Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-05-07
UNDERTOW

του Αντώνη Σουβατζή

Writer/Artist: Brittany Fuerst

http://undertow.dreamshards.org/

Webcomic

Να 'μαστε και πάλι! Μετά από το βίαιο και αναπάντεχο κλείσιμο του STRIP SHOW, οι συντελεστές του (εγώ δηλαδή) βγήκαν στη γύρα προς αναζήτηση νέας στέγης. Δεν πέρασε, όμως, πολύς καιρός, πριν οι ποταποί editors αναγνωρίσουν το τραγικό τους λάθος και προσφέρουν εκ νέου στα webcomic reviews, μια θέση στις σελίδες του Comicdom.gr. Έτσι, λοιπόν, δείχνοντας τη μεγαλοψυχία και την ανωτερότητά μας, επανερχόμαστε δριμύτεροι!

(Η παραπάνω εκδοχή δεν είναι, φυσικά, ούτε καν περίπου κοντά στην πραγματικότητα, αλλά είχα κεφάκια και κάποιος έπρεπε να την πληρώσει...)

Ας προχωρήσουμε, όμως, στο σημερινό κυρίως πιάτο, το οποίο και αυτή τη φορά έχει fantasy γαρνιτούρα!

Ο νέος επισκέπτης του site του UNDERTOW, αρχικά, ίσως απορήσει με την απουσία κάθε ίχνους comic strip. Αντ' αυτών, όμως, θα βρει ένα πολύ όμορφα (και λιτά) σχεδιασμένο site, που ικανοποιεί και στο μάτι αλλά και στο... ποντίκι! Έτσι, στην κεντρική σελίδα ενημερωνόμαστε για όλα τα updates των strips καθώς και για τις διάφορες παράπλευρες δραστηριότητες της δημιουργού. Από εκεί, διάφορα πολύ εύχρηστα (και πολύ μεγάλα) κουμπιά μας οδηγούν στα διάφορα sections του site...

...με πρώτο και κύριο, το section για τα ίδια τα strips. Το UNDERTOW, λοιπόν, είναι το πόνημα της νεαρής αμερικανίδας Brittany Fuerst, το οποίο ξεκίνησε πριν από μερικά χρονάκια. Πρόκειται για μια ιστορία που λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική (duh!) ήπειρο, σε μια medieval-like εποχή. Ο κεντρικός ήρωας, Teyn, είναι ένα νέο μέλος της elite guard ενός πρίγκηπα. Στο πρώτο του assignment, ορισμένα πράγματα πάνε στραβά και χωρίς να το καταλάβει (για να είμαι ειλικρινής ούτε και εγώ το πολυκατάλαβα) ο πρίγκιπας έχει απαχθεί! Από εκείνη τη στιγμή, μπαίνουν στην ιστορία και νέοι χαρακτήρες και ένα (μπερδεμένο) σχέδιο συνομωσίας τίθεται σε εφαρμογή.

Μια ιστορία ποτισμένη από την ατμόσφαιρα του D&D και γενικότερα των RPGs (σχεδόν άκουγα τον ήχο των ζαριών να ρολάρουν όσο διάβαζα) με δόσεις humor, μαγείας και νεανικής αφέλειας. Το storytelling, όμως, παρουσιάζει κάποια σημαντικά κενά και μπερδεύει τον αναγνώστη, κάτι που ελπίζω πως θα διορθωθεί καθώς η ιστορία θα ξεδιπλώνεται. Αν κρίνω, βέβαια, από τη μέχρι τώρα συχνότητα των updates, κάτι τέτοιο μάλλον θα αργήσει...

Σχεδιαστικά, το UNDERTOW είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς η δημιουργός ωριμάζει, με την πάροδο του χρόνου. Πάντως, ξεκινάει από μια αρκετά καλή βάση και ανεβαίνει συνεχώς. Μοναδική ένσταση, οι manga εκφράσεις που παίρνουν οι χαρακτήρες (απορώ πια με τους αμερικανούς δημιουργούς - λίγη πρωτοτυπία, ρε παιδιά!!) Κατά τα άλλα, το σχέδιο μου θύμισε αρκετά κάποια D&D short stories που είχαν εκδοθεί πριν από μερικά χρόνια από την Kenzer. Α, να τονίσω πως αρχικά το artwork είναι ασπρόμαυρο, ενώ στη συνέχεια αποκτά χρώμα!

Τα υπόλοιπα πραγματούδια που βρίσκουμε στην κεντρική σελίδα του site είναι, φυσικά, τα links και το forum, που δε λείπουν πλέον από κανένα σοβαρό webcomic site. Επίσης, θα βρείτε δυο λογάκια για τη δημιουργό και το πόνημά της, καθώς και ένα gallery και μια σελίδα με αρκετά αξιόλογα fan art.

Αν σας άρεσαν το Juathuur (review) και το Flipside (review) τότε μάλλον θα σας αρέσει και το UNDERTOW, αφού πρόκειται σχεδόν για κάτι... ενδιάμεσο.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi