Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
18-01-07

Kono Nen no Ichiban, Saigo to Itsumo (This Year's First, Last and Forever)

Oy, everyone! Ελπίζω να περάσατε καλά στις διακοπές σας! Φάγατε, παχύνατε και γεμίσατε τύψεις που πάλι η δίαιτα πήγε "από αύριο". Γουρουνόπουλα, γαλοπούλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, αλκοόλ, σοκολατάκια και πάσης φύσεως άλλες γαστρονομικές αμαρτίες, ελπίζω να καταδιώκουν τη συνείδησή σας! Δεν το λέω με κακία - That's what holidays are for. Τι; Αγάπη και συναδέλφωση και... καλά πού τα διαβάσατε αυτά; Ah... the Good Book. Ξέρετε, είναι γύρω στα 2000 χρόνια ξεπερασμένο και νομίζω πως ο HARRY POTTER πουλάει περισσότερο.


Bye dudes...

Απόδειξη ότι οι δυνάμεις του Κακού κερδίζουν έδαφος, είναι η εξής (probably) θλιβερή ανακοίνωση. Όπως θα έχετε δει, απουσιάζω εδώ και αρκετό καιρό, δίχως φωνή, ακρόαση, δικαιολογία, ένα κάτι βρε αδερφέ! Sadly, πρωτοχρονιάτικα είχαμε θανατικό και τρεις του μηνός κηδεία και, όσο να ναι, με πήρε από κάτω. Μέχρι να συνέλθω (λέμε τώρα), πέσανε πάρα πολλές δουλειές, υποχρεώσεις και άλλα που απαρτίζουν την "day job" ρουτίνα. Ως εκ τούτου (τώρα αρχίζει η ανακοίνωση) και λόγω τρομακτικής έλλειψης ψυχικού σθένους (typing is laborious at this time), το SHINJUKU EXPRESS μπαίνει στο σταθμό, έπειτα στο γκαράζ, κλείνουν τα φώτα και ο οδηγός αποσύρεται. Κυρίες και κύριοι, φτάσαμε στο τέρμα, αποβιβαστείτε. Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας το φέρω πιο ήρεμα και όχι, θεωρώ γελοίο απλώς να λιώσω στην αφάνεια, με μια σύντομη ανακοίνωση του Σακαρίδη (αν και, μεταξύ μας, θα με βόλευε). Ελάτε, ελάτε, μην κλαίτε. Δεν θα χαθώ από προσώπου Γης! Καταρχήν, θα με έχετε κατά νου καθώς ψηφίζετε για τα COMICDOM AWARDS 2006, στη γνωστή κατηγορία. Κατά δεύτερον, σε μερικούς μήνες θα επέλθουν κάποιες αλλαγές στο site (which I am NOT at liberty to discuss, Am I, Jim? - Editor's note: No, you are most certainly NOT! ), οι οποίες θα επαναφέρουν την ενοχλητική μου συνεισφορά, υπό αρκετά διαφορετική μορφή.

Πρέπει να πω ότι πέρασα ενάμισι χρόνο πολύ ευχάριστα με τη στήλη αυτή (αν και το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τον editor - hehe) και ελπίζω, αν μη τι άλλο, να διασκεδάσατε με τα antics μου. That said, αφήνω τα farewells και συνεχίζουμε.


Πριν προχωρήσω, θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο εξής: σήμερα στο κείμενο θα δείτε λιγότερα κόμματα από ό,τι συνήθως. Σας διαβεβαιώ, αυτό είναι καθαρά δική μου επιλογή και δεν φταίει ο diligent editor για αυτό. Anyhow, σήμερα θα μιλήσουμε για το νέο HELLSING, among other things, αλλά πριν από αυτό, μια ακόμα κουβέντα για το BUSOU RENKIN... Γαμάει! Ναι, αισίως έφτασα στο επεισόδιο 14 (το πιο πρόσφατο των Kyuuketsuki Fansubs) και είμαι αποφασισμένος να τα κατεβάσω όλα! Για να καταλάβετε την πώρωση, σκεφτείτε τι θα ήταν το BLEACH αν προσθέτατε μέσα το FULLMETAL ALCHEMIST (sort of).

Όπως είπαμε την προηγούμενη φορά, κυκλοφόρησε το πρώτο DVD του HELLSING ULTIMATE, ήτοι το πρώτο OVA, ενώ το δεύτερο βρίσκεται ήδη στα χέρια μας μέσω των fansubs. Γιατί όμως γίνεται τέτοιος ντόρος; Τί το τόσο διαφορετικό έχει αυτή η σειρά, από την παλιότερη των δεκατριών επεισοδίων; Πέρα από το γεγονός ότι το anime αυτό βασίζεται με ακρίβεια στο manga του Hirano -σε αντίθεση με το παλιό- τα θετικά στοιχεία είναι και άλλα πολλά.

Ας αρχίσουμε με ένα personal favorite, που αφορά αποκλειστικά στο σενάριο: όταν η Seras πρωτοσυναντάει τον Alucard, είναι αιχμάλωτος ενός βρικόλακα. Στο παλιό anime, ο Alucard τη ρωτάει αν θέλει να παραμείνει ένα "πρόβατο ανάμεσα σε λύκους", ένας αδύναμος άνθρωπος που δεν μπορεί να προστατέψει τους άλλους από τα τέρατα κ.λπ. κ.λπ. (ίσως όχι texto, αλλά you get the point) και όταν αυτή απαντά ότι θέλει να γίνει δυνατότερη, τη σκοτώνει και την κάνει βρικόλακα. Στο manga, όπως και στο πρώτο επεισόδιο του νέου anime, τη ρωτάει απλώς: "Είσαι παρθένα;", καθότι μόνο οι παρθένες/παρθένοι μπορούν να γίνουν βρικόλακες. Αυτό, από μόνο του δίνει ένα τελείως άλλο, πιο σκοτεινό ύφος στην ιστορία και τους χαρακτήρες. Ο Alucard δεν ενδιαφέρεται τόσο για τη Seras, όσο για το ένστικτό του, που τον οδηγεί να την μετατρέψει σε "τέκνο" του. Έχοντας διαβάσει το manga, η αλλαγή στο αρχικό anime πήγαινε σε ένα political correctness που με ενοχλούσε και χαίρομαι που αποκαταστάθηκε ο αυθεντικός αέρας της ιστορίας.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο inside information: θυμάστε το HELLSING: DAWN (OK... Now What?! - 05/01/06); Είναι το prequel του HELLSING, στο οποίο εξιστορούνται οι περιπέτειες του 14χρονου Walter και ενός ιδιαίτερα θηλυπρεπούς Alucard, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενάντια στο πρωτοεμφανιζόμενο Millenium. Απ' ό,τι φαίνεται, μέρος του DAWN θα ενσωματωθεί στο anime, αν και ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποιο βαθμό (ένα πρώτο glimpse μπορείτε να δείτε στα ending credits του πρώτου OVA, αλλά μάλλον όχι στα fansubs).


R.O.D.

Δεύτερον, ξέρετε ποιοι είναι οι σεναριογράφοι του HELLSING ULTIMATE; Ο Hirano εμπιστεύτηκε το τερατώδες παιδί του στους Yosuke Kuroda (δημιουργός του S-CRY-ED) και Hideyuki Kurata (δημιουργός του R.O.D.)! Φαίνεται παράξενο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι δύο δημιουργοί συνεργάστηκαν στο σενάριο του EXCEL SAGA, ενώ ο Kuroda έγραψε το σενάριο για το ONEGAI TEACHER! Ωστόσο, φαίνεται ότι ως τώρα κάνουν φανταστική δουλειά και μάλιστα, σκοπεύουν να ενσωματώσουν στο anime και τις mini-ιστορίες του CROSSFIRE, οι οποίες περιλαμβάνονται στο manga. Σε αυτές πρωταγωνιστούν δύο άλλοι θηλυκοί πράκτορες του Section XIII, οι Yumie και Heinkel, οι οποίες όμως εμφανίζονται κάποια στιγμή και στο κυρίως storyline.


Onegai Teacher!

Ένα τελευταίο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Hirano, in fact, μοιάζει με τον Mad Major του Millenium Project, πράγμα το οποίο υποστηρίζει ο ίδιος. 'Αρα, δεν είναι ιδιαίτερα απίθανο να βάσισε το μοντέλο του Major πάνω στο πρόσωπό του. Creepy! Το τρίτο επεισόδιο αναμένεται στην Ιαπωνία γύρω στον Φεβρουάριο του 2007 και λίγο αργότερα στα fansub sites. Το DVD... who knows;

 

Έτσι, προχωράμε στο...


Shinjuku Stalker

Αυτό το μήνα, η Dark Horse έχει πολλά για μας...

- Ξεκινάμε με ένα νόθο παιδί του ιαπωνικού visual culture: πρόκειται για την επανέκδοση του COURAGEOUS PRINCESS, του Rod Espinosa, από τη Dark Horse. Μια fantasy αφήγηση 240 σελίδων, με επιρροές από Αδελφούς Grimm, WIZARD OF OZ και manga. Τουλάχιστον το σχέδιο ακολουθεί πλήρως το ιαπωνικό μοτίβο, τόσο στα designs, όσο και στο γεγονός ότι είναι ασπρόμαυρο. Ένας Δράκος απαγάγει την Πριγκίπισσα Mabelrose και... τότε ξέρετε τι ακολουθεί, σωστά; Λάθος! Η πριγκίπισσά μας δεν περιμένει το αντίστοιχο πριγκιπόπουλο, αλλά ξεφεύγει μόνη, αντιμετωπίζει μια ορδή από Trolls και στην πορεία αποκτά για άτι έναν τεράστιο αγριόχοιρο! Και αυτά δεν είναι ούτε τα μισά! Γενικά είμαι δύσπιστος απέναντι στα "amerimanga" (with notable exceptions, Μυρτώ), αλλά αυτό το προτείνω, τουλάχιστον δοκιμαστικά.


- Κατόπιν, έχουμε το AKIRA CLUB της Kodansha, ίσως το καλύτερο companion για το έργο του Katsuhiro Otomo, για πρώτη φορά μεταφρασμένο από τη Dark Horse! Production Sketches, title pages (100+), προσχέδια, δοκιμαστικά, storyboards και πολλά άλλα, σε έναν πολυτελή, σκληρόδετο τόμο 256 σελίδων. Για 30 ψωροδόλαρα (πόσο είναι ρε παιδιά σε ευρώ;), αν είστε fan του Otomo (εγώ δεν είμαι), σίγουρα αξίζει τον κόπο!


- Μια καμπυλόγραμμη, μελαχρινή, παρθένα, sharpshooter, ηλικίας 20 και κάτι. Μια μικροσκοπική, ξανθιά, πρώην πόρνη, explosives expert, ηλικίας 18 και κάτι. Οι Rally Vincent και Minnie May Hopkins, οι αχτύπητες GUNSMITH CATS του Kenichi Sonoda επιστρέφουν! Η αρχή έγινε τον περασμένο μήνα με την έκδοση του GUNSMITH CATS OMNIBUS VOL. 1 και τώρα ο δημιουργός τους επιστρέφει με νέες ιστορίες, στο GUNSMITH CATS: BURST! Οι πιο σέξι κυνηγοί επικηρυγμένων του Σικάγο επιστρέφουν με περισσότερη δράση, περισσότερα εκρηκτικά, περισσότερο... ε, τέλος πάντων μην τα πούμε και όλα (για όσους θυμούνται το GUNSMITH CATS VOL. 1, το πιάσατε). Α, και το format επανήλθε, προφανώς, στο ιαπωνικό.


- Προχωρώντας στη πολύ μικρότερη Broccoli International USA, έχουμε το E'S (not to be confused with ES, as in "ETERNAL SABBATH") του Satoru Yuiga, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει ως anime (E'S OTHERWISE). Σε μια Γη όπου εμφανίζονται δεκάδες άτομα με ψυχικές δυνάμεις, ο Kai Kudou ανήκει στην οργάνωση Ashurum, η οποία τους εντοπίζει και φροντίζει να καταγραφούν στο δημόσιο αρχείο. Όταν όμως συναντά τον Yuuki Tokugawa, ο οποίος ανήκει σε μια κρυφή οργάνωση αντίστασης στην "εγγραφή", αρχίζει να αμφιβάλλει για τα κίνητρα της Ashurum. Βλέπε "X-Factor vs Morlocks", the manga way!


- Από τη Del Rey, έχουμε το FREE COLLARS KINGDOM, ένα περίεργο manga τριών τόμων, που αναμειγνύει ρομάντζο και εφηβικές ορμόνες, με μυστήριο. Ο πρωταγωνιστής του Takuya Fujima (DEUS VITAE και το εναλλακτικό NEGIMA!?, μια άλλη οπτική πάνω στο πρωτότυπο του Ken Akamatsu) είναι αυτή τη φορά ο Cyan, ένα αγόρι-υβρίδιο γάτας, το οποίο παίρνουν υπό την προστασία τους τα μέλη της συμμορίας Free Collars. Μια, ίσως, γνωστή ιστορία, σε έναν αλλιώτικο κόσμο...


- Από την Tokyopop κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για το ARCHLORD, του Jin-Hwan Park, βασισμένο στο ομώνυμο MMORPG (Massive Multiplayer Online RPG, για τους υγιείς). Τυπικό μεν fantasy story, πότε όμως μας πείραξε αυτό; Sword & Sorcery rulez!


- Ο Shotaro Ishinomori (CYBORG 009, KAMEN RIDER) επιστρέφει και κάνει θραύση στην Ιαπωνία, με το 009-1, το οποίο δημιούργησε το 1967! Την δεκαετία του '60, όταν οι τεράστιες ζώνες με αγκράφες και η Twiggy (ναι, το γνωστό μοντέλο) ήταν της μόδας, ο Ishinomori δημιούργησε τη Mylene Hoffmann, υπερκατάσκοπο του Δυτικού Μπλοκ.


KAMEN RIDER Cosplay Show (Arigatou Chi!)

Σε μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου ο ψυχρός πόλεμος έχει συνεχιστεί επί 140 χρόνια, η γενναιόδωρα καμπυλόγραμμη κατάσκοπος, σαν μίγμα James Bond, Emma Peel (AVENGERS) και 'Αγγελου του Charlie (από το original TV Series), βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μυστικές υπηρεσίες... των πάντων! Το φετινό anime, βασισμένο στο ομώνυμο manga, έχει την σκηνοθετική υπογραφή του Naoyuki Konno (AD POLICE), μουσική από τον Taku Iwasaki (SOULTAKER Opening, NOW AND THEN, HERE AND THERE Music) και ένα φοβερό cast από voice actors.

 

Ξέρετε Ότι...;

...ο Θέμος Αναστασιάδης στο ΘΕΜΑ (ή τουλάχιστον, ο γραφίστας του, διότι κάπως έτσι επιρρίπτονται οι ευθύνες), χρησιμοποιεί για την εικονογράφηση φωτογραφίες και χαρακτήρες από anime (δεν μιλάω για τα μοντάζ, αλλά για τις ακέραιες εικόνες); Αναρωτιέμαι, δεδομένου ότι τα συνοδευτικά άρθρα είναι παντελώς άσχετα με το θέμα (σχολιάζουν "ευφυώς" την επικαιρότητα), αν έχει άδεια για να το κάνει αυτό. Αλλά ας μην ξεχνάμε, εδώ είναι η Ελλάδα των ενόχων. Τέλος πάντων, όμως, τί θα έπρεπε να μας λέει το γεγονός ότι είναι (invariably) από hentai...; Hum...


Εικόνα από το NIGHT SHIFT NURSES, που χρησιμοποιήθηκε στο TV ΟΛΑ #93, 3/12/2006, σ. 4

Στο ΘΕΜΑ της Κυριακής που μας πέρασε, πάλι στο ίδιο ένθετο, είδα και ένα μαργαριτάρι ότι η Tokyopop δραστηριοποιείται κυρίως στη Γερμανία. Ε, ρε γλέντια...!

 

Και έτσι φτάνουμε στο...


REVIEW: JIGOKU SHOUJO

...το τελευταίο REVIEW του SHINJUKU EXPRESS. Θέλετε να με εκδικηθείτε; Με μισείτε αλλά δεν ξέρετε πού μένω; Ξέρετε το όνομα, αλλά δεν έχετε τον hitman; Κανένα πρόβλημα. Περιμένετε μέχρι να πάει μεσάνυχτα και τότε μπείτε στην ιστοσελίδα του Jigoku Tsuushin ("Hell Communications"). Γράψτε το όνομά μου εκεί, χωρίς ορθογραφικά και πατήστε "Enter".


"Jigoku Shoujo"

Κάπως έτσι ξεκινούν οι υποθέσεις του JIGOKU SHOUJO, ενός anime με θέμα την εκδίκηση. Λίγο μετά το πάτημα του κουμπιού, εμφανίζεται μπροστά στον αιτούντα ή την αιτούσα, η Enma Ai: ένα κορίτσι με κατάμαυρα μαλλιά, μια σκοτεινή σχολική φορεσιά και μάτια κατακόκκινα σαν αίμα. Εξηγεί τους κανόνες, δίνοντας ένα αχυρένιο κουκλάκι, δεμένο με μια κόκκινη κλωστή. Αν θέλετε να πάρετε εκδίκηση, λύστε την κλωστή. Το άτομο που καταριέστε θα βρεθεί ευθύς αμέσως στην Κόλαση. Έτσι κάνετε μια συμφωνία με την Jigoku Shoujo... Καθώς καταριέστε κάποιον, ανοίγουν δυο λάκκοι: στον ένα πέφτει ο εχθρός σας αμέσως και στον άλλο εσείς, αφού πεθάνετε.

Νέοι, γέροι, παιδιά, για περισσότερο ή λιγότερο σημαντική αφορμή, ναυλώνουν με την ψυχή τους τις υπηρεσίες της Jigoku Shoujo. Οι τρεις υποτακτικοί της (ένας ηλικιωμένος ιερέας, μια geishya και ένας σχεδόν συνηθισμένος νεαρός) διεξάγουν έρευνα και βλέπουν αν το θέμα χρίζει εκδίκησης. Αν ναι, τότε εμφανίζεται η "νεαρά δεσποινίς" και δίνει στο άτομο που την κάλεσε, το κουκλάκι. Από την ανωριμότητα στο φθόνο, από το βιασμό στο φόνο, πάμπολλες διαφορετικές υποθέσεις βρίσκουν σχεδόν πάντοτε τέλος με το τράβηγμα της κλωστής.


Jigoku Tsuushin

Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται (λίγο) πιο δύσκολα για τη Jigoku Shoujo, καθώς ο δημοσιογράφος Shibata, ακολουθώντας τις φήμες, ανακαλύπτει πως είναι αληθινή. Μην πιστεύοντας ο ίδιος στην εκδίκηση, προσπαθεί να αποτρέψει διάφορους ανθρώπους από το να τραβήξουν την κλωστή. Υποβοηθείται πολύ από το γεγονός ότι η κόρη του, Tsugumi, φαίνεται να έχει κάποια σύνδεση με τη Jigoku Shoujo και βλέπει πού θα λάβει χώρα η επόμενη εκδίκηση. Παρά τις προσπάθειές του, πολλοί ακόμα ανταλλάζουν την ψυχή τους με την ευκαιρία για εκδίκηση.


Shibata being watched by Ichimokuren

Ο κόσμος του JIGOKU SHOUJO είναι ένας κόσμος όπου υπάρχουν φαντάσματα και δαίμονες, ενώ το υπερφυσικό ενίοτε είναι άλλο ένα μέσο για marketing, παρά το ότι είναι πολύ αληθινό και επικίνδυνο. Δεν είναι ο κόσμος του HELLSING, όπου το υπερφυσικό αντιμετωπίζεται με γυμνές γροθιές και κάνες όπλων, αλλά ένας κόσμος που ζει μέσα στην απόλυτη άγνοια σκοπίμως, μέχρι να ακούσει για το υπερφυσικό trend. Όταν ο εκάστοτε άνθρωπος διαπιστώνει του λόγου το αληθές, είναι ήδη πολύ αργά.

Ο αγώνας του Shibata θα τον φέρει σε κατά μέτωπο σύγκρουση με την Enma Ai και τελικά αντιμέτωπο με τα λάθη του παρελθόντος του, καθώς και των προγόνων του. Δεν θα πω όμως περισσότερα για το σενάριο, διότι θα το spoilerιάσω. Η σειρά ακολουθεί την εξής δομή: αρχικά (στο πρώτο μισό της σειράς, για περίπου 13 επεισόδια), βλέπουμε τελείως ανεξάρτητες υποθέσεις, για να καταλάβουμε το Modus Operandi της Enma Ai και των υποτακτικών της. Κάποιος κάνει το αίτημα για εκδίκηση, ακολουθεί η έρευνα και η παράδοση της κούκλας από άχυρο. Όταν ο/η αιτών/αιτούσα τραβήξει την κόκκινη κλωστή, το άτομο που θέλει να εκδικηθεί ζει μια σειρά από εφιάλτες και παραισθήσεις, σχετικά με τα εγκλήματά του (το καλύτερο κομμάτι των επεισοδίων, ειδικά αν έχετε ένα vengeful streak). Στο τέλος, οι τρεις υποτακτικοί ρωτούν αν το άτομο θέλει να μετανοήσει για τα εγκλήματά του. Οποιαδήποτε άρνηση, δικαιολογία κ.λπ., ισοδυναμεί με άμεση καταδίκη στην κόλαση. Στο τέλος, το άτομο που πήρε εκδίκηση αναλογίζεται την πράξη του και κοιτά το μαύρο σημάδι που θα το στείλει στην Κόλαση μετά θάνατον.


A woman faces the fear she has inflicted...


...but does not repent!

Από τη μέση της σειράς και έπειτα, βλέπουμε τον αγώνα του Shibata ενάντια στην επιρροή που ασκεί στους ανθρώπους η εκδίκηση, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης του, με την κόρη του, Tsugumi. Η σειρά φτάνει στο φινάλε ακολουθώντας μια πολύ τυπική σειρά κλιμάκωσης, σχεδόν ομηρική στη δομή της, πριν δοθεί η λύση του δράματος.


Η εκδίκηση στέλνει στην Κόλαση τον εχθρό σου... και εξασφαλίζει μια θέση για σένα.

Η σειρά αποτελείται από 26 επεισόδια, σε παραγωγή Studio DEEN (FRUITS BASKET). Πολύ εντυπωσιακά τα designs από τη Mariko Oka (METANTEI LOKI RAGNAROK, TACTICS) και πολύ ταιριαστή η μουσική από τους SNoW, αλλά το εντυπωσιακότερο είναι το cast των voice actors: Mamiko Noto (Enma Ai - ήταν η Rin στο INUYASHA), Takayuki Sugou (Wanyuudo - είναι ο Zangetsu στο BLEACH!), Mizuki Nana (Tsugumi Shibata - ο Wrath στο FULLMETAL ALCHEMIST, μεταξύ πολλών άλλων) και άλλοι ακόμα. Επί συνόλου, μια πολύ καλή και αρκετά διαφορετική σειρά. Για όσους δεν χορτάσουν, υπάρχει και το sequel JIGOKU SHOUJO: FUTAKOMORI, μήκους δεκατριών επεισοδίων (επεισόδιο 6 ή 7 στα fansubs, νομίζω).


Τόσες ψυχές παραδομένες στην εκδίκηση, τόσες ψυχές κολασμένες...


Designs: 8
Animation: 8
Plot: 8
Originality: 7
Presentation: 8
Music: 7
Συνολικά: 8


Αυτά λοιπόν για σήμερα, αυτά γενικώς. Το κεφάλαιο SHINJUKU EXPRESS, νομίζω, έκλεισε (αν και ποτέ μην είστε σίγουροι μαζί μου). Ωστόσο μην άγχεστε (ξεκαβάλααααα), δεν χανόμαστε.

See you in the big-eye books...
...and thank you!

Bakuma-donoshinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi