Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-05-07
NIGHTWING ANNUAL #2

του Ηλία Μεταξά

Writer: Marc Andreyko

Penciller: Joe Bennet

Inker: Jack Jadson

Colorist: Jason Wright

Letterer: Phil Balsman

Editor: Joan Hilty

DC Comics

Αν και οι φίλοι μου με θεωρούν περισσότερο Marvel fan, διαβάζω αρκετά comics και από τη DC και έχω ιδιαίτερη τρέλα με τους Teen Titans, τη Barbara Gordon, τον Dick Grayson και φυσικά την Starfire (Θεά!!!). Οπότε, μόλις έπεσε στην αντίληψη μου πως οι τρεις τελευταίοι χαρακτήρες θα εμφανίζονταν στο συγκεκριμένο Annual, δεν υπήρχε χώρος για δεύτερη σκέψη. (Εντάξει, όσοι το διαβάσετε θα μου πείτε πως η εμφάνιση της Starfire είναι πολύ μικρή. Είναι ουσιώδης, όμως, έτσι;)

Ο Marc Andreyko μας λύνει την απορία γιατί μετά το "One Year Later" ο Dick και η Babs δεν ήταν παντρεμένοι, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι μετά την πρόταση του Dick στο αεροδρόμιο, πριν φύγει για να πολεμήσει στη Crisis. Αυτό μας το εξηγεί με την πρόφαση της βοήθειας της Babs στην ανάρρωση του Dick, μετά το τραυματισμό του από τον Alexander Luthor.

Δοθείσης της ευκαιρίας, γίνεται και μια αναδρομή στην ιστορία των δύο χαρακτήρων, από τις μέρες τους σαν Robin και Batgirl, δείχνοντας μας πως πρωτοξεκίνησε το ρομάντζο και πως εξελίχθηκε η σχέση τους μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία αγάπης -την οποία άνετα έβλεπα και σε ταινία- με τους χαρακτήρες να είναι απόλυτα τρισδιάστατοι και να μη θυμίζουν καρικατούρες. Ο Andreyko καταφέρνει να μας παρουσιάσει έναν πληρέστατο Dick Grayson, που βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τα χαρακτηριστικά που του είχαν δώσει οι παλαιότεροι συγγραφείς του. Επίσης, επιτυγχάνει στο πολύ δύσκολο έργο του να κάνει την ιστορία προσβάσιμη και σε νέους αναγνώστες, χωρίς όμως να είναι βαρετή για τους παλιούς. Το comic είναι γεμάτο όμορφες στιγμές, ενώ δεν λείπει και το χιούμορ (δείτε τη σκηνή που ο Dick και η Babs είναι κλεισμένοι μαζί σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, και προσέξτε την αντίδραση του Dick, όταν τους ελευθερώνει ο Batman).

Το σχέδιο του Joe Bennett είναι απλά καταπληκτικό. Ήταν η καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη ιστορία. Με έκανε να καταλάβω πόσο μου είχε λείψει και από τα Birds of Prey, ενώ μου δίνει την εντύπωση πως κάθε φορά που βλέπω σχέδιο του, είναι ακόμα καλύτερος (σημαντικό ρόλο πάντως έχουν παίξει και τα εκπληκτικά μελάνια του Jack Jadson). Το εξώφυλλο είναι επίσης θαυμάσιο, αποτυπώνοντας την αγάπη ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, κάνοντας tribute στις παλιές καλές μέρες και επιδεικνύοντας γιατί έχουν τόσο αφοσιωμένους οπαδούς.

Εμπρός λοιπόν DC, μετά το run του Marv Wolfman στο μηνιαίο τίτλο του Nightwing, νομίζω πως βρήκατε τη νέα σας creative team.

Αν είστε fan των Dick Grayson και Barbara Gordon, τότε αυτό το Annual είναι κομμένο και ραμμένο για σας. Αν πάλι θέλετε να διαβάσετε μια, απ' όλες τις απόψεις, άρτια υπερηρωική ιστορία, δεν θα χάσετε αν το δοκιμάσετε.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi