Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-06-07
SILVER SURFER: REQUIEM #1 (of 4)

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: J. Michael Straczynski

Artist: Esad Ribic

Letterer: Cory Petit

Editor: Axel Alonso

Marvel Comics


Είναι γεγονός ότι ο θάνατος ενός ήρωα στα comics δεν συγκινεί πια κανέναν. Ξέρεις ότι θα επιστρέψουν ή θα αναγεννηθούν με κάποιο σεναριακό τέχνασμα. Παράλληλα, οι ιστορίες της κατηγορίας "Τάδε - The End", "The Last Story of Τάδε" ή "What if Ταδε...", οι οποίες δίνουν ελευθερία στους συγγραφείς να σκοτώσουν ασύδοτα ή να αλλάξουν τα πάντα, με τη σιγουριά ότι δεν ανήκουν στο παρόν continuity, είναι υπαίτιες για την αδιαφορία του αναγνώστη μπροστά σε life-changing (ή life-taking) γεγονότα. Όλα τα παραπάνω κάνουν πολύ δύσκολο το έργο ενός συγγραφέα που θέλει να συγκινήσει ένα ήδη υποψιασμένο κοινό, με τον δραματικό μοχλό του επικείμενου θανάτου ενός πρωταγωνιστή.

Διαβάζοντας, λοιπόν, το SILVER SURFER: REQUIEM, απαλλαγμένος από το συναισθηματικό βάρος μήπως αυτό είναι και το τέλος του πολυαγαπημένου ήρωα, βρίσκεσαι προ εκπλήξεως. Η συγκίνηση είναι παρούσα, δυνατή και όμορφη. Ενσυνείδητοι υπαίτιοι, οι δημιουργοί J.M. Straczynski και Esad Ribic.

Ο Silver Surfer παρακολουθεί ένα κοσμικό γεγονός τεραστίων διαστάσεων, ένα κοσμικό ανεμοστρόβιλο που σηματοδοτεί τον θάνατο εκατομμύριων αστεριών και την γέννηση καινούριων και οι σκέψεις του αναλογίζονται τον κύκλο της ζωής. Επισκέπτεται το Baxter Building, καθώς θέλει να εκμυστηρευτεί στον Reed και την Sue, κάτι που τον ανησυχεί. Ο Reed τον υποβάλλει σε διάφορα τεστ, καθώς παράλληλα παρακολουθούμε το παρελθόν και την γέννηση του Herald of Galactus. Η διάγνωση του Mr. Fantastic είναι ανησυχητική.

Με διάχυτο λυρισμό, ο Straczynski καταφέρνει αυτό που λέγαμε στη αρχή ότι είναι πλέον δύσκολο. Να σε κάνει να συγκινηθείς και να νοιαστείς για τον ήρωα. Όσο και να πιστεύεις ότι δεν πρόκειται να "γίνει" τίποτα, δεν μπορείς παρά να μπεις σε αυτή την όμορφη ιστορία που έστησε ο JMS. Με τον υπέροχο εσωτερικό μονόλογο του μοναχικού Surfer, αγγίζει πτυχές ενός, κατά γενική ομολογία, απόμακρου χαρακτήρα. Οι παραλληλισμοί και οι μεταφορές είναι παντού. Ο κοσμικός τυφώνας με τον "wielder of the Power Cosmic", ο θάνατος και η αναγέννηση των αστεριών με την μεταμόρφωση του Norrin Radd σε Silver Surfer, το διάστημα ζωής μιας πεταλούδας με το άπειρο σύμπαν. Χωρίς υπερβολές, χωρίς κλισέ, χωρίς τσιτάτα, το σενάριο σε κερδίζει με την απλότητα του, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα Requiem.

Αυτό που κάνει αυτό το τεύχος εξαιρετικό και το ανεβάζει αρκετά επίπεδα, είναι ο artist Esad Ribic. Εξ ολοκλήρου painted, κάθε πλάνο, κάθε καρέ είναι και ένας εντυπωσιακός πίνακας με έντονο ρεαλισμό και μοναδική αισθητική. Ο Ribic στήνει τις συνθέσεις του με καταπληκτικές γωνίες λήψης και με τα ελαφριά, θαμπά χρώματα, μας μεταφέρει στη ανάλογη διάθεση ενός Requiem. Σε πολλούς θα θυμίσει τον Alex Ross και την αριστουργηματική του δουλειά στο MARVELS. Ο Ribic, όμως, έχει καθαρά δικό του στυλ και η τέχνη του αντικατοπτρίζει τέλεια την άποψη και την διάθεση που το τεύχος αυτό χρειαζόταν.

Είναι φανερή η διάθεση της δημιουργικής ομάδας να κάνει κάτι με υψηλότερα standards από το συνηθισμένο και εύχομαι να το πετύχει. Αυτή η ευχάριστη έκπληξη θα ανεβάσει τις μετοχές του Silver Surfer, όποια και αν είναι η τελική του μοίρα στη σειρά, λίγο πριν από την εμφάνιση του στην μεγάλη οθόνη. Surf's up!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi