Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


22-05-07
MARVEL ADVENTURES: AVENGERS #12

του Μανώλη Βαμβούνη

Writer: Jeff Parker

Penciller: Juan Santacruz

Inker: Raul Fernandez

Colorist: Impacto Studios' Adriano Lucas

Letterer: Dave Sharpe

Editor: Mark Paniccia

Marvel Comics

Εν αρχή ήν ο τίτλος: 'Ego the Loving Planet'

Θα μπορούσα να κλείσω εδώ το review μου, να χτυπήσω και την βαθμάρα μου και να την κάνω για ύπνο. Εξ' άλλου, το παρόν άρθρο έχει απόλυτα εγωιστικό σκοπό: να πείσει όλους εσάς να διαβάσετε το ενδεχομένως πιο διασκεδαστικό, πρωτότυπο και αφοπλιστικά wrong/γελοίο comic της χρονιάς.

Ego. The LOVING Planet.

Τουτέστιν: Οι Avengers ερευνούν μια σειρά μετεωρολογικών καταστροφών και ανακαλύπτουν την αιτία στην προσέγγιση ενός νέου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, ο οποίος πλησιάζει την Γη και προσπαθεί να μπει στην τροχιά της. Οι Avengers σπεύδουν να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη μας και ανακαλύπτουν την ταυτότητα του νέου πλανήτη, αποκρυπτογραφώντας την ομιλία του προς την Γη.

Βλέπετε, ο πλανήτης δεν είναι άλλος από τον Ego, τον ζωντανό πλανήτη (the Living Planet), ένα ουράνιο σώμα με νοημοσύνη, φωνή, πρόσωπο και... μούσι! Είχε κέφια απ' ότι φαίνεται ο Kirby στα 60s για να δημιουργήσει ένα τόσο απόκοσμο κοσμικό χαρακτήρα. Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του, ο Jeff Parker αποφασίζει να επαναπροσδιορίσει τον Ego, όχι πλέον ως απλά ζωντανό πλανήτη, αλλά ως πλανήτη-καμάκι!

Σαν ένας άλλος υπερδιαγαλαξιακός Στάθης Ψάλτης, λοιπόν, ο Ego κάνει τσάρκα στο Ηλιακό μας σύστημα και κοζάρει το φίνο γαλάζιο γκομενάκι με τους σέξυ πόλους, στο τρίτο σκαμπό από τον Ήλιο. Αυτό που επακολουθεί είναι ένας ξεκαρδιστικός καταιγισμός από τετριμμένα pick-up lines βιντεοταινιών των 80s (ο Ego είναι παλιοκορτάκιας) με παράλληλο σχολιασμό/κουτσομπολιό από τους Avengers, που προσπαθούν να αποτρέψουν το απαγορευμένο διαπλανητικό νταραβέρι. Το να ακούσω τον Hulk να φωνάζει "You hear Hulk, stupid planet!? Earth not interested in you! Earth just want to be friends!", είναι μια λυτρωτική στιγμή για μένα σαν Marvel fan. Το φινάλε δεν θα το προδώσω εδώ, αλλά είναι αντίστοιχα ευρηματικό και γελοίο ώστε να κλείσει ικανοποιητικά την ιστορία.

Τα Marvel Adventures υποτίθεται ότι είναι το line της εταιρίας για τους "μικρούς μας φίλους", αλλά στα επιδέξια χέρια του ανερχόμενου Jeff Parker (AGENTS OF ATLAS, X-MEN FIRST CLASS) ο συγκεκριμένος 'παιδικός' τίτλος αναδεικνύεται στο πιο αξιόλογο μηνιαίο Avengers comic. Μην έχοντας δεσμεύσεις με το σύγχρονο continuity, φιλοξενεί την απόλυτα heavy-hitter, all-star ομάδα Avengers, με τους Captain America, Iron-Man, Spider-Man, Wolverine, Storm, Hulk και Giant Girl/Janet Van Dyne - και δεν παλεύουν μεταξύ τους σε ατελείωτα και ανούσια crossovers! Αντίθετα, κάθε τεύχος περιέχει μια αυτοτελή ιστορία με κλασικούς αντιπάλους από το παρελθόν της εταιρίας, με φρέσκιες και τολμηρές προσεγγίσεις, με κύριο γνώμονα να προσφέρει μια διασκεδαστική ιστορία. Αναφορικά, σε προηγούμενο τεύχος είχε μεταμορφώσει όλο το cast σε MODOKs, με πιο ξεχωριστή την ιδιαίτερα κλασάτη MODOK-Storm.

Παρά το άκαιρο marketing και την ανύπαρκτη διαφήμιση, o τίτλος δεν είναι παιδικός, αλλά έχει αυτά τα κλασσικά συστατικά των παλιών καλών τίτλων της εταιρίας, που τους έκαναν προσβάσιμους για όλες τις ηλικίες, καθώς κάθε αναγνώστης έχει κάτι διαφορετικό να αποκομίσει από την ιστορία. Για να το πω πιο ξεκάθαρα, o Parker φέρνει σε πέρας την αποστολή που είχε αναλάβει κάποτε το Ultimate Universe, πριν καταλήξει μια πιο "edgy" απεικόνιση του κανονικού continuity, με εξίσου (ή και περισσότερο) πυκνές και μπερδεμένες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των τίτλων.

Για να μην παραφουσκώνω τα πανιά, βέβαια, ο τελικός βαθμός που δίνω δεν αντανακλά την καλλιτεχνική ποιότητα και την συγγραφική δεξιοτεχνία, αλλά απλά την φρεσκάδα και το fun του θέματος. O Juan Santacruz είναι απλά ικανός ως σκιτσογράφος, χωρίς να κάνει ιδιαίτερα θετική ούτε αρνητική εντύπωση. Οι χαρακτήρες αυτοσαρκάζονται και σαρκάζουν την comics επικαιρότητα (καθώς πετούν στο διάστημα, οι Avengers καθησυχάζουν τον Dr Banner: "oh please, Bruce, that's just silly. Like we would ever throw Hulk into space..."), αλλά λόγω της μορφής της σειράς, δεν επιτρέπεται να εξελιχθούν μέσα στην ιστορία και να δείξουν πάνω από δυσδιάστατα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους. Βρίσκονται στην ιστορία ως φορείς της δράσης και των χιουμοριστικών ατακών. Σε κάποιους τίτλους "απόδρασης", όμως, αυτό είναι αρκετό.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi