Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


xtras archive
01-05-07
COMICDOM NEWS SPECIAL: RANDOM SHOTS #3
του Γιώργου Χατζηκωστή

Καλώς τους, καλώς τους... Χαίρομαι που για ακόμα μια φορά, αφού ρίξατε μια ματιά στα Special Features του site, βρήκατε το θάρρος να πατήσετε το link που σας οδηγεί σε αυτήν εδώ την σελίδα. Το γιατί, όμως, δεν κάνει παρέα στις υπόλοιπες στήλες μας, από την στιγμή που έχει μια σταθερή (τουλάχιστον μέχρι τώρα) συχνότητα εμφανίσεων, είναι μια ερώτηση που βρίσκει την απάντηση της σε αυτό το Δελτίο Τύπου. Διαβάστε το και επιστρέψτε πάλι εδώ.

...

Εντάξει, το διαβάσατε; Ωραία, ας προχωρήσουμε, λοιπόν.


- Hulk smash puny multiplexes... again. Or, more precisely, somewhat better than the last time. Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν οι παραγωγοί του THE INCREDIBLE HULK. Η πρώτη κίνηση είναι η πρόσληψη του υπέρ-ταλαντούχου Edward Norton για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολύ καλή η επιλογή ενός ηθοποιού που όταν αποφασίσει να τα δώσει όλα, είναι ικανός να σε αφήσει άφωνο (βλέπε FIGHT CLUB), ενώ όταν δεν θέλει, αυτό φαίνεται - και πολύ μάλιστα (βλέπε ITALIAN JOB, THE ILLUSIONIST). Ο Norton έχει το κύρος και τα γαλόνια του καλού ηθοποιού, τα οποία συνήθως κατέχουν αυτοί που επιλέγονται για τον ρόλο του villain (βλέπε Gene Hackman στο SUPERMAN, Jack Nicholson στο BATMAN, Kevin Spacey στο SUPERMAN RETURNS και αρκετά ακόμη παραδείγματα). Όλα καλά μέχρι εδώ. Με τον σεναριογράφο και τον σκηνοθέτη, όμως, τί γίνεται; Ο Zak Penn (με προϋπηρεσία στο X-MEN franchise, αλλά και σε FANTASTIC FOUR και ELEKTRA) θα καθίσει μπροστά στον υπολογιστή του και ο Louis Leterrier (TRANSPORTER 2) θα έχει εκείνη την κλασική καρέκλα που αναγράφει "Director". Βάλτε μέσα σε όλο το πακέτο την ιδέα να φέρουν το concept την νέας ταινίας πίσω σε αυτό της παλιάς τηλεοπτικής σειράς (εκείνη χωρίς CGI monsters - just body paint!) και τα πράγματα γίνονται λίγο ανησυχητικά. Τι σημαίνουν για μένα όλα αυτά τα στοιχεία; Ότι υπάρχει ο κίνδυνος η ταινία να είναι ένα ρηχό, braindead action-filled superhero film, με σκοπό να μην γίνει μια καλή μεταφορά του comic, αλλά να ικανοποιήσει τους νοσταλγούς του TV show και βέβαια να βγάλει τα λεφτά της (με το παραπάνω). Δέχομαι το γεγονός ότι το HULK του Lee (Ang, that is) είχε μια επιφανειακή σχέση με το comic και πως επίσης ήταν και λίγο ασύνδετο, αλλά εγώ, προσωπικά, το απόλαυσα και τις τρεις φορέας που το είδα. Σε ποια άλλη ταινία έχετε δει comic book like storytelling επιρροές στη σκηνοθεσία;


- Παραμένω στον glamorous κόσμο του Hollywood. Χρειαζόμαστε πραγματικά ένα X-MEN spin-off film με πρωταγωνιστή τον Magneto; I Think not! Αν το σκηνοθετεί ο David Goyer (τι ωραίο που ήταν το BLADE: TRINITY! Not!!!), τότε η άρνηση μου είναι διπλή. Ειδικά όταν πρόκειται για το origin του χαρακτήρα, χωρίς δηλαδή τον McKellen με τη βαριά προφορά του, να πετάει τις ατάκες περί mutant supremacy, τότε σίγουρα οι προσδοκίες μου για μια καλή ταινία, παίρνουν τα μπαγκάζια τους και πάνε να επισκεφτούν του συγγενείς τους στην επαρχία. Εσείς εκεί στην La-La Land, αρχίστε να συμμαζεύεστε και λίγο.


- Μετά από τόση γκρίνια, πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι δεν θα με χάλαγε καθόλου να δω ένα musical βασισμένο στο SPIDER-MAN; Δεν είμαι φίλος της μουσικής των U2 -αν αναρωτιέστε αυτό- αλλά έχω μια διεστραμμένη περιέργεια να δω πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί η ιδέα. Ασχέτως αν, στην αρχή, ο κακός εαυτός μου το κατακεραύνωσε.


- Ο Warren Ellis προωθεί με το παραπάνω το DOKTOR SLEEPLESS, όχι μόνο μέσα από το BAD SIGNAL mailing list του, αλλά -όπως ήταν φυσικό άλλωστε- και με συνεντεύξεις σε Newsarama και CBR. Το ερώτημα, όμως, είναι το κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ τον Warren Ellis. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι είναι αυτό που τον οδηγεί στην υλοποίηση και της παραμικρής ιδέας που γεννάει ο εγκέφαλος του, απλά ο άνθρωπος πρέπει να βάλει κάπου ένα stop σε αυτή την μανία του. Από την άλλη, το μέσο comic του Βρετανού δεν με αφήνει ποτέ αδιάφορο, η Avatar είναι μια εταιρία που δεν φημίζεται για το political correctness της (να το θέσω απλά) και από τα όσα λέει στις δυο παραπάνω συνεντεύξεις του, τον βλέπω φτιαγμένο και σίγουρο δείχνει να έχει στα χέρια του κάτι καλό. Λέτε να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο Ellis-penned comic επιπέδου FELL; (Fingers crossed!)


- Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τα Eisner Awards! Δεν θα πρόκειται να σχολιάσω τις ίδιες τις υποψηφιότητες, αλλά τη χρησιμότητα που έχουν λίστες σας αυτές, τουλάχιστον σε αναγνώστες που ενδιαφέρονται για κάτι παραπάνω από τα πασίγνωστα mainstream comics που κατακλύζουν τα stands. Με το πρώτο γρήγορο σκανάρισμα που έκανα, πρόσεξα ότι υπάρχει μια καλή ισορροπία μεταξύ της mainstream και της indy πλευράς της Αμερικάνικης σκηνής. Μέσα στις υποψηφιότητες είδα κάποια πράγματα με τα οποία συμφωνώ, κάποια με τα οποία διαφωνώ και -naturally- πολλές υποψηφιότητες για δημιουργούς και comics τα οποία δεν γνωρίζω, ή απλώς τα έχω ακουστά. Σαν καλός αναγνώστης, που πάντα ψάχνει για κάτι καινούριο και αξιόλογο, έκανα αρκετά mental notes, με σκοπό να τσεκάρω (όποτε μπορώ) αν τα comics αυτά που επιλεχθήκαν ως άξια βράβευσης, έχουν κάτι να μου πουν. Δηλαδή, ένα ακόμα κίνητρο να αναζητήσω τίτλους που δεν γνώριζα μέχρι στιγμής και τα ράφια μου να γεμίζουν ακόμα περισσότερο, μέχρι να αγοράσω μια ακόμη βιβλιοθήκη. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να τα έχει διαβάσει όλα, άλλα όλο και κάποιος θα βρεθεί που να ξέρει μερικά πράγματα παραπάνω από κάποιον άλλο. Anyway, αυτά τα βραβεία δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ηθική επιβράβευση και ένα note στα εξώφυλλα των μελλοντικών κυκλοφοριών των νικητών. Δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να γίνεται πολύς ντόρος για αυτά.


- Εδώ και πολύ καιρό, τα solicitations της Marvel είναι -στην καλύτερη των περιπτώσεων- απλά αδιάφορα. Εκεί, όμως, που δίνω πάντα μεγάλη προσοχή κα βαρύτητα είναι τα reprints της εταιρίας και αυτό το μήνα τσίμπησα λαυράκι!


CAPTAIN AMERICA: WAR & REMEMBRANCE TPB (NEW PRINTING)

Written by ROGER STERN, JOHN BYRNE, DON PERLIN & ROGER MCKENZIE
Penciled by JOHN BYRNE & JOE RUBINSTEIN
Cover by JOHN BYRNE

Captain America's endless war on crime and tyranny sets him against new enemies and old, from an army of robot replicas to the black deeds of Baron Blood! Plus: Cap for president? Guest-starring the Avengers; S.H.I.E.L.D.; and the late, great Union Jack! Featuring Cobra, Mister Hyde and Batroc the Leaper! The complete Stern/Byrne run, culminating with the standard-setting version of Cap's awe-inspiring origin! Collecting CAPTAIN AMERICA #247-255.

192 PGS./Rated A ...$24.99
ISBN: 0-7851-2693-7


Fuck! Τα τεύχη που περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό το trade -πέρα από το ότι είναι κλασσικά- τα είχα πρωτοδιαβάσει όταν τα χρόνια της ηλικίας μου μετριόντουσαν στα δάχτυλα των χεριών μου, χωρίς να τα εξαντλώ (στις Ελληνικές εκδόσεις του Καμπανά, φυσικά). Παρ' όλο που έχω να τα διαβάσω από τότε, κυριολεκτικά με έχουν στοιχειώσει. I am getting that trade, crappy color reproduction or not - I advice you to do the same.


Bonus YouTube video: A blast from the past! Ξεκίνησα με Hulk-related θέμα και κάνοντας πλήρη κύκλο, κλείνω με την επική μάχη Hulk vs Thor. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ταινία δεν θα είναι έτσι!

 

 




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi