Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


26-06-07
WORLD WAR HULK #1 (of 5)

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: Greg Pak

Penciller: John Romita Jr

Inker: Klaus Janson

Colorist: Christina Strain

Letterer: Chris Eliopoulos

Editor: Marc Paniccia

Marvel Comics


Warning: Spoilers


Έφτασε!

Μετά από πολλές συζητήσεις, υποθέσεις, φήμες και μπόλικες δόσεις από διαφωνίες στα ανά τον κόσμο forums, στους φαν-κύκλους και όχι μόνο, έφτασε η ώρα να ξεκινήσει ο Παγκόσμιος Πόλεμος του Hulk. Νιώθοντας ως πολεμικός ανταποκριτής από το πεδίο μάχης, θα σας μεταφέρω τα έως τώρα αποτελέσματα. Και ποια είναι η ετυμηγορία για το πρώτο τεύχος: It smashes! (Ελληνιστί, τα σπάει!) Δεν αναφέρομαι μόνο στο τραβηγμένο και πολυχρησιμοποιημένο σλόγκαν "Hulk Smash", αλλά στο τεύχος ως σύνολο. Φυσικά και υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία smashing, breaking, beating και ότι άλλο "-ing" με καταστροφική χροιά μπορείτε να σκεφτείτε. Όμως το τεύχος έχει και άλλα... πολλά άλλα...

Η καλή αρχή που έγινε με το διπλά sold-out WORLD WAR HULK PROLOGUE: WORLD BREAKER, συνεχίζεται εδώ, ακόμη πιο δυνατή. Στην ήδη classic ατάκα του Hulk "I didn't come for a whisper - I came for a scream", αντικατοπτρίζεται μεγάλο μέρος του πράσινου event και των συνεπειών του.

Όπως γνωρίζαμε, από το τέλος του προλόγου, ο πρώτος στόχος του Hulk θα είναι ο ισχυρότερος όλων, ο σιωπηλός Black Bolt, και εκεί, στη Σελήνη όπου κατοικεί πια, ανοίγει αυλαία το τεύχος. Η πρώτη μάχη είναι πια γεγονός, όπως και το πρώτο αίμα (;). Στη Γη, οι συναγερμοί χτυπάνε κόκκινο, καθώς κομμάτια από τη Σελήνη ξεκολλάνε μαζί με την ελαφριά μετατόπιση της τροχιάς της. Ένα μήνυμα προειδοποίησης από το σκάφος του Hulk για εκκένωση της Νέας Υόρκης, ενεργοποιεί τους υπόλοιπους Illuminati, αλλά και άλλους ήρωες, όπως είναι φυσικό. Ο Iron Man ψάχνει για συμμάχους και βοήθεια, αλλά ρίχνεται πρώτος, μόνος στη μάχη, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του. Η στιγμή που όλοι περίμεναν (ως payback), από τα μέσα του CIVIL WAR και μετά, είναι εδώ! Iron Man vs Hulk!!!

ΧΑΛΑΣΤΡΑ WARNING! (Μαρκάρετε τα κενά για να τα διαβάσετε).

Πολλά από τα τεκταινόμενα του WWH, έχουν ήδη ανάψει φωτιές. Το γκρέμισμα του Avengers Tower, η προσφορά του Iron Man για αμνηστία σε όσους παράνομους ήρωες βοηθήσουν, η απίστευτη ήττα του Black Bolt και η επιλογή του Iron Man να βομβαρδίσει τον Hulk. Φωτιές που θα σιγοκαίνε για αρκετό καιρό, μαζί με τα ερωτηματικά σημεία του τεύχους. Γιατί η She-Hulk έχει δυνάμεις (τα nanobots σταμάτησαν να λειτουργούν;), ποιός ο ρόλος του Sentry, τί πραγματικά συνέβη στη μάχη με τον Black Bolt, που ποτέ δεν είδαμε και άλλα πολλά. Έχω απαντήσεις -ή θεωρίες- για πολλά από αυτά τα ερωτήματα, τα οποία θα αφήσω για επόμενες ανταποκρίσεις, γιατί αυτό το άρθρο θα γίνει εντελώς αόρατο από τα spoilers.

Ο Greg Pak χειρίζεται τα "υλικά" που έχει στα χέρια του με ένα τρόπο που μας είχε λείψει. Παλιάς σχολής γραφή, υπερηρωικής σύγκρουσης χωρίς ενοχές και πλατιάζουσες θεωρίες. Αληθινή και αδέσμευτη δράση, σε ένα τεύχος που κινείται με ταχύτατους ρυθμούς από την αρχή ως το τέλος. Αποφεύγει, πολύ σωστά, τα λάθη πολλών σεναριογράφων που επιδίδονται (και αρέσκονται) σε ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ ηρώων, και δίνει ένα δυνατό σενάριο, που δεν είναι όμως μόνο ένα ατελείωτο κλωτσομπουνίδι, αλλά έχει και πλοκή. Παρόλο που ο Pak γράφει το HULK εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, δεν πέφτει στη παγίδα της "συμπάθειας" και αποτυπώνει το WWH ως θεατής εκ των έσω, "κοιτώντας" από την οπτική πλευρά κάθε εμπλεκόμενου ήρωα. Έτσι, παίρνει άριστα για την σκιαγράφηση των "μεγάλων" της Marvel, με τους Iron Man, Dr. Strange, Spider-Man, She-Hulk και άλλους, να φέρονται ως επαγγελματίες και έμπειροι ήρωες, τους οποίους είχα καιρό να τους δω τόσο in-character. Εάν επιμείνει σε αυτό το στυλ αφήγησης, ο Pak θα κερδίσει το στοίχημα και την εκτίμηση του κόσμου για την ειλικρίνεια και την απλότητα αυτής του της επιλογής.

Το artwork του τεύχους περιγράφεται με μία... συντομογραφία: OMG (oh my God)! Ο Romita Jr. "χορογραφεί" το τεύχος με εκπληκτικό τρόπο, δείχνοντας ότι είναι μοναδικός στην απόδοση του storytelling, ειδικά στις action σκηνές. Νιώθεις ότι δύο σελίδες μάχης κρατάνε πολύ περισσότερο χρονικά, κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη ικανότητα. Στα καρέ που παρατίθενται μπορείτε να δείτε την τεχνική του. Δύναμη και ένταση, που ξεπηδά από ένα και μόνο καρέ της μάχης με τον Black Bolt και επιπλέον, η αφηγηματική του ικανότητα στα πρόσωπα των Illuminati και πως τους βλέπει ο Hulk, με τις, σχεδόν αστείες, grotesque εκφράσεις (σε συνδυασμό με το κόκκινο χρώμα που χρησιμοποίησε η Christina Strain). Πάνω στο θέμα των εκφράσεων, μεταδίδει και το πιο υπόγειο συναίσθημα με ευκολία, κάτι που θα διαπιστώσετε σε όλο το τεύχος. Ξέρω ότι σε πολλούς ο Romita Jr., με τα τετράγωνα σχέδια του, δεν αρέσει, ειδικά σήμερα που επικρατούν οι πιο "ρευστές" γραμμές. Εδώ, όμως, θα πείσει και τους πλέον άπιστους, αν όχι για τις σκηνές που κόβουν την ανάσα, σίγουρα για την αψεγάδιαστη τεχνική του. Σε ότι έχει να κάνει με τον Hulk, θα ευχαριστήσει κάθε φαν του, αποδεικνύοντας πως τελικά ήταν η πιο σωστή επιλογή για να φέρει εις πέρας ένα τόσο μεγάλο event.

Πάνω από κάθε προσδοκία που είχα, η αρχή ήταν θαυμάσια. Τα events, όμως, θέλουν μεγάλη προσοχή, καθώς ο παραμικρός λάθος χειρισμός μπορεί να βουλιάξει τα πάντα, όπως ζήσαμε πρόσφατα στο CIVIL WAR. Θα επιστρέψω με νέα από το πεδίο μάχης, σύντομα, Ως τότε, ρίξτε μια ματιά στην checklist εάν δεν θέλετε να χάσετε στιγμή από το storyline και σκεφτείτε το παρακάτω: Το κοινό αίσθημα δικαίου συμβαδίζει με τον Hulk. Σαν παρομοίωση, ο θυμός του Hulk ισοδυναμεί με τον θυμό του κόσμου για κάθε λάθος χειρισμό των αγαπημένων του ηρώων από τη Marvel, τα τελευταία χρόνια. Φούσκωνε και φούσκωνε. Ήρθε η ώρα για το "διάσημο" πιάτο... το πιάτο που τρώγεται κρύο!


WORLD WAR HULK CHECKLIST

- WORLD WAR HULK PROLOGUE: WORLD BREAKER #1
- WORLD WAR HULK #1-5
- INCREDIBLE HULK #106-110
- WORLD WAR HULK: GAMMA CORPS #1-4
- WORLD WAR HULK X-MEN #1-3
- WORLD WAR HULK: FRONT LINE #1-6
- GHOST RIDER #12-13
- HEROES FOR HIRE #11-15
- INVINCIBLE IRON MAN #19-20
- AVENGERS: THE INITIATIVE #4-5
- PUNISHER WAR JOURNAL #12
- IRREDEEMABLE ANT-MAN #10
- MARVEL SPOTLIGHT: WORLD WAR HULK
- WORLD WAR HULK: GAMMA FILES





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi