Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


05-06-07
NEW X-MEN #38

του Ηλία Μεταξά

Writers: Craig Kyle & Chris Yost

Artist: Scottie Young

Inkers: Sean Parsons, Jay Leisten

Colorists: Jean-Francois Beaulieu and Skottie Young

Letterer: Dave Sharpe

Editor: Nick Lowe

Marvel Comics


(Warning: Mild Spoilers)


Το NEW X-MEN #38 αποτελεί το πρώτο μέρος του "Quest For Magik", ενός four-part storyline, μέσα από το οποίο θα επιστρέψει η αδερφή του Colossus και πρώην New Mutant, Illyana Rasputin. Στην πραγματικότητα, η ιστορία ξεκίνησε από το προηγούμενο τεύχος, που αποτελούσε τον πρόλογο του storyline, αλλά μην ανησυχείτε, ακόμη και αν αυτό είναι το πρώτο τεύχος NEW X-MEN που διαβάζετε, δεν θα είναι δύσκολο να "μπείτε" στην υπόθεση.

Να αναφέρουμε εδώ, πως δεν πρόκειται για την ίδια Illyana που γνωρίζαμε, η οποία ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του X-Universe, στη δεκαετία του '80, αλλά για την Illyana από το House of M, η οποία στο τέλος της ιστορίας είχε μεταφερθεί στο Limbo, πριν την επιστροφή στη κανονική πραγματικότητα. Τώρα, αν στο τέλος του συγκεκριμένου storyline καταλήξουμε, "καταλήξουμε" με την original Illyana, αυτό είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί. Αυτό που με προβληματίζει κάπως με τους Craig Kyle και Chris Yost, είναι πως δεν φαίνονται ιδιαίτερα επηρεασμένοι από τον παράγοντα "νοσταλγία" και δεν είμαι βέβαιος για το βαθμό "σεβασμού" που θα δείξουν στη χρήση του συγκεκριμένου χαρακτήρα.

Πίσω στην ιστορία μας, όμως, οι μαθητές του X-School, όσοι έχουν απομείνει δηλαδή, απάγονται από τον Belasco. Κάποιοι ανακρίνονται από τον ίδιο για το που βρίσκεται η Illyana (hellooo, μεγάλε, έχει πεθάνει από το UNCANNY X-MEN #303 - τόσο καιρό δε το είχε μάθει;), και μερικοί είναι χαμένοι στο other-worldy realm που ονομάζεται Limbo και γνωρίζουν από κοντά τους "κατοίκους" του.

Η ιστορία είναι πολύ καλή, κυλάει γρήγορα, ενώ υπάρχουν και προσωπικές στιγμές, μέσα από τις οποίες μπορούμε να "δούμε" τους χαρακτήρες, ακόμα και σκηνές χιούμορ (μέσα στη γενικότερη "σκοτεινιά" που χαρακτηρίζει τις ιστορίες των Kyle και Yost). Εκεί που με "χάσανε" σαν αναγνώστη, είναι όταν ένας χαρακτήρας φαινομενικά σκοτώνεται. Λέω φαινομενικά, γιατί έχω την ελπίδα πως επιτέλους θα σταματήσουν οι σκοτωμοί σε αυτό τον τίτλο. Σε τελική ανάλυση, αν σε κάθε τεύχος σκοτώνεται και ένας χαρακτήρας, στο τέλος δε θα μας νοιάζει καν. Πόση εξυπνάδα χρειάζεται πια για να το σκεφτεί κάποιος αυτό; Characterization δε σημαίνει σκοτώνω έναν ή πολλούς χαρακτήρες για να δω πως αντιδρούν οι άλλοι. Σημαίνει την αλληλεπίδραση που έχουν οι χαρακτήρες όσο ζουν ακόμα. Μην τα ξαναλέμε πάλι!

Το Limbo είναι ότι πρέπει για τον νέο penciller του τίτλου, Scottie Young, του οποίου το σχέδιο καρτουνίζει υπερβολικά -αλλά όχι με άσχημο ή αταίριαστο τρόπο- οπότε σε μια "διάσταση που αλλάζει συνέχεια", μπορεί να είναι πιο ελεύθερος και πιο δημιουργικός στις απεικονίσεις του. Οι εκφράσεις των χαρακτήρων είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες, ενώ το σχέδιο του αποπνέει τρομερή ενέργεια, ακόμη και στις ήρεμες στιγμές του.

Σε γενικές γραμμές, ένα καλό τεύχος και μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν τον τίτλο όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi