή.

Κρίμα όμως που δεν ήταν γραφτό να διαρκέσει...

Το τελευταίο μέρος του instant classic PLANET HULK έχει τον υπότιτλο ARMAGEDDON και όπως μπορείτε να καταλάβετε, the shit hits the fan. Δεν θέλω να προσφέρω spoilers, αλλά μια ματιά να ρίξετε στο "εκρηκτικό" εξώφυλλο που σας παραθέτουμε και θα μπορέσετε να καταλάβετε ότι η ιστορία είχε μια δυσάρεστη τροπή (που ίσως την γνωρίζετε, αν έχετε ήδη διαβάσει το τεύχος #104). Με τι μένουμε; Με έναν Hulk πιο τσαντισμένο από ποτέ που έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Γη, με τις επιθετικότερες των προθέσεων, για αυτούς που με το ένα χέρι του έδωσαν και με το άλλο του πήραν.

Κάπως έτσι τελειώνει το PH, ένα storyline που ήταν ολοφάνερο από την αρχή το που το πήγαινε: το premise του δεν υποσχόταν ανατρεπτικές εξελίξεις. Τα πάντα κύλησαν ρολόι. Ρολόι Ελβετικής κατασκευής όμως- παρακαλώ! Μπορεί το τεύχος #105 να είναι λίγο πιο decompressed από όσο μου επιτρέπει το γούστο μου, εδώ όμως κάνω μια εξαίρεση. Καταφέρνει να δώσει τον απαραίτητο αέρα που χρειάζεται η ιστορία για να αναπνεύσει και το κυριότερο, καταφέρνει να κάνει το ιδανικό set-up για το επόμενο Hulk-related event - το αναμενόμενο WORLD WAR HULK – χτίζοντας την ένταση. Έκλεισα το comic και σκεφτόμουνα "επιτέλους δικέ μου, ένα super hero comic για το οποίο ανυπομονώ για το επόμενο τεύχος του!". Εκρήξεις fanboy-σμού από μέρους μου, not bad…

Συγχαρητήρια στον Greg Pak, που κατάφερε να ανορθώσει τον τίτλο στο επίπεδο που είχε όταν τον έγραφε ο Peter David, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί κατόρθωμα από μόνο του. Μπορεί ο τρόπος που θα τελείωνε το PH να ήταν ολοφάνερος από χιλιόμετρα (η προώθηση του WWH δεν άφηνε πολλές εναλλακτικές), το ταξίδι όμως μέχρι να φτάσουμε εκεί, ήταν a hell of ride. Σωστό characterization, cast με καλή ποικιλία προσωπικοτήτων, ωραία δράση, ατμόσφαιρα, μετρημένος ρυθμός, the works. Αρετές που κάποτε ήταν αυτονόητες και που τώρα σπανίζουν, οι οποίες όμως θα είναι πάντοτε ό,τι χρειάζεται ένα καλό super-hero comic.

Ο Carlo Pagulayan μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που εμφανίστηκε στην σκηνή από τη εποχή του Arthur Adams, έχει όμως όλα τα προσόντα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας επικής ιστορίας. Το απέδειξε και το σχέδιο του έγινε αναπόσπαστος παράγοντας για την επιτυχία της ιστορίας.

Στο πρόσφατο παρελθόν, όταν οι Big Two συνηθίζουν να το παρακάνουν με το hype, το τελικό αποτέλεσμα είναι φτωχότερο των προσδοκιών. Εδώ ήταν μια από τις εξαιρέσεις, από αυτές που με χαροποιούν για την επιλογή μου να συνεχίζω να δίνω χρόνο και χρήμα για την ανάγνωση super-hero comics. Πολύ απλά, το INCREDIBLE HULK είναι ο καλύτερος τίτλος που εκδίδεται αυτή την περίοδο από τη Marvel, οι υπόλοιποι τρώνε την σκόνη του και πιστέψτε με, δεν το γουστάρουν καθόλου αυτό.

Σταυρώνω τα δάχτυλα του, το WORLD WAR HULK να είναι τόσο καλό όσο το θέλω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η έκταση που του δίνεται (spin-offs και tie-ins), μπορεί να το αποδυναμώσει. Anyway, that remains to be seen. Προς το παρόν, λέω να καθίσω σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, να πάρω όλο το PLANET HULK storyline και να το ρουφίξω με την μια. Why not do the same?





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi