Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


xtras archive
12-05-05
1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ:
ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ [ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ] ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Από τις 20 έως και τις 22 Μαΐου, όσοι βρίσκονται στη Μυτιλήνη θα έχουν την ευκαιρία να διεσδύσουν σε ένα άλλο σύμπαν, εναλλακτικό, φαντασμαγορικό, και διασκεδαστικό: στην ένατη διάσταση των κόμικς! Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η ομάδα Iconotopia διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την μελέτη της Θεωρίας και Ιστορίας των κόμικς. Τίτλος; Αποχρώσεις Δύο Κόσμων: Κόμικς και [Επιστημονική] Φαντασία. Θέμα; Το σύνολο των εκφράσεων του φανταστικού (fantasy, science fiction, horror, κλπ) στο χώρο της Ένατης Τέχνης. Στα πλαίσια του, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει μια πλειάδα εκδηλώσεων:

- Εικόνες και Πλάσματα από ʼλλους Κόσμους! Σε μια μοναδική έκθεση πρωτοτύπων έργων και ιστοριών, σχεδιαστές κόμικς συντονίζονται σε συχνότητες διαγαλαξιακές και εξωκοσμικές για να μας φέρουν μπροστά μας, ολοζώντανες, μορφές από ξεχασμένους πλανήτες και ιστορίες από μακρινές διαστάσεις. Απολαύστε επιλεγμένα έργα από ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς και, αν είστε τολμηροί, δείτε από κοντά τα αποκυήματα της φαντασίας των ειδικών προσκεκλημένων μας, τριών από τους σημαντικότερους δημιουργούς της Ένατης Τέχνης: του σπουδαίου μαιτρ του αλλόκοτου Brian Bolland (Judge Dredd, Camelot 3000, Batman: The Killing Joke), του ραψωδού της επικής φαντασίας Bryan Talbot (Luther Arkwright, Sandman, The Tale of One Bad Rat), και του ευαίσθητου δημιουργού παραμυθένιων κόσμων Jeff Smith (Bone).

- Απίθανες Συζητήσεις, Ομιλίες, Απόψεις! Το συνέδριο μας στρέφεται γύρω από έναν συνεχιζόμενο διάλογο για τα κόμικς, με δημιουργούς, μελετητές, και αναγνώστες από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι καλούνται να συζητήσουν πάνω σε σαφείς θεματικές: Κοσμογονίες (Η διαδικασία της δημιουργίας φανταστικών κόσμων), Ραψωδίες για μυημένους και αμύητους (Η υποδοχή και η αποδοχή των κόμικς του φανταστικού από το ευρύ κοινό, τους «φαν» και τις πολιτισμικές βιομηχανίες), Ερμηνεύοντας τους γρίφους (Θεωρητικές προσεγγίσεις και ανάλυση του έργου των δημιουργών), και Παράλληλοι κόσμοι (Οι σχέσεις των κόμικς με τη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας, μεταφορές κόμικς στον κινηματογράφο, κόμικς και νέες τεχνολογίες). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο και στους χώρους του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης.

- Προβολές από τη Ζώνη των Φαντασμάτων! Προς τέρψην του κοινού μας, το συνέδριο θα πλαισιώνεται από προβολές ταινιών που εμπνέονται ή σχετίζονται με κόμικς (συχνά με τρόπους που μπορεί να σας καταπλήξουν!)

- Party at the centre of the Ultraworld! Και μετά από κάθε χορταστική μέρα κόμικς, τι άλλο από καλή διασκέδαση; Συναυλίες heavy metal, στο ατμοσφαιρικότατο σκηνικό του μεσαιωνικού κάστρου της Μυτιλήνης, αλλά και comics party (με πολλή και καλή μουσική, στην προκυμαία της πόλης). Θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε!

Στα φανταστικά σύμπαντα των κόμικς, μεμονωμένοι χαρακτήρες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ομάδες, με αφορμή κάποια Ημέρα Κρίσης που μεν απειλεί την τάξη των πραγμάτων (Fantastic Four, Watchmen), αλλά και σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας εποχής (X-Men, Incal). Στον πραγματικό (τουλάχιστον για όλους εμάς) κόσμο, οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν στη Λέσβο, το 2003, με τη διοργάνωση της πρώτης Επιστημονικής Διημερίδας για τα κόμικς στην Ελλάδα. Οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης δεν ηχούσαν σε αντιληπτές συχνότητες, όμως οι τέσσερις μας ακούσαμε το κάλεσμα να προωθήσουμε τη θεωρητική μελέτη των κόμικς στον ελλαδικό χώρο (κάτι το οποίο κανείς ήρωας των κόμικς δεν έχει κατορθώσει μέχρις στιγμής), και αφού κανένα γιγάντιο τέρας δεν αναδύθηκε από τα νερά του λιμανιού της Μυτιλήνης, αναλάβαμε εμείς να φτιάξουμε έναν εικονικό τόπο, όπου θα μπορούσε άνετα να αναδεύσει τα θεωρητικά πλοκάμια του. Φιλοδοξία μας; Ο κόσμος των κόμικς στην Ελλάδα να μην είναι ποτέ πια ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Σαπφούς 5, 81 100 Μυτιλήνη, Λέσβος (Υπόψη Εύης Σαμπανίκου).
Tηλ.: 2251036618
Internet Site: www.iconotopia.org
E-mail: info@iconotopia.org

ΝΕΟ Updated 17/05/05 Πρόγραμμα(pdf 560KB) | Ξενοδοχεία(pdf 130KB)




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi