Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-05-07
SENSATIONAL SPIDER-MAN ANNUAL #1

του Ηλία Μεταξά

Writer: Matt Fraction

Artist: Salvador Larroca

Colorist: Paco Roca

Letterer: VC's Cory Petit

Editor: Warren Simmons

Marvel Comics

Το SENSATIONAL SPIDER-MAN ANNUAL #1 είναι μια ρομαντική ιστορία.

Δράση δεν υπάρχει (εκτός από μια σύντομη σκηνή), ενώ οι "προθέσεις" του comic φαίνονται από το ίδιο το εξώφυλλο το οποίο (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει!) είναι ένα tribute (θελημένα ή όχι;) στα εξώφυλλα του John Romita Sr. - και όλοι ξέρουν τη σχέση αυτού του ονόματος με τον Spider-Man.

Ο Matt Fraction μας δίνει μια ρομαντική ματιά στη σχέση του Peter και της Mary Jane, με μια ανασκόπηση της σχέσης τους, από τη πρώτη γνωριμία τους ως σήμερα. Και όλα αυτά, με αφορμή της συνάντησης της Mary Jane με έναν παλιό της γνωστό, από την εποχή που ήταν στο Los Angeles και βρισκόταν σε διάσταση με τον Peter (μετά το storyline του Howard Mackie, όπου την είχαν απαγάγει και όλοι πίστευαν πως ήταν νεκρή). Ο παλιός αυτός γνωστός δουλεύει τώρα για την S.H.I.E.L.D., (είναι ιδέα μου ή έχουν "χαλαρώσει" τα standards της S.H.I.E.L.D.;) και της κάνει την εξής πρόταση: να αφήσει τον Peter, να βοηθήσει στην σύλληψη του και έτσι θα της δοθεί αμνηστία και προστασία. Παράλληλα, ο Peter, καταλαβαίνοντας την πατατιά που έχει κάνει (βλέπε "My name is Peter Parker and I have been Spider-Man since I was 15 years old" - CIVIL WAR #2), συναντιέται με ένα φίλο αστυνομικό και του προτείνει να τον συλλάβει, με αντάλλαγμα την προστασία της Mary Jane και της θείας του.

Μέσα από τις συζητήσεις που έχουν αυτοί οι τέσσερις χαρακτήρες και με τη χρήση flashbacks, βλέπουμε την ουσία μιας αγάπης που έχει γίνει θρυλική ανάμεσα στους fans (αν και ο Editor In Chief της Marvel δεν συμφωνεί με αυτούς) . Ο Fraction καταφέρνει να αναμιγνύει τη χαρά με τη λύπη, τα γλυκά συναισθήματα με τα πικρά. Ούτως ή άλλως, αυτή δεν ήταν πάντα η ουσία της σχέσης τους; Όσο δύσκολη και αν γινόταν η ζωή του Peter, η αγάπη της Mary Jane ήταν αυτό που τον στήριζε.

Την ίδια στιγμή, ο Salvador Larocca μας δίνει μια από τις καλύτερες δουλειές του εδώ και πολύ καιρό, ιδίως στις σκηνές flashback, όπου το σχέδιο του μιμείται το σχέδιο των καλλιτεχνών της περιόδου όπου αναφέρεται, όπως ο John Romita και ο Ross Andru, με υπέροχα αποτελέσματα. Πρέπει βέβαια να αναφέρουμε πως τον βοηθάει και η πάρα πολύ καλή δουλειά του Paco Roca στα χρώματα, που έχουν μια ιδιαίτερη βαθύτητα και ξεφεύγουν από το απλό coloring.

Το comic χαρακτηρίζεται και από κάποια cameo appearances από παλιά μέλη του cast, όπως η Gwen Stacy, ο Harry Osborn και ο Captain George Stacy. Το γεγονός ότι και οι τρεις είναι πεθαμένοι, δηλώνει για ακόμη μια φορά την τραγικότητα του κόσμου του Peter Parker και μας υπενθυμίζει πως πρέπει να έχει φάει πολλές ώρες σε μνημόσυνα.

Ακόμη κι αν δε σας αρέσουν οι ρομαντικές ιστορίες, με ελάχιστη ως καθόλου δράση, η συγκεκριμένη είναι πραγματικά καλή και πιστεύω πως όλοι οι fans του χαρακτήρα θα την απολαύσουν.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi