Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


22-05-07
GONE WITH THE BLASTWAVE

του Νίκου Βλασερού

Writer/Artist: Kimmo Lemetti

http://www.blastwavecomic.com/

Webcomic

Hold the presses! Ο πολυαγαπημένος σας συντάκτης επιστρέφει στην ενεργό δράση. Παρά την, ομολογουμένως, θαυμάσια δουλειά που έκανε ο φίλος Αντώνης Σουβατζής στο STRIP SHOW, η νέα μορφή που σταδιακά παίρνει το Comicdom.gr, επιβάλλει την ταυτόχρονη συνδρομή δυο έμπειρων συντακτών για το νευραλγικό χώρο των webcomics. Με βρήκαν στη σπηλιά μου, λοιπόν, τα αφεντικά και ως καλό imp, ξαναπιάνω πληκτρολόγιο. Κάνω την αρχή με ένα παλιό γνώριμο, το GONE WITH THE BLASTWAVE.

Το webcomic αυτό διαδραματίζεται σε μια άγνωστη πόλη του μέλλοντος, η οποία είναι ένα από τα πολλά πεδία μάχης ενός αέναου πολέμου. Οι ήρωές μας είναι μερικοί "κόκκινοι" στρατιώτες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν και να σκοτώσουν όσο περισσότερους "μπλε" και "κίτρινους" μπορούν. Η ιστορία δεν ξεκινάει από την αρχή (αν και ο δημιουργός μας λέει ότι έχει κάποιο έτοιμο background) και μας δίνει την εντύπωση ότι το όλο σκηνικό είναι παγωμένο στο χρόνο, ότι κανείς δεν νικά και ότι η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη. Πολύ grim καταστάσεις... Τότε γιατί γελάμε; Το ζοφερό μέλλον του ανθρωπίνου γένους μας μεταφέρεται από τον εικοσάχρονο κύριο Kimmo Lementi, με μπόλικο μαύρο χιούμορ. Οι πολεμιστές του είναι αρκετά βαρεμένοι, ικανοί να βάλουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να δουν μια μεγάλη έκρηξη ή να σκοτώσουν κάποιον με εντυπωσιακό τρόπο και όλο αυτό εξαιτίας της ανείπωτης βαρεμάρας που προκαλεί αυτός ο πόλεμος.

Το format του comic είναι παρόμοιο με αυτό των κανονικών, έντυπων, comics. Μεγάλες σελίδες Α4, οι οποίες προχωρούν την ιστορία αρκετά κάθε φορά (σε αντίθεση με τα περισσότερα comic strips), αλλά παράλληλα, διατηρούν συνήθως το gag-a-page που βοηθάει τη δημοφιλία των συνηθισμένων webcomics. Παρόλο που οι χαρακτήρες φορούν μάσκες αερίου (ο Lementi λέει ότι δεν ξέρει να φτιάχνει πρόσωπα!), οι βασικότεροι από αυτούς ξεχωρίζουν. Ως τώρα έχει 36 σελίδες μόνο και αυτό είναι το κυριότερο μειονέκτημα του - δεν ανανεώνεται συχνά και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού ο δημιουργός του το έχει ως hobby.

Το art είναι αυτό που με τράβηξε στην αρχή στο GONE WITH THE BLASTWAVE. Είναι εξολοκλήρου φτιαγμένο σε υπολογιστή, από τα sketches μέχρι το coloring και φυσικά τα balloons. Έχει ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ που μεταφέρει το ύφος του σκοτεινού αλλά παράλογου κόσμου στον οποίο ζουν πλέον οι άνθρωποι. Δεν είναι τυχαίο που οι πρώτες 32 σελίδες πλέον εκδίδονται από την Jessor & Co, αφού στέκονται μια χαρά και για έντυπο comic.

To site του Lementi έχει πολλά μπλιμπλίκια (αν το αγγίξεις αυτό Σακαρίδη, σε έφαγα! - Editor's Note: I wouldn't dream of it...) που αξίζουν τον κόπο να τα δείτε. Μπορείτε να ψωνίσετε το comic και prints, να μιλήσετε με το δημιουργό του, να μάθετε πολλά πράγματα για το comic και τη διαδικασία δημιουργίας μιας σελίδας κ.λπ. Γενικά, ένα website πολύ λειτουργικό και ευχάριστο στο μάτι.

Συνολικά, θα έλεγα ότι το GONE WITH THE BLASTWAVE είναι ένα πολύ καλό webcomic. Ο μόνος λόγος που δεν παίρνει ένα στρογγυλό "4" είναι ότι δεν ανανεώνεται όσο συχνά θα έπρεπε. Ρίχνετέ του μια ματιά που και που.


(All images copyrighted 2005-2007 by Kimmo Lemetti)

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi