Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
22-11-04

Just A Guy Named Joe


To Comicdom έχει μια περίεργη σχέση με τους δημιουργούς που το μικρό τους όνομα είναι Joe.

Η πρώτη μας συνέντευξη ήταν με τον δημιουργό του indie hit Dawn, Joseph Michael Linsner, που οι φίλοι του τον φωνάζουν Joe. Η πρώτη μας αποτυχημένη απόπειρα για συνέντευξη ήταν με τον δημοφιλή painter, Joe Chiodo, ο οποίος αφού αρχικά είχε συμφωνήσει, μετά εξαφανίστηκε προφανώς επειδή το μετάνιωσε.

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους writers στις συζητήσεις μεταξύ των συντακτών του Comicdom είναι ο Joe Straczynski για τον οποίο όλοι έχουμε να πούμε πολλά καλά αλλά και αρκετά άσχημα πράγματα.

Το #1 όνομα από τον οποίο θα ήθελε ο υπογράφων να πάρει συνέντευξη είναι ο Editor-In-Chief της Marvel, Joe Quesada.

Μετά από όλα αυτά, νομίζω πως έρχεται ως φυσική συνέπεια των προσπαθειών μας αυτή η συνέντευξη με τον πολύ hot Joe Casey. Μια συνέντευξη που πέρασε από πολλά κύματα, αλλά ευτυχώς κατάφερε να βρει τελικά το δρόμο της στις οθόνες των υπολογιστών σας.

Δεν σας κρύβω πως ο Casey αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Από την πρώτη του δουλειά στο αριστουργηματικό του run στο Cable (μαζί με τον Joe Ladronn - another one? Where does it end???), είχα διακρίνει αυτή τη στόφα του πολυτάλαντου συγγραφέα που σπάνια βλέπει κανείς στις μέρες μας. Αυτό το μεγαλείο ενός ανθρώπου που μοιάζει προορισμένος για πολύ σπουδαία πράγματα. Που ακόμα και όταν -κατά κοινή ομολογία- δεν κάνει και τις καλύτερες δουλειές του (όπως στο Uncanny - κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος), ποτέ δεν αφήνει αδιάφορους τους αναγνώστες.

Τα comics του Joe Casey είναι όπως τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ντέρμπι. Ακόμα και όταν το επίπεδο της μπάλας που παίζεται είναι χαμηλό, δεν σου πάει η καρδιά να αλλάξεις κανάλι!

Και τα σπουδαία ήρθαν. Deathlok και Mr. Majestic στην αρχή (για τα οποία βλακωδώς παραλείψαμε να του κάνουμε έστω και μία ερώτηση), και μετά η καταξίωση με το απαράμιλλης δύναμης Wildcats. Ακολούθησαν το πολυσυζητημένο run του στο Adventures Of Superman και τα περιβόητα τεύχη του στο Uncanny X-Men. Ανάμέσα σε όλα αυτά υπήρξαν και τα Automatic Kafka, X-Men: Children Of The Atom, Milkman Murders και αρκετά ακόμα comics που μετέτρεψαν τον Joe Casey από πολλά υποσχόμενο νέο δημιουργό, σε ένα από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς comics της εποχής μας.

Και φτάνουμε στο σήμερα, με δύο ολοκαίνουργια #1 που φέρουν την υπογραφή του Casey βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στα stands. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν τα Avengers: Earth's Mightiest Heroes και The Intimates θα είναι καλά comics. Σίγουρα όμως δεν θα είναι αδιάφορα.

Και πως θα μπορούσαν να είναι άλλωστε; Είπαμε, ο Joe Casey ΔΕΝ κάνει αδιάφορα comics.editors dungeon archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi