Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-05-07
AMAZONS ATTACK #1

του Μανώλη Βαμβούνη

Writer: Will Pfeiffer

Artist: Pete Woods

Colorist: Brad Anderson

Letterer: Travis Lanham

Associate Editor: Nancy Castro

Editor: Matt Idelson

DC Comics

Εμπρός στην επίθεση, πολεμόχαρη φυλή μου!

Οι Αμαζόνες του Themiscyra-κιστάν γυαλίζουν τα καλά σπαθιά, φορτώνουν τους καταπέλτες και την κάνουν με υπερδιαστημικά πηδηματάκια για την Washington DC, με το μάτι να γυαλίζει σαν ταύρος στην κόκκινη πλατεία.

Προς τι τόση πρεμούρα και οιστρογονοπανικός; Έχετε χάσει επεισόδια... Αλλά γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, οι καλοδιαβασμένοι πολεμικοί σας ανταποκριτές. Λοιπόν, μια φορά και ένα καιρό ήταν η Κίρκη (συγνώμη, Circe), μυθική σκρόφα περιοπής, με αδυναμία στο χοιρινό και μεγαλύτερο κόλλημα με την Wonder Woman, απ' ότι η Gabrielle με την Xena. Με διάφορες ανέμπνευστες μηχανορραφίες, οδήγησε το Department of Post-Human Affairs (DOPA DOPA DOPA) να ξανα-ματα-συλλάβει την Diana για το φόνο του Maxwell Lord (πότε θα ξεχαστεί επιτέλους αυτό; Το έχουν ξεψυρρίσει το θέμα ως εκεί που δεν παίρνει) με απώτερο σκοπό να την εκβιάσουν να αποκαλύψει τα μυστικά του... Purple DEATH Ray! (Σημείωση: όταν διαβάζουμε την τελευταία φράση απαραίτητη η αντίστοιχη κίνηση δακτυλάκι στο στόμα - Dr. Evil ζεις, εσύ μας οδηγείς!) Παράλληλα, η προαναφερθείσα μάγισσα κάνει ένα ταξιδάκι στο Themyscira-κιστάν, περνάει ανενόχλητη τον έλεγχο διαβατηρίου (τσάμπα η ομαδική μετανάστευση) και ανασταίνει την γηραιοτέρα Wonder-Woman, την ζωή-σε-λόγου-μας Βασίλισσα Ιππολύτη (συγνώμη Hippolyta - κατά το Χολυγουντιανό Μενελάους), η οποία είχε δει τα κρινάκια ανάποδα στο thank-god-we-forgot-it OUR WORLDS AT WAR του 2001. Αναστήθηκε ανάποδα η γυναίκα, είδε και την μονάκριβη (??? - ανάλογα με ποιο CRISIS βαδίζουμε) κοράκλα της στα χέρια του "Κόσμου των Αντρών", είναι πιθανόν και "αυτή η μέρα του μήνα" (Editor's Note: Στα πόσα "πιάνουν" εμμηνόπαυση οι Αμαζόνες, Manolis?), δεν θέλει πολύ να ξυπνήσει η Xena μέσα της, το οιστρογόνο να χτυπήσει κόκκινο και οι Αμαζόνες να κηρύξουν πόλεμο εναντίον των Η.Π.Α.

Όχι δεν σας έχω χαλάσει τίποτα από την πλοκή του τεύχους, γιατί πολύ απλά όλα τα παραπάνω είναι η περίληψη των προηγουμένων στα WONDER-WOMAN #6-8, της Jodi Picoult. Αν θέλετε τη συμβουλή μου, βολευτείτε με την παραπάνω περίληψη και μην ψάξετε να διαβάσετε και τα τεύχη. Βrain cells είναι αυτά, κρίμα από το Θεό.

Το πρώτο τεύχος του event ανοίγει με την άφιξη του γυναικοστρατού στο μνημείο του Lincoln σε κατάσταση μαζικής συντονισμένης εμμηνόρροιας. Η σκηνή έναρξης είναι αρκούντως σπλαττερική και μεγαλεπίβολη, ώστε να ανεβάσει τις ελπίδες για την συνέχεια της σειράς, καθώς οι Αμαζόνες, ήδη από τις πρώτες σελίδες, δείχνουν ότι είναι διψασμένες για αίμα και καταστροφή. Διάσημα εικονικά μνημεία γκρεμίζονται, ο Πρόεδρος βρίσκεται στο στόχαστρο της βαλλίστρας και αντρόπαιδα οδηγούνται, αδιακρίτως, στη σφαγή, στην πιο ανατριχιαστική σκηνή της χρονιάς σε υπερηρωικό comic. Η απαγωγή της Wonder Woman (η οποία έχει ήδη δραπετεύσει στον σόλο τίτλο της, ενώ εξελίσσονται τα επίκαιρα) είναι, φυσικά, μόνο η πρόφαση για την επίθεση, καθώς οι δολοπλοκίες της Circe ξεδιπλώνονται και φαίνεται καθαρά ότι η νεοαναστηθείσα Βασίλισσα δεν... κατοικεί πλέον στο ρετιρέ.

Στο εικαστικό μέρος του πολέμου, ο Pete Woods καταφέρνει τη μεγάλη έκπληξη. Μετά από όχι-τόσο-εντυπωσιακές θητείες σε τίτλους όπως τα DEADPOOL και CATWOMAN, δεν φάνταζε ως η πιο τρανταχτή επιλογή για την απεικόνιση ενός τόσο μεγαλεπήβολου event. Κι όμως, το διπλό splash page των τίτλων κόβει την ανάσα και απαιτεί (και κερδίζει) την προσοχή του αναγνώστη. ΔΙΣ... ΙZ... ΑΜΑΖΟΝΣ!

Συγκρίνοντας κανείς το AMAZONS ATTACK με την αβάσταχτη μετριότητα του CATWOMAN, από το ίδιο δημιουργικό δίδυμο, είναι φανερό πως αυτό είναι το project που θα εκτοξεύσει και τους δύο σε σημαντικότερους τίτλους στο μέλλον.

Εν τέλει, αξίζει το μακελειό; Ε, καιρός δεν ήταν να έχουμε έναν πόλεμο που να είναι όντως πόλεμος, να έχει τις απώλειες, να έχει τις σημαντικές στιγμές του και την ανάλογη αιματοχυσία; Το WORLD WAR III μας άφησε διψασμένους, αλλά το AMAZONS ATTACK προμηνύεται δροσιστικό, με μόνο μελανό σημείο την αναγκαστική σύνδεση με τον ανατριχιαστικά κακογραμμένο σόλο τίτλο της Wonder Woman.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi