Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


13-07-07
THE AVIARY

του Αριστείδη Κώτση

Writer/Artist: Jamie Tanner

AdHouse Books


Ούτε που μπορώ πια να υπολογίσω πόσες φορές έχω μιλήσει και γράψει για τα σπουδαία comics που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει από την Adhouse και φοβάμαι πως έχω γίνει πλέον κουραστικός. Σε ένα από αυτά, το PROJECT SUPERIOR, είδα για πρώτη φορά τη δουλειά του Jamie Tanner. Από τότε, αναζητούσα την ευκαιρία να δω περισσότερα comics του, οπότε, όταν είδα το solicitation για το AVIARY, δε το σκέφτηκα και πολύ για να το παραγγείλω.

Τo AVIARY είναι ένα περίεργο κράμα από ισχυρούς επιχειρηματίες, φαντάσματα, μοιραίες γυναίκες, ακρωτηριασμούς και έναν άνθρωπο-πουλί, που δε μιλάει, αλλά απλά κλείνει το μάτι του στο αναγνώστη, ιδωμένο με μια αισθητική που θυμίζει τις καρτέλες διαλόγων ταινίας βωβού κινηματογράφου (δείτε to site του δημιουργού αλλά και του comic για να καταλάβετε τι εννοώ). Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα λαβύρινθο μέσα στον οποίο ο αναγνώστης περιπλανιέται, προσπαθώντας να βρει μιαν άκρη. Για ένα γρίφο για τον οποίο δίνονται τα κλειδιά και αναζητείται μια λύση.

Αποτελείται από σύντομες ιστορίες που αρχικά μοιάζουν εντελώς ασύνδετες και σουρεαλιστικές. Όταν σε κάποιες από αυτές εμφανίζονται χαρακτήρες από τις προηγούμενες, είναι σα να πρόκειται για χαρακτήρες που εμφανίζονται σε παράλληλα όνειρα. Σταδιακά, όμως, τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να πέφτουν στη θέση τους και οι ιστορίες συνδέονται για να σχηματίσουν μια μεγαλύτερη εικόνα. Ο τρόπος που γίνεται αυτή η σύνδεση είναι και ένα από τα καλύτερα στοιχεία του comic.

Ο Jamie Tanner αποδεικνύει με το AVIARY ότι είναι ένας ευφυέστατος και ικανότατος δημιουργός. Οι σύντομες αυτές ιστορίες δημοσιεύτηκαν είτε ως mini comics, ή σε διάφορες ανθολογίες, αποτελώντας, ουσιαστικά, σκόρπια κομμάτια μιας μεγαλύτερης ιστορίας, αλλά ουδέποτε μοιάζουν να χάνουν την αυτονομία τους.

Σίγουρα, το AVIARY δεν είναι ένα comic που θα αρέσει σε όλους. Πολλοί θα είναι αυτοί που δε θα βρουν κάποιο νόημα ή που δε θα έχουν την υπομονή και τη διάθεση να προσπαθήσουν να το αναζητήσουν. Για μένα, πάντως, αξίζει να βυθιστεί κανείς στον κόσμο του AVIARY για να δει τα αποτελέσματα της δουλειάς ενός δημιουργού με συγκεκριμένο όραμα και με άφθονο ταλέντο.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi