Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-05-07
AVENGERS THE INITIATIVE #1

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: Dan Slott

Penciller: Stefano Caselli

Colorist: Daniele Rudoni

Letterer: Joe Caramagna

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Το τελευταίο installment στην Avenger-mania, το AVENGERS THE INITIATIVE έφτασε, για να μας δείξει την τωρινή κατάσταση (κατάντια) στις τάξεις των υπερηρώων. Μια σειρά που από limited έγινε μηνιαία, πριν καν κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος - προφανώς λόγω υψηλών προπαραγγελιών (αφού έχει την λέξη "Αvengers", τί περιμένατε;).

It's official, λοιπόν, οι Avengers είναι οι νέοι X-Men! Ότι και αν κυκλοφορεί -και υπονοώ σαφώς την ποιότητα- με το όνομα τους επάνω, αυτομάτως, "bling bling cash" και "ματάκια δολάρια".

Πενήντα πολιτείες, πενήντα ομάδες υπερηρώων, αυτός είναι ο στόχος του πονήματος Initiative. Και πώς το καταφέρνει κανείς; Επιστρατεύει νέους και άπειρους ήρωες, που πρέπει να περάσουν την διαδικασία του boot camp (όχι του τηλεοπτικού, του στρατιωτικού) για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους και φυσικά για να "χρησιμοποιηθούν", με τη σειρά τους, από την άρχουσα τάξη που δημιούργησε ο Iron Man. Αυτή τη διαδικασία παρακολουθούμε μέσα από το συγκεκριμένο τεύχος. Τελικά, είναι λίγο τηλεοπτικό. Ποιός μένει, ποιός φεύγει, ποιός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος;

Στο (όποιο) σενάριο χρησιμοποιείται κάθε κλισαρισμένος τύπος νεανικών χαρακτήρων. Ο δημοφιλής, η απροσάρμοστη, το φρικιό, η άσχημη, ο αστείος και άλλα τέτοια "ωραία". Λυπάμαι, βέβαια, τον Dan Slott, ο οποίος πρέπει να κάνει τα πάντα σε αυτή τη σειρά. Να εισάγει νέους ήρωες (πενήντα πολιτείες έχει να γεμίσει!), να ασχοληθεί με την post-CIVIL WAR εποχή, να δείξει την διαδικασία εκπαίδευσης και, φυσικά, να βάλει και την απαραίτητη πλοκή. Απλοϊκές αναφορές στο Ιράκ, στην παντοδυναμία των ΗΠΑ μετά την M-Day, σαχλά αστειάκια του τύπου "ποιος σου γράφει τις ατάκες"(!!!) δεν μου αφήνουν περιθώρια να ελπίζω ότι θα τα καταφέρει. Θα αποτύχει και είναι μαθηματικά σίγουρο - φυσικά όχι εισπρακτικά, αν και θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή. Την έκπληξη μας την αφήνουν για το τέλος, όπου "ψηφίστηκε προς αποχώρηση" ο δημοφιλής νέος, MVP. (Ναι, αυτό σημαίνει Most Valuable Player και είναι το code name του!)

Με διάφορες δουλειές στα G.I.JOE και YOUNG AVENGERS & RUNAWAYS, ο Stefano Caselli επιλέχθηκε μάλλον για την -υποτιθέμενη- νεανική αισθητική του. Οι manga επιρροές πάνω σε υπερηρωικό comic είναι κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Μου φαίνεται "παρά φύση" συνδυασμός. Πέρα από αυτό, δεν είναι και ανάξιο λόγου. Έχει καλή "σκηνοθεσία" και έντονες καθαρές γραμμές, αλλά αυτό πάλι το χαλάει από μόνος του με τα υπερβολικά θολά backgrounds, που παραπέμπουν σε βαρεμάρα να σχεδιάσει λίγες λεπτομέρειες παραπάνω. Για σειρά Avengers και οι δύο προαναφερθέντες συντελεστές είναι πολύ, μα πάρα πολύ "λίγοι".

Όπως πολύ σωστά μου είπε ένας φίλος, η Marvel έχει φοβερά μυαλά. Σκέφτηκαν ότι τους X-Menάκηδες τους "έχουμε", ας δημιουργήσουμε τώρα και τους Avengerάκηδες. Και τα κατάφεραν. Τους "έχουν" και κάθε τόσο ταρακουνάνε, τάχα μου, τα νερά και τρέχουν όλοι να δουν που στραμπούλιξε το πόδι του ο Iron Man. Εργαλείο, λοιπόν, το πολύπαθο Marvel Universe, που υποφέρει πίσω από κάθε marketing-wise move για χάρη των Avengers. Αν είχα μετοχές της Marvel, θα ήμουν πανευτυχής.

Με δικιά σας ευθύνη, read it and weep. Τέτοια προϊόντα σε κάνουν να κλαις για το πώς κατάντησε το Marvel Universe. Φταίει το CIVIL WAR, φταίει το ατάλαντο δυναμικό, φταίει το κυνήγι μόνο του κέρδους και ας είναι το comic σκουπίδι; Δεν ξέρω. Σκέφτομαι μόνο ότι είμαι νέος και υποφέρω, άρα τί να πουν οι "παλαίμαχοι" που έχουν μεγαλώσει με την Marvel στις καλύτερες μέρες της.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi