Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-05-07
JOE LOVES CRAPPY MOVIES

του Νίκου Βλασερού

Writer/Artist: Joe Dunn

http://www.digitalpimponline.com/strips.php?title=movie

Webcomic

Στα webcomics που παρουσιάσαμε στο Comicdom.gr, αρχικά μέσω του STRIP SHOW, αλλά και πιο πρόσφατα στα Reviews, θα πρέπει λογικά να έχετε προσέξει κάποιο trend. Πολλά από αυτά έχουν geeky θεματολογία, ή τουλάχιστον χτίζουν τις ιστορίες τους έτσι ώστε να είναι αγαπητά στον μέσο καμένο φανατικό του διαδικτύου (με την καλή έννοια!).

Έχουμε άπειρα (σε σημείο που καταντά βαρετό) comics για παιχνίδια στον υπολογιστή ή το τραπέζι, με fantasy ήρωες, με ευαίσθητους, πλην όμως, λίγο ακοινώνητους geeks, που στο τέλος "παίρνουν το κορίτσι". Μέσα στο σωρό, βέβαια, έχουμε δει και αρκετά καλά δείγματα του είδους. Ένα από τα geeky things από τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους τα παραπάνω webcomics, είναι και οι ταινίες. Το JOE LOVES CRAPPY MOVIES είναι αφιερωμένο σε αυτές.

Ο "Joe" του τίτλου είναι ο δημιουργός του comic, Joe Dunn και το υπόλοιπο cast είναι οι φίλοι του. Πρόκειται για μια παρέα ταινιόφιλων, η οποία δε χάνει ευκαιρία να δει τις περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές που προβάλλονται. Μετά από την παρακολούθηση (και, υποθέτω, λίγη συζήτηση και "θάψιμο" με τους φίλους), ο Joe σχεδιάζει ένα comic strip αφιερωμένο στην ταινία. Παρά το όνομα του comic, οι ταινίες δεν είναι πάντα κακές, ούτε το strip είναι πάντα αρνητικό. Πολύ συχνά είναι αυτοσαρκαστικό ή απλά αστείο, αλλά πάντα έχει να κάνει με την ταινία. Οι απόψεις του Joe δε διαφέρουν πολύ από το μέσο όρο, αυτές που θεωρούνται "καλές" ταινίες, έχουν θετική αντιμετώπιση και οι "κακές", αντίστοιχα, αρνητική. Το χιούμορ του είναι hit-and-miss. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι πήρα κάποιες πληροφορίες για ταινίες που δεν έχω δει, με διαφορετικό τρόπο απ' ότι θα μου τις έδιναν τα κλασικά reviews και χωρίς ιδιαίτερα spoilers, με αποτέλεσμα να μπορώ να αποφασίσω καλύτερα όταν θα βρεθώ σε ένα ντιβιντάδικο (είναι δόκιμο τώρα αυτό; - Editor's Note: Oh, who cares?).

Το JOE LOVES CRAPPY MOVIES μας έρχεται σε κλασικό οριζόντιο format με τρία panels. Το σχέδιο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο - καρτουνίστικο με σχετικά λεπτομερή backgrounds, αλλά χωρίς να έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι καλά χρωματισμένο για την οθόνη του υπολογιστή και ο Joe μεταφέρει όμορφα τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές εκφράσεις στα πρόσωπα. Το site του webcomic περιέχει πολλά και διάφορα, γιατί δεν είναι αφιερωμένο σε αυτό μόνο. Έχει comics και από άλλους δημιουργούς (τους φίλους του Joe που λέγαμε παραπάνω) καθώς και βιογραφίες, κατάστημα κ.λπ.

Γενικά, θα έλεγα πως το JOE LOVES CRAPPY MOVIES είναι ένα μέτριο comic και θα το πρότεινα μόνο στους σινεφίλ που θέλουν να σκοτώσουν λίγη ώρα στο διαδίκτυο.


Copyright 2003-2007 Digital Pimp Productions





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi