Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Αντώνη Σουβατζή
23-03-07

Never-ending Stories

Κυρίες, κύριοι και καλά μου παιδιά, και πάλι γεια σας! Καλώς ήλθατε σε ένα ακόμα φαντασμαγορικό, πληθωρικό και πολυπρόσωπο θέαμα λωρίδας (strip show ντε!!). Σήμερα σας έχω πολλά καλούδια και εκπλήξεις! Ας τα πάρουμε, όμως, ένα-ένα και με τη σειρά!

Πρώτο και καλύτερο θέμα, κάτι που δεν έχει (εκ πρώτης) τόσο μεγάλη σχέση με τα webcomics, έχει όμως μεγάλη (σχέση...) με τα comics και ειδικά με manga και anime! Δεν είναι άλλο από την πολύ (well... πάρα πολύ) καλή παράσταση GOΛΦΩ Beta Version 3.2. (ο αγαπημένος σας συντάκτης την είδε και κριτικός θεάτρου τελευταία...). Λοιπόν, manges και mangises, είδα την παράσταση (που παίζεται στο BIOS στο Γκάζι) και έπαθα την πλάκα μου! Πρόκειται για το γνωστό δράμα της Γκόλφως και του Τάσου, με το κείμενο να είναι, κατά το μεγαλύτερο μέρος, απείραχτο (και φυσικά έμμετρο). Αυτό που κάνει την παράσταση να ξεχωρίζει είναι η οπτική γωνία από την οποία μας παρουσιάζεται το βουκολικό έπος (!). Οι κινήσεις και τα επιφωνήματα είναι βασισμένα στην τεχνοτροπία των manga και anime. Οι ηθοποιοί (οι οποίοι φοράνε μάσκες που μου θύμισαν κάτι από ιαπωνικό θέατρο) δίνουν μια απίστευτη παράσταση! Εγώ προσωπικά βγήκα από το θέατρο συγκλονισμένος! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, μόνο που θα χρειαστεί να βιαστείτε γιατί θα γίνουν μόνο 2 ακόμα παραστάσεις, στις 26 και 27 Μαρτίου. Αυτά.

Συνεχίζοντας, να σας υπενθυμίσω ότι ακόμα μπορείτε να ψηφίσετε για το -άτυπο- webcomic award. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε τις υποψηφιότητες, διαλέξτε το αγαπημένο σας, και στείλτε μου e-mail.

Στο θέμα μας τώρα. Εδώ και αρκετό "παιδεύομαι" με ορισμένα webcomics, τα οποία είναι μεν ενδιαφέροντα, με πρωτότυπο σενάριο (ναι έχουν σενάριο, δεν είναι strips με 4 panels, μπαμ και τελειώσαμε), αξιόλογο σχέδιο (άκουσον, άκουσον, μερικά έχουν και χρώμα!) αλλά είναι και ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ! Πρόκειται για κάποια comics τα οποία έχουν δημιουργηθεί από κάποιους "πάλιουρες" webcomics-αδες, οι οποίοι καταφέρνουν και κάνουν καθημερινά updates, εδώ και αρκετά χρόνια! Σε αυτή την κατηγορία, συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι τίτλοι που έχουν ήδη παρουσιαστεί μέσα στο STRIP SHOW, όπως το MEGATOKYO, το THE LOUNGE και το PVP ONLINE.

Επειδή, λοιπόν, πασχίζω εδώ και μήνες και δεν έχω καταφέρει να τα τελειώσω (in fact... θα χρειαστώ πολλούς μήνες ακόμα!), αλλά παρόλα αυτά, ΠΡΕΠΕΙ να σας τα παρουσιάσω (γιατί πρόκειται για καλά comics), πάρτε μια συνοπτική αναφορά σε μερικά από αυτά, και ίσως στο μέλλον (αν ποτέ τα καταφέρω) να τα παρουσιάσω όπως τους αρμόζει. Έχουμε και λέμε...


Under Power

Λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Ίσως να φανεί λίγο τραβηγμένο αυτό που θα γράψω, αλλά πιστεύω ότι πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο comic που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο, αυτή τη στιγμή (τουλάχιστον από αυτά που έχω διαβάσει εγώ). Τι έχουμε; Έχουμε σενάριο! Μία ομάδα θεών, οι οποίοι στρατεύουν μια ομάδα ηρώων με σκοπό να ξεκάνουν έναν άλλο θεό... Ερήμιν που θα λέγαμε και στην Πάτρα. Μη φανταστείτε, όμως, καμιά σοβαρή ιστοριούλα με υπερήρωες. Το σενάριο είναι πολύ σαρκαστικό και ο τύπος (Jorge Rivas - σας ακούγεται ελληνικό;) τα χώνει στους πάντες. Παιχνίδια, ταινίες, comics κ.λπ. Τελευταία, βέβαια, τα updates περιλαμβάνουν κυρίως pin-ups. Επίσης, έχουμε απίθανο σχέδιο, ασπρόμαυρο μεν, αλλά από τα καλύτερα στην αγορά. Ειδικά προς το τέλος, τα σπάει. Στα υπέρ, λοιπόν, το σχέδιο, το πολύ καλό cast και η σελίδα με τις επιρροές του δημιουργού. Στα κατά, το επικό μέγεθος των archives, και η ταχύτητα εξέλιξης της πλοκής, που θυμίζει Brian Michael Bendis. Καλό κουράγιο λοιπόν...

http://underpower.non-essential.com/index.php


Smart Ass Chronicles

Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση "πάλιουρα" στο χώρο. Ο δημιουργός Chris Nolte ασχολείται με το άθλημα από πολύ παλιά, πριν το internet φτάσει στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο comic είχε ξεκινήσει με άλλο storyline, αλλά κάποια στιγμή, έγινε ένα reboot (πάμε μωρή DC) και τώρα εκείνα τα παλιά strips λέγονται "The Original Smart Ass Chronicles". Τώρα, για το τι παίζει στο comic δεν είμαι αρκετά σίγουρος ακόμα, πάντως πιστεύω ότι αξίζει να το τσεκάρετε. Έχει και ωραίο σχέδιο, που θυμίζει λίγο το BLUE ZOMBIE. Το site περιέχει και links για τις παλαιότερες δουλειές του Nolte.

http://smartasschronicles.com/


Λοιπόν, όσοι δεν έχετε ψηφίσει για το webcomic award, γρήγορα στα e-mail σας να ψηφίσετε τώρα! Την ερχόμενη βδομάδα, ο αγαπημένος σας συντάκτης θα βρίσκεται στην Ιαπωνία (yahoooo). Όταν θα τα ξαναπούμε, η στήλη θα διαθέτει ένα νέο, φερμένο από την 'Απω Ανατολή, αέρα!!!

Αριγκάτο!

 



strip show archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi