Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Αντώνη Σουβατζή
25-10-06

Unspeakable Vault (of Doom)

Welcome To The Occult!

Δεν ξέρω πόσο στενή είναι η σχέση σας με το έργο του H.P. Lovecraft και τη μυθολογία του Cthulu, πιστεύω, όμως, ότι ήρθε η στιγμή να γίνει σύσφιξη (των σχέσεων, λέμε). Αν, από την άλλη, είστε ένας από τους αμύητους θνητούς, be warned! It's a bumpy ride folks! Για πλησιάστε, όμως, για να σας εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ! Ναι, εσύ μικρέ, στο βάθος, έλα πιο κοντά για να ακούς...

FHTANG!

O Cthulu, ο Nyalarthotep (Nyarly) και όλο το σινάφι των Μεγάλων Παλαιών, στο πιάτο σας... Η μήπως όχι; Μήπως είναι αντίθετα τα πράγματα; Βλέπετε, πολύ συχνά, το Necronomicon βρίσκεται σε λάθος χέρια και κάποιος άπειρος occultist προφέρει λάθος μια λέξη... και το κακό είναι αναπόφευκτο. Όπως, ίσως, έχετε καταλάβει, μέχρι τώρα, το UNSPEAKABLE VAULT είναι ένα webcomic/παρωδία της Cthulu μυθολογίας. Όμως, εδώ, τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά. Ο Cthulhoo είναι ένα πράσινο τερατάκι, που του αρέσει να τρώει φρέσκους occultists και investigators. Ο Yog Sothoth (Yogzotot) είναι ένα μάτσο πολύχρωμες φυσαλίδες... και πάει λέγοντας. Για να μην τα πολυλογώ, το comic ΤΑ ΣΠΑΕΙ! Μιλάμε για πολύ γέλιο. Φυσικά, δεν είναι πάντα nice and sunny. Τα επίπεδα χιούμορ, αν και συνήθως υψηλά, έχουν και κάποια downs, ενίοτε. Σεναριακά, δεν υπάρχει κάποια συνοχή, καθώς πρόκειται περισσότερο για one-off strips. Αλλά τα gags είναι τόσο δυνατά, μερικές φορές, που... ποιός χρειάζεται σενάριο; Ο δημιουργός, Francois Launet, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και αν το ανανέωνε λίγο συχνότερα, σίγουρα θα ήταν το αγαπημένο μου webcomic.

I Am The GATE!

Έτσι παρουσιάζεται ο Yog Sothoth, ο οποίος είναι και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας! Το σχέδιο του comic είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό. Από την πρώτη στιγμή -το πρώτο strip, βρε αδερφέ- το σχέδιο έχει υψηλά επίπεδα ποιότητας, με πολύ καρτουνίστικο στιλ που ταιριάζει απόλυτα με το όλο ύφος του comic. Ειδικά τα χρώματα που έχουν επιλεγεί, ταιριάζουν πολύ με την ψυχεδέλια του θέματος. Δεν ακολουθείται κάποιο συγκεκριμένο φορμάτ - άλλες φορές (και πιο συχνά) έχουμε strips με 3 panels, ενώ κάποιες άλλες, το strip είναι ένα μόνο μεγάλο (γελοιογραφικό) panel. Όπως και να έχει, πάντως, it never fails to deliver!

Not Just That...

Ολόκληρο το website που έχει φτιάξει ο Launet είναι πολύ προσεγμένο και ιδιαίτερα όμορφο. Εκτός από το wecomic, θα βρείτε επίσης τα archives, με μπόλικο υλικό, ένα blog, που ανανεώνεται που και που με διάφορα νέα, links, F.A.Q. για το comic, και guest art. Δεν υπάρχει κάποια σελίδα με το cast του comic, που να μας συστήνει τους διάφορους Old Ones. Αντ' αυτού υπάρχει το strip #00, όπου γίνεται η παρουσίαση των βασικών από αυτούς.

Γενικά, πρόκειται για μία από τις καλύτερες και πιο προσεγμένες δουλειες στον χώρο. Προσωπικά, πολύ θα ήθελα να το δω κάποια στιγμή σε κανονικό (a.k.a. χάρτινο) format και έχω την εντύπωση ότι έχει γίνει ήδη μία εκδοτική προσπάθεια. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Fhtagn!!!


Links

http://www.macguff.fr/goomi/unspeakable/home.htmlstrip show archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi