Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


05-07-07
KRAK KOMIKS #1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Σενάριο/Σχέδιο: Τάσος Μαραγκός (TasMar)

Giganto Books


Θέλω να ξεκινήσω αυτό το review με λίγη... γκρίνια (how unlike me!) Έχω την εντύπωση ότι έχει παραγίνει το κακό με τις ελληνικές εκδόσεις που χρησιμοποιούν ένα ηχητικό (βρόντου, κρότου, γδούπου κ.λπ.) από την κουλτούρα των comics, και βαφτίζουν ανάλογα τον τίτλο τους.

Η διαφωνία μου δεν διατυπώνεται μόνο και μόνο για να 'χω κάτι να γκρινιάζω. Όταν υπάρχει ένα comic που διηγείται μια ιστορία, νομίζω ότι υποτιμά την ίδια τη δυναμική της αφήγησης, να μην υπάρχει ένας τίτλος, τουλάχιστον, ενδεικτικός.

Επιπλέον, όταν από την ίδια εκδοτική έχει κυκλοφορήσει, λίγο καιρό πριν, το BLAST COMICS (στο οποίο, λόγω του silver age concept, ο τίτλος ταίριαζε μια χαρά), αυτόματα, όχι ως ειδήμων αλλά ως απλός αναγνώστης, βρέθηκα εν τη ρύμη του λόγου, να μπερδεύω πάνω σε συζήτηση, το BLAST με το KRAK. Αυτό, όμως, στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο σημαντικό, όσο το ότι βλέποντας ένα comic με τίτλο KRAK, το μυαλό μου θα πάει -χωρίς να το παιδέψω και πολύ- σε δύο περιπτώσεις: Ή αυτό το comic αναφέρεται στη σχέση κάποιου με το ομώνυμο ναρκωτικό, ή απλά ο τίτλος μπήκε επειδή δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι περισσότερο εύηχο ή πιασάρικο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο τίτλος δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ιστορία του νεο-slacker τελειόφοιτου λυκείου στη Σύρο, που γνωρίζει μια περπατημένη πιτσιρίκα και χάνει, επεισοδιακά, την παρθενιά του.

Ευτυχώς, η ίδια η ιστορία delivers the goods. Το πρώτο μέρος του comic του Μαραγκού διαβάζεται ευχάριστα, έχει φρέσκια ματιά και το σχέδιό του είναι συμπαθητικό. Μου άρεσε το γεγονός ότι ο δημιουργός φρόντισε να δώσει το στίγμα του νησιού, απεικονίζοντας το Δημαρχείο και το Κάστρο, μου άρεσε η ροή στους διαλόγους, ενώ και το ανατρεπτικό φινάλε με "έψησε" να διαβάσω τη συνέχεια.

Τέλος, τα δύο shorts με τα οποία ολοκληρώνεται η ύλη του τεύχους, είχαν ένα σχετικό fun, αλλά τίποτε περισσότερο.

Αν δεν απατώμαι, αυτή είναι η πρώτη έκδοση της Giganto που μου άρεσε και στην οποία δεν συμμετείχε ο Τάσος Παπαιωάννου. Είχα απογοητευθεί με το ΡΟΖ BLACK και κατά την προσφιλή μας συνήθεια να διαφωνούμε τον τελευταίο καιρό με τον fellow reviewer, 'Αρη Κώτση (το παράδειγμα του πόσο διαφορετικά είδε και είδα το ΤΗΕ BOYS του Garth Ennis το επιβεβαιώνει), δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον ούτε στο COMMON COMICS.

Οπότε, με τα δικά μου κριτήρια, το KRAK COMICS έρχεται να αποτελέσει την πρώτη κυκλοφορία της Giganto (από τις τρεις συνολικά), που δεν αποτελούν δημιουργίες ή projects του εκδότη Τάσου Παπαιωάννου, η οποία και με κέρδισε ως αναγνώστη. Εν αναμονή της συνέχειας, λοιπόν...

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi