Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


20-06-07
SPAWN: GODSLAYER #1

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: Brian Holguin

Penciller: Philip Tan

Colorist: Ian Hannin

Inkers: Philip Tan & Jeff De Los Santos

Letterer: Francis Takenaga

Image Comics


"Στον κόσμο του Ur, μέσα από τις Ομίχλες του Χάους, αναδύεται ο Godslayer, κυνηγός και εκτελεστής των Παλιών Θεών." Ξεκινάω έτσι επικά, για να σας τοποθετήσω στο κλίμα που κυμαίνεται η νέα αυτή σειρά του Spawn. Μετά την επιτυχία, τόσο εισπρακτική όσο και ποιοτική του one-shot GODSLAYER, η Image αποφάσισε να συνεχίσει την ιστορία σε μηνιαία πια βάση. Σημειώνω ότι το παραπάνω one-shot τεύχος, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Comicworld, με δύο επιπλέον εξώφυλλα (εκτός από αυτό του Jay Anacleto), δύο έξοχων Ελλήνων δημιουργών, των Νίκο Κούτση και Γιάννη Ρουμπούλια.

Η αλήθεια (πικρή για κάποιους) είναι ότι δεν τρέφω καμιά εκτίμηση για την κανονική σειρά του Spawn, με εξαίρεση τα πρώτα 20-30 τεύχη προ 15ετίας. Το GODSLAYER one-shot, όμως, ήταν ένα τεύχος το οποίο πραγματικά απόλαυσα. Ίσως γιατί είμαι λίγο sucker για επικές ιστορίες με ολοκληρωμένη μυθολογία, θεούς, δαίμονες, αρχαία μαγεία και χαμένα βασίλεια, ιστορίες που είναι αρκετά κοντά στην παράδοση του LORD OF THE RINGS ή του ELRIC OF MELNIBONE. Πέρα από αυτό, όμως, το SPAWN: GODSLAYER ήταν ένα καλοστημένο και ολοκληρωμένο comic.

Το τεύχος ανοίγει αυλαία στις περιοχές της Arcadea (καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματος, φαντάζομαι), όπου οι Παλιοί Θεοί ενημερώνονται από τον αγγελιοφόρο τους για τα γεγονότα που προηγήθηκαν στο one-shot. Από τα ίδια γεγονότα προερχόμενος, ο Godslayer, που ακούει και στο όνομα Bairn, επιστρέφει στο κολασιώδες ορμητήριο του, στοιχειωμένος από το φάντασμα της δολοφονημένης ερωμένης του, Neva. Παράλληλα, στο βασίλειο του Uhmber, ένας απλός άνθρωπος, ο Urel του Harvost, σπρώχνεται σε μια απάνθρωπη και αδιανόητη πράξη, πάνω στην απελπισία του. Αυτοί είναι και οι τρεις άξονες που θα κινηθεί η ιστορία του Θεοκτόνου Bairn.

Όταν έμαθα ότι ο Brian Holguin θα συνεχίσει ο ίδιος το έργο που δημιούργησε, καθησυχάστηκα, καθώς η σειρά θα συνέχιζε στα ίδια, τουλάχιστον, επίπεδα. Έτσι και έγινε, καθώς ο Holguin μας δίνει και πάλι ένα σφιχτό σενάριο, με πλούσια και στομφώδη γλώσσα (με την καλή έννοια, της epic γραφής). Μας χαρίζει μια σπαρακτική ιστορία απώλειας, φόβου και πόνου, με έντονα στοιχεία τραγωδίας, ενώ παράλληλα διατηρεί το στιβαρό ύφος ενός επικού μυθιστορήματος.

Από τη άλλη μεριά, όταν έμαθα ότι ο Jay Anacleto δεν θα συνεχίσει στην ongoing σειρά, ανησύχησα. Όχι γιατί ο Philip Tan δεν είναι ένας εξαίρετος σχεδιαστής, αλλά γιατί φοβήθηκα την αλλαγή στο στιλ και την ατμόσφαιρα που μας πρόσφερε στο one-shot. Εδώ διαψεύστηκα, καθώς ο Tan ταιριάζει γάντι στην σειρά. Υπέροχα τα breakdowns του, όπως και οι πολύ καθαρές γραμμές του. Έχει μια άνεση να προσδίδει στα πρόσωπα εκφράσεις πόνου και αγωνίας. Τα σκοτεινά σημεία του, σε αντίθεση με τα έντονα χρώματα, δίνουν ένα γοητευτικό αποτέλεσμα. Φυσικά, ακόμα ελπίζω να κάνει ο Anacleto κάποιο από τα τεύχη, έστω ως guest artist. Μέχρι τότε θα τον απολαμβάνω στα εξώφυλλα της σειράς.

Απόλυτα δικαιολογημένη, λοιπόν, η απόφαση της Image για δημιουργία μηνιαίας σειράς, καθώς το πρώτο τεύχος είναι άξιος συνεχιστής της εμπειρίας που απολαύσαμε στο one-shot. Έχει πολλές δυνατότητες, ιδιαίτερο στιλ και αρκετές δόσεις στοιχείων epic fantasy, που θα αφήσουν κάθε λάτρη του είδους ευχαριστημένο. Κλείνω όπως άρχισα... "Ήταν η εποχή της Σελήνης του Γιασεμιού, όταν ο Godslayer έφτασε τελικά στην Endra-La."





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi