Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Αντώνη Σουβατζή
18-04-07

Juathuur

Νιώθω βαθύτατη θλίψη, γιατί μου την είπε ο αγαπημένος μου editor, επειδή καθυστέρησα το κείμενο. Με το δίκιο του, βέβαια, ο άνθρωπος, αφού τελευταία τον έχω πεθάνει στις καθυστερήσεις. Για εκείνον το κάνω, όμως, για να μάθει τα όρια του... να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος. Well, enough bullshitting! Υπόσχομαι ενώπιον όλων ότι δε θα το ξανακάνω, θα είμαι καλό παιδί και θα διαβάζω όλα τα comics μου!

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά είχα δυνατή δικαιολογία για την καθυστέρηση: την εβδομάδα πριν από αυτή κατά την οποία θα έπρεπε να ανέβει το STRIP SHOW, ήμουν στο Τόκυο (ναι, ξέρω, πολλοί θα με μισήσουν γι' αυτό, αλλά τί να κάνω... έπρεπε να πάω!). Για να μη χειροτερέψω τη θέση μου, δεν θα πω άλλα επί του θέματος εκτός από αυτό: ό,τι και αν έχετε ακούσει/διαβάσει/δει για το Τόκυο, ισχύει!

Αφού λοιπόν κατάφερα και ξεπέρασα το επικό jet lag μου, έκατσα να ετοιμάσω το παρόν κείμενο, αλλά ο κακός editor αποφάσισε πως ήταν καλύτερα να μην το βάλει με ΜΙΑ ΜΕΡΑ καθυστέρηση, αλλά να το αναβάλλει εντελώς και να το επαναφέρει κανονικά, ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ μετά! (Editor's Note: Επειδή έτσι ήξερα ότι, τουλάχιστον, το επόμενο installment θα ανέβει στην ώρα του.)

Τέλος πάντων, ας επανέλθουμε στο κείμενο. Έχοντας, που λέτε ακόμα νωπές τις μνήμες από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου (μιλάμε πάντα για δύο εβδομάδες πριν), σκεφτόμουν να κάνω review σε κάτι σχετικό (Ιαπωνοειδές, δηλαδή). Παρ' όλα αυτά, βρήκα αυτό το πολύ ενδιαφέρον fantasy webcomic που φέρει τον τίτλο JUATHUUR και πιστεύω πως αξίζει να σας το παρουσιάσω.


It's A Kind Of Magic

Λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά καλό webcomic. Το JUATHUUR είναι δημιούργημα της Καναδέζας (απ' ό,τι κατάλαβα) Katie Sweet, η οποία εκτός από δημιουργός webcomics είναι και συγγραφέας, ποιήτρια και διάφορα άλλα. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τους Juathuur, μία φυλή νομάδων οι οποίοι κατέχουν μαγικές ιδιότητες εκ γενετής, και πιστεύουν πως σκοπός της ύπαρξής τους είναι να διατηρούν την ισορροπία των δυνάμεων (good vs. evil, dark vs. light, κ.λπ.) σε ένα φανταστικό κόσμο, ο οποίος είναι διαιρεμένος σε διάφορα βασίλεια. Η ιστορία αποτελείται από 30 (μέχρι στιγμής) κεφάλαια, και όπως λέει η δημιουργός, πρόκειται για ένα κομμάτι της ιστορίας μίας τριλογίας που ετοιμάζει. Εντυπωσιακό!

Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι τα updates γίνονται καθημερινά, χωρίς όμως να υπάρχει compromise στην ποιότητα του comic! Η ιστορία έχει αρκετό βάθος και εστιάζει, εκτός από τα γεγονότα που συμβαίνουν, ιδιαίτερα στους χαρακτήρες. Το webcomic πρωτοξεκίνησε το Μάρτιο του 2005 αλλά ήδη έχει στα archives του περισσότερα από 600 updates! Το σίγουρο είναι ότι η συγγραφέας/δημιουργός παίρνει τη δουλειά της στα σοβαρά και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό! Όπως είναι φυσικό, ο αναγνώστης στην αρχή θα χαθεί τελείως, ειδικά με τα ονόματα των χαρακτήρων που είναι λίγο περίεργα, αλλά στην πορεία ξεκαθαρίζουν κάπως τα πράγματα. Το webcomic αυτό με κράτησε όσο λίγα και κυριολεκτικά το καταβρόχθισα! Σε αυτό, φυσικά, συμβάλει και ο ρυθμός που επιβάλει η δημιουργός, που σε σπρώχνει στο να συνεχίσεις να διαβάζεις! Αρκεί, βέβαια, να σου αρέσουν τα fantasy comics...


I Put A Spell On You...

Το artwork του JUATHUUR, χωρίς να είναι εντυπωσιακό, εξυπηρετεί τέλεια τους σκοπούς της Sweet. Για άλλη μια φορά, το χρώμα λάμπει με την απουσία του, αλλά αυτό δε με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Αυτό που δε μου άρεσε τόσο ήταν τα πρόσωπα και οι εκφράσεις των χαρακτήρων, κάτι όμως που γρήγορα συνηθίζει κανείς. Ιδιαίτερα καλό είναι επίσης το layout της σελίδας, με πρωτότυπη -για webcomic- σύνθεση. Φυσικά, όσο προχωράει κανείς στην ιστορία, θα παρατηρήσει ότι το σχέδιο βελτιώνεται συνεχώς, και ίσως αλλάζει και η τεχνική σχεδίασης (κάτι που είμαι λίγο άσχετος για να πω με σιγουριά). Προσωπικά, προς τα τελευταία updates μου θυμίζει αρκετά τη σχεδίαση του THE LOUNGE.


The X Factor

Εκτός από τα καθημερινά strips, στο site της Katie Sweet θα βρείτε πολλά καλά ακόμα. Καταρχήν, να πω ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο site, ξεκούραστο και ευχάριστο στην όψη. Πέραν αυτού, μου άρεσαν πολύ ο τρόπος που είναι δομημένα τα archives - ανά κεφάλαιο δηλαδή και ουχί ανά ημερομηνία. Υπό τον τίτλο "Story" θα βρείτε μία εκτενέστατη περιγραφή της μέχρι στιγμής ιστορίας (Προσοχή: περιέχει spoilers!!!). Επίσης είναι τόσο εκτενής, ώστε για να τη διαβάσετε χρειάζεστε περίπου την ίδια ώρα με το να διαβάζατε τα strips! Πολύ χρήσιμο, πάντως! Εκτός από το "Story" και τα archives, υπάρχουν και ορισμένα appendices τα οποία συμπληρώνουν με πληροφορίες για τη γλώσσα, τις χώρες κλπ. Επίσης δεν λείπει το cast of characters, αρκετά πλήρες και αυτό, καθώς και τα πατρόπαράδοτα links. Τέλος, στο section "Gallery" θα βρείτε αρκετές ωραίες εικονίτσες. Υπάρχουν και links για το forum του webcomic καθώς και για ένα online store με related merchandise.

Αυτά! Γρήγορα τώρα, κάντε κλικ στο παρακάτω link και απολαύστε ένα από τα καλύτερα webcomics που θα βρείτε εκεί έξω! Εγώ, πάντως, το βρήκα πραγματικά απολαυστικό!

http://juathuur.spiderforest.com/
http://www.sweetquark.com/


(Σε αυτό το σημείο είχα γράψει ένα πολύ ωραίο πασχαλινό κλείσιμο για τη στήλη, αλλά δυστυχώς, πλέον είναι εντελώς ανεπίκαιρο. Μπορείτε να κατηγορήσετε τον Editor που δεν ανέβασε το κείμενο πριν από δύο εβδομάδες. Στείλτε τα e-mail διαμαρτυρίας στο... Ωχ, συγνώμη, αφεντικό! Μη βαράς!)

 



strip show archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi