Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Αντώνη Σουβατζή
22-02-07

Saturday Morning Breakfast Cereal

Να 'μαστε και πάλι, με μια (καθιερωμένη πλέον) μικρή καθυστέρηση. Τελικά, αυτές οι δύο βδομάδες περνάνε πολύ γρήγορα, ακόμα και όταν δεν έχεις και πολλά πράγματα να κάνεις... Αρκετά όμως. Δε θα σας κουράσω με τη γκρίνια μου για το πόσο μίζερη είναι η ζωή μου αυτή την περίοδο. Καλύτερα ας δούμε τα πράγματα από μια πιο σαρκαστική και χιουμοριστική πλευρά.

Για αυτή τη βδομάδα, σας έχω το φοβερό και τρομερό SATURDAY MORNING BREAKFAST CEREAL. Back me up boys, I'm going in...


Storyline...

...has left the building. Δεν υπάρχει storyline! Δεν υπάρχει καν ξεχωριστό story ή line... αχμ... συγχωρήστε την άθλια αυτή απόπειρα να κάνω χιούμορ. Ο δημιουργός του SATURDAY MORNING BREAKFAST CEREAL (SMBC στο εξής), Zach Weiner, τα καταφέρνει σαφώς καλύτερα! Πρόκειται λοιπόν για (συνήθως) one-panel strips με μαύρο, κατάμαυρο, σαρκαστικό humor. Μπορεί να μην τα καταφέρνει πάντα, αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό το humor του Zach τσακίζει κόκαλα! Προσωπικά, μου φέρνει στο νου τα stripaκια των PARTIALLY CLIPS και CLIPTOONS (remember?). Τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο δημιουργός αφορούν, κυρίως, τις σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια, το flirting, ιατρικά θέματα και διάφορα άλλα νοσηρά. Εκτός από τα τρέχοντα strips θα βρείτε και κάποια extras. Αυτά τα extras κάποια συνοχή μεταξύ τους (κατά κάποιον τρόπο). Πρόκειται για τα "Moloch" (έπος!), "Chason" και "Vince" (ναι, έτσι τα αναφέρει στο archive).


Art And Stuff

Όπως έγραψα και παραπάνω, τα strips αποτελούνται, κατά κανόνα (υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις), από ένα μονάχα panel, γελοιογραφικού τύπου. Το artwork θυμίζει έντονα (σε εμένα) παιδική ζωγραφιά, ή εναλλακτικά, alternative αμερικανικό comic. Χρωματάκια, λιτά backgrounds, ελάχιστη λεπτομέρεια, αλλά εστιάζοντας στο σημείο που θέλει κάθε φορά να τονίσει, τελικά καταφέρνει να περάσει στον αναγνώστη αυτό που θέλει.


The Rest

Παρ' όλο που με την πρώτη ματιά, το site είναι πολλά υποσχόμενο, τελικά προσωπικά το βρίσκω μάλλον φτωχό. Εκτός από το κυρίως πιάτο που είναι τα strips του SMBC, θα βρείτε και τα archives, που περιέχουν τα εκατοντάδες (!) παλιά updates, τα "Moloch", "Vince" και "Chason" storylines, καθώς και τα λεγόμενα Classic SMBC, τα οποία, απ' ότι κατάλαβα, είναι τα πρώτα βήματα του δημιουργού στο χώρο και η ιστορία πραγματεύεται τις περιπέτειες μιας παρέας φοιτητών. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας με τον Zach, link για το forum του SMBC και ένα section με videos, τα οποία, όμως, δεν είδα και δεν μπορώ να σχολιάσω. Αυτά!


Εν μέσω σημαντικών αποφάσεων (για το μέλλον της παιδείας, των δασών, το δικό μου κ.λπ.) αποφάσισα και εγώ να εξαντλήσω το pile of unread webcomics πριν ανακαλύψω καινούργια. Ετοιμαστείτε, λοιπόν. Σας έχω μερικά πολύ καλά!!

'Till next time then!


http://www.smbc-comics.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Saturday_Morning_Breakfast_Cereal

 



strip show archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi