Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


xtras archive
08-02-08
BEST OF 2007: Η Μυρτώ Τσελέντη επιλέγει και παρουσιάζει τα αγαπημένα της manga για τη χρονιά που πέρασε


Καλύτερο Πρωτοεκδιδόμενο Manga
MUSHISHI

Η χρονιά ήταν συναρπαστική για τους φανατικούς των γιαπωνέζικων comics. Πολλοί καλοί τίτλοι έκαναν την εμφάνισή τους και οι εταιρίες συναγωνίζονται για την ποιότητα, το έξτρα υλικό και τη μετάφραση. Το MUSHISHI, όμως, ξεχωρίζει. Έξυπνο, λιτό, χωρίς να γίνεται απλοϊκό, και με γοητευτικότατη φαντασία, ακροβατεί μεταξύ γιαπωνέζικων παραδόσεων, ιστορίας φαντασμάτων, και γλυκού παραμυθιού, παραμένοντας, όμως, πρωτότυπο.

 

Καλύτερο Continuing Manga
YOTSUBA&!

Έλα που δεν το περιμένατε! Το πρασινομάλλικο, υπερενεργητικό και εντελώς, μα εντελώς, clueless κοριτσάκι, είναι το αγαπημένο του Comicdom.gr, so who am I to disagree? OK, ίσως δεν έχει τα βαθύτερα των νοημάτων ή το πιο έντεχνο σχέδιο που θα βρείτε εκεί έξω, αλλά σε κάθε τόμο κάνω καινούργιο συκώτι από τα γέλια. Δεν υπομειδιώ, δεν χαμογελώ, δεν κάνω χα!, η ένα χαμηλόφωνο χιχιχι, αλλά γελάω με την καρδιά μου! Και όχι, δεν το παθαίνω συχνά διαβάζοντας...

 

Καλύτερος Σεναριογράφος Manga
Eiji Otsuka

Χωρίς καμία αμφιβολία! Τα MPD PSYCHO και KUROSAGI CORPSE DELIVERY SERVICE, είναι απόλυτα must-read για όλους τους gore fans, που γουστάρουν αρρωστίλα, αλλά θέλουν και στιβαρή υπόθεση. Σκοτεινά και διεστραμμένα, με ένα μοναδικό τρόπο, αφηγούνται ιστορίες από τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου ψυχισμού, παραμένοντας ψυχρά και αποστασιοποιημένα. Όσο σοκαριστικά και αν είναι αυτά που απεικονίζονται, αντιμετωπίζονται σχεδόν κλινικά, αποφεύγοντας έτσι το αίσθημα της αηδίας. Και όλα αυτά, με ένα χιούμορ που -μεταφορικά- σπάει κοκάλα και επικρατεί έτσι του γκροτέσκου του -κυριολεκτικού- σπασίματος κοκάλων και άλλων τμημάτων του ανθρώπινου (και μη) σώματος.

 

Καλύτερος Σχεδιαστής Manga
Hiroki Endo

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν ότι λατρεύω τον Tsutomu Nihei. Αλλά μια και το BLAME! τελείωσε, ε, ας σταματήσω να επαναλαμβάνομαι κι εγώ. Οπότε, για φέτος, έχουμε Hiroki Endo, ο οποίος είναι εξαιρετικός. Αν και το EDEN - IT'S AN ENDLESS WORLD έχει κάνει πολύ κόσμο να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, το TANPENSHU αποτελεί συλλογή από αυτοτελείς ιστορίες, όπου η μια είναι καλύτερη από την άλλη! Πραγματικά διαμαντάκια, με τον λυρισμό, αλλά και την λιτότητα, ενός haiku.

 

Καλύτερο Manga Που Ξανάρχισε Να Κυκλοφορεί Μετά Από Διακοπή
GUNSLINGER GIRL

Ήταν η μεγάλη μου αγάπη, καθώς πάντα με άφηνε αιωρούμενη μεταξύ της γλυκιάς χαριτωμενιάς και της απάνθρωπης σκληρότητάς του. Ευτυχώς, η ADV Manga αποφάσισε να συνεχίσει την κυκλοφορία του...

 

Επανέκδοση Της Χρονιάς
PARASYTE

Επιτέλους, σε μια έκδοση χωρίς παιδαριώδεις λογοκρισίες, ιδιαίτερα προσεγμένη και αντάξια ενός παρανοϊκού, υπέροχου manga. Και με πιο καλόγουστα εξώφυλλα! Μπράβο στην Del Rey.

 

Καλύτερη Εταιρία
Vertical

Εκδίδει, με σταθερούς ρυθμούς και με πολύ υψηλά production values, τα έργα του Osamu Tezuka (ODE TO KIRIHITO, APOLLO'S SONG, BUDDHA, MW, so far). Για να τον γνωρίσουμε επιτέλους και εμείς, πέρα από τα όρια του ASTROBOY και να μας αποδείξει ότι ο τίτλος του "Θεού των manga" δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, υπερβολικός. Για το 2008 έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία του εκπληκτικού BLACK JACK. It doesn't get much better than this. (Well, to be honest, it does. How about a non flipped format - αλλά δεν θα γκρινιάξω κιόλας...)

 

Καλύτερος Manga Editor
Carl Gustav Horn (KUROSAGI CORPSE DELIVERY SERVICE)

Πραγματικό υπόδειγμα προσεγμένης έκδοσης. Κορυφαία επιλογή εξώφυλλων, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στο χαρτί, και οι πιο προσεγμένες σημειώσεις που έχω πετύχει ποτέ σε manga. Στο κυρίως σώμα του comic, τα ηχητικά εφέ παραμένουν στα ιαπωνικά και στο τέλος όχι μόνο αποδίδονται ηχητικά, αλλά και σημασιολογικά. Επίσης, προσφέρονται επεξηγήσεις για άπειρα κομμάτια του comic, με παρατηρήσεις πάνω στα έθιμα και τη δομή της γιαπωνέζικης κοινωνίας. Έτσι, λοιπόν, μαθαίνουμε ότι μια γάτα κάνει "ΜΟΥΚΟ", όταν σηκώνεται όρθια, "ΝΟΥ", όταν το πνεύμα της εγκαταλείπει το σώμα της και "ΝΤΟ", όταν το άψυχο σώμα πέφτει στο έδαφος. Η απόλαυση που μου προσφέρουν τα editor's notes είναι σχεδόν όση και αυτή της ανάγνωσης του comic.

 

Καλύτερη Manga-Related Έκδοση
MANGA: THE COMPLETE GUIDE

Ο Jason Thompson παρουσιάζει όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα manga που έχουν εκδοθεί στην Αμερική, την ιστορία τους, τα είδη τους και προσφέρει την απόλυτη πυξίδα για τις προσεχείς αναγνώσεις σας. (Full review here)

 

Χειρότερη Εταιρία
TokyoPop

Πόσο σκουπίδι πια; Είναι απορίας άξιο πως με τόσους υπέροχους τίτλους που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην Ιαπωνία (believe me, I know), η πάλαι ποτέ πρωτοπόρος στον τομέα των manga, καταφέρνει να κάνει τόσο άθλιες επιλογές. And don't even get me started on amerimanga.

 

Χειρότερο Manga Της Χρονιάς
POP JAPAN TRAVEL: ESSENTIAL OTAKU GUIDE

Ιικ! Ιικ! Ιιιιιιιιιικκκ! Stay away!




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi