Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


xtras archive
08-04-05
ΟΙ JEFF SMITH και BRYAN TALBOT ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Δύο πασίγνωστοι δημιουργοί comics, έρχονται στη χώρα μας με αφορμή το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την μελέτη της Θεωρίας και Ιστορίας των κόμικς που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Μαϊου 2005 στη Μυτιλήνη και διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (www.aegean.gr/culturaltec) και η ομάδα θεωρητικής μελέτης των κόμικς Iconotopia.

Λίγες ημέρες πριν, οι Jeff Smith και Bryan Talbot καλεσμένοι της ομάδας COMICDOM και του καταστήματος Jemma Books & Comics, θα βρίσκονται στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση την Τετάρτη 18 Μαϊου στις 6 το απόγευμα στο comic shop, Jemma Books & Comics (Αραπάκη 52 στην Καλλιθέα), όπου και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους δύο δημιουργούς.

BRYAN TALBOT BIO

Ο Bryan Talbot δημοσίευσε την πρώτη του δουλειά στο BRITISH TOLKIEN SOCIETY MAGAZINE το 1969 και για τα επόμενα χρόνια σχεδίαζε ένα καθημερινό comic strip για την εφημερίδα του κολεγίου του.

Μετά το τέλος των σπουδών του, δημιούργησε το πρωτοποριακό για την εποχή του, underground περιοδικό BRAINSTORM COMIX, το οποίο προκάλεσε αίσθηση και τον μετέτρεψε σε μυθική φιγούρα για τα βρετανικά comics.

To 1978 ξεκίνησε το επικό graphic novel του, THE ADVENTURES OF LUTHER ARKWRIGHT, το οποίο σταμάτησε πριν να ολοκληρωθεί το 1982, προλαβαίνοντας όμως να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του βρετανικού και αμερικανικού τύπου.

Ένα χρόνο μετά, άρχισε τη συνεργασία του με το ιστορικό εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό comics 2000 A.D., δημιουργώντας το comic NEMESIS THE WARLOCK που κέρδισε τέσσερα EAGLE AWARDS, ενώ παράλληλα σχεδίαζε και ιστορίες του JUDGE DREDD σε συνεργασία με τους Alan Grant και John Wagner.

Το 1988 ολοκλήρωσε το THE ADVENTURES OF LUTHER ARKWRIGHT προκαλώντας θύελλα ενθουσιασμού σε κοινό και κριτικούς και εξασφαλίζοντας 8 υποψηφιότητες στα EAGLE AWARDS εκείνης της χρονιάς.

Η απαράμιλλη τεχνική του Talbot αλλά και το δαιδαλώδες σενάριο που δανειζόταν στοιχεία από τη βρετανική Ιστορία και τα φιλτράριζε μέσα από ένα πρίσμα επιστημονικής και ηρωικής φαντασίας αποτέλεσε τεράστια επιρροή για δεκάδες Βρετανούς και Αμερικανούς δημιουργούς όπως οι Alan Moore, Garth Ennis, Grant Morrison, Steve Bissette, Neil Gaiman, Michael Zulli και Rick Veitch.

Τα επόμενα χρόνια, ο Talbot συνεργάστηκε κυρίως με αμερικανικές εκδοτικές εταιρίες, δουλεύοντας σε τίτλους όπως HELLBLAZER, SANDMAN, THE NAZZ και LEGENDS OF THE DARK KNIGHT, κατορθώνοντας να διατηρήσει ψηλά το ενδιαφέρον του κόσμου για το όνομα του.

Το 1993 εξέδωσε, μέσω της Dark Horse, το THE TALE OF ONE BAD RAT και δημιούργησε αίσθηση λόγω της θεματολογίας του, που πραγματευόταν την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας η οποία είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα της. Το graphic novel απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε συνολικά περισσότερα από 10 βραβεία από διάφορους φορείς, ενώ συμπεριλήφθηκε και στο ετήσιο recommended reading list των NEW YORK TIMES.

Το επόμενο graphic novel του Talbot, HEART OF EMPIRE, που εκδόθηκε επίσης από τη Dark Horse το 1999 και αποτελούσε θεματική συνέχεια του THE ADVENTURES OF LUTHER ARKWRIGHT, κατέκτησε και αυτό κοινό και κριτικούς, ενώ πρόσφατα εκδόθηκε και σε CD-ROM.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Talbot έχει εργαστεί επίσης σε τηλεοπτικές σειρές ως σεναριογράφος και παραγωγός, έχει οργανώσει πολλές εκθέσεις και εμφανίζεται συχνά σε διεθνή comic festivals.

Τα comics του Bryan Talbot έχουν εκδοθεί, με μεγάλη επιτυχία, σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Γερμανία, Φινλανδία, Γαλλία και Δανία. Θεωρείται παγκοσμίως ως ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της 9ης Τέχνης και η προσφορά του στην εξέλιξη των comics είναι ανυπολόγιστη.


JEFF SMITH BIO

Από πολύ μικρή ηλικία, ο Jeff Smith κατάλαβε ότι τα comics ήταν μια υπολογίσιμη μορφή τέχνης, ικανή να πραγματευτεί σοβαρά ζητήματα, παρόλο που οι περισσότεροι γύρω του θεωρούσαν πως ήταν υπόθεση για μικρά παιδιά.

Επηρεασμένος από την καλλιτεχνική τελειότητα, αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις που είχαν comics όμως το PEANUTS του Charles Schulz, το POGO του Walt Kelly και το DOONESBURY του Garry Trudeau, ο Smith αποφάσισε, πριν ακόμη τελειώσει το σχολείο, ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα comics.

Ξεκίνησε το 1982, σχεδιάζοντας το καθημερινό comic strip THORN για την εφημερίδα του κολεγίου του, ενώ μόλις αποφοίτησε, συν-ίδρυσε το animation studio, Character Builders.

To 1991 εξέδωσε, μέσω της νεοσυσταθείσας εκδοτικής εταιρίας του, Cartoon Books, το ασπρόμαυρο comic BONE, που δανειζόταν χαρακτήρες που είχε δημιουργήσει παλαιότερα για το THORN. Το θαυμάσιο μίγμα φαντασίας και χιούμορ, αλλά και το καθαρό καρτουνίστικο σκίτσο του Smith λειτούργησε καταλυτικά στην επιτυχία του BONE και προκάλεσε άμεσα αίσθηση σε κοινό και κριτικούς. Ποτέ άλλοτε δεν είχε υπάρξει ένα ανεξάρτητο small-press comic που να επηρεάσει τόσο πολύ το mainstream της αμερικανικής comic βιομηχανίας.

Η επιτυχία του BONE ήταν τεράστια και οδήγησε σε δεκάδες επανεκδόσεις των collected editions της σειράς, ενώ παράλληλα μετέτρεψε τον Smith σε πρώτο όνομα και του έφερε πολλές δελεαστικές προτάσεις από μεγαλύτερες εταιρίες.

Πιστός στο δημιούργημα του, ο Smith συνέχισε να εκδίδει μόνος του το BONE (με ένα μικρό διάλειμμα, κατά το οποίο συνεργάστηκε με την εταιρία Image), μέχρι την ολοκλήρωση του το 2004. Το τελευταίο τεύχος του BONE αντιμετωπίστηκε ως τεράστιο event από το κοινό και τον τύπο, ενώ η πολυτελής συλλογή BONE: ONE VOLUME, που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες και επανεκδίδει, σε έναν τόμο, τα 50 τεύχη της σειράς, είναι σταθερά ένα από τα best sellers σε comics shops και βιβλιοπωλεία παγκοσμίως.

Στην σχεδόν 15ετή επαγγελματική καριέρα του, ο Jeff Smith έχει κατακτήσει περισσότερα από 15 βραβεία, ενώ το BONE έχει εκδοθεί σε 13 διαφορετικές γλώσσες και σε δεκάδες χώρες της υφηλίου.





|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi