Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


των Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Δημήτρη Σακαρίδη
15-03-05

Comicdom Awards - The Party


Δημήτρης: Τώρα που το σκέφτομαι, είμαστε με τα καλά μας; Πάρτι μεσημεριάτικα;

Ηλίας: Γιατί όχι; Εξάλλου είναι γνωστό πως όλοι οι comic fans είμαστε τρομερά κοινωνικοί τύποι (;;;) και δεν θέλαμε να χαλάσουμε το Σαββατόβραδο κανενός! Γι αυτό και πείσαμε τον ιδιοκτήτη του JEMMA BOOKS AND COMICS, Λευτέρη Σταυριανό να γίνει το πάρτι στο μαγαζί του στην Καλλιθέα, μέρα μεσημέρι.


"Λίγο πριν τις τέσσερις. Ο κόσμος αρχίζει και μαζεύεται"

Δ: Βέβαια, δεν υπολογίσαμε ότι κάποιοι καλλιτέχνες βρήκαν την ώρα ελαφρώς ακατάλληλη γιατί συνήθως κάπου γύρω στις 3 με 4 το μεσημέρι ξυπνάνε.

Η: Ε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα σε αυτήν την ζωή.

Δ: Πάντως σε γενικές γραμμές, το πάρτι δεν πήγε και άσχημα. Έλειπαν βέβαια 2 από τους τρεις βραβευθέντες, αλλά η απουσία τους ισοσταθμίστηκε από το ότι όλοι περάσαμε καλά. Αν θέλεις, ήταν και μια ευκαιρία να δούμε κάποιους ανθρώπους που δεν βλέπουμε και πολύ συχνά... τουλάχιστον, όχι όλους μαζί στον ίδιο χώρο.

Η: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις πολύ συχνά τη δυνατότητα να συναντήσεις μαζεμένους καλλιτέχνες όπως τους Γιώργο Δημητρίου, Γιώργο Καμπάζαη, Θάνο Κόλλια, Γιώργο Κομιώτη, Νίκο Μηλιώρη, Έλλη "Asaph" Μόκα, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Γαβριήλ Τομπαλίδη, Tomek, Βασίλη Χειλά, εκδότες όπως ο Φώτης Σαγώνας (Ψυχής Τα Λαμπυρίσματα - ΥΨΙΛΟΝ), τους retailers Παναγιώτη Κόνδρα (RELAX YOUR SOUL COMICS) και Ανδρέα Πεφάνη (COMICWORLD), τον creative director του KA-POW, ʼγγελο Πασαμήτρο και φυσικά το συνάδελφο Γιάννη Κουκουλά.


"Ο εκδότης του ΥΨΙΛΟΝ, Φώτης Σαγώνας και ο Mr. COMICWORLD, Ανδρέας Πεφάνης."


"Οι συν-δημιουργοί του ΥΨΙΛΟΝ, Θάνος Κόλλιας και Βασίλης Χειλάς και ανάμεσα τους ο Γιώργος Καμπάδαης (ΚΟΜΙΞΙΑΡΗΔΕΣ)."


"ʼγγελος Πασαμήτρος και Tomek συζητούν για το μέλλον του KA-POW μετά τη βράβευση του ως καλύτερου ελληνικού comic."


"Ήμασταν και εμείς εκεί! Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και ο Δημήτρης Σακαρίδης αποδεικνύουν ότι δεν ξέρουν να ποζάρουν για φωτογραφίες."


"Γαβριήλ Τομπαλίδης και Γιώργος Δημητρίου ποζάρουν με άψογο στιλ. Ο Δημήτρης Σακαρίδης είναι προφανώς... πολύ κουρασμένος."

Δ: Μάλιστα, παρατηρήθηκαν και αρκετά πηγαδάκια όπου ήταν φανερό πως συζητήθηκαν κάποιες μελλοντικές συνεργασίες. Όχι πως κι εμείς μείναμε έξω από το χορό. Δύο νέους συνεργάτες κλείσαμε εκείνο το μεσημέρι.

Η: Μετά τις ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ του ΣΕΑ, δύο νέα online comic strips από τους Γιώργο Κομιώτη και Έλλη "Asaph" Μόκα θα προστεθούν στο site του COMICDOM. Not bad at all. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι καλές οι συνάψεις συνεργασιών, αλλά το πάρτι δεν έγινε μόνο για αυτό. Σκοπός μας ήταν να βραβεύσουμε τους τρεις ανθρώπους που επέλεξε το κοινό από την εγχώρια σκηνή και καταλήξαμε να βραβεύουμε μόνο τον έναν.

Δ: Μεταξύ μας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να «αναγνωρίσει» τα όποια βραβεία και να τα τιμήσει με την παρουσία του. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Ηλία Κυριαζή και τον Βασίλη Λώλο που επέλεξαν να μην παρευρεθούν. Δεν γούσταραν, δεν ήρθαν. End of story.

Η: Ένα τηλεφώνημα για να ειδοποιήσουν πως δεν θα έρθουν θα ήταν υπέρ-αρκετή ένδειξη επαγγελματισμού.

Δ: Whatever... Το ζήτημα είναι πως ο Γαβριήλ Τομπαλίδης ήταν εκεί και νομίζω πως είναι λίγο άκομψο να «κλέβουμε» την δική του στιγμή για να ασχολούμαστε με αυτούς που δεν ήρθαν.

Η: Και να πούμε βέβαια εδώ, μιας και το όνομα του δεν αναφερόταν στις υποψηφιότητες, ότι ο Γαβριήλ Τομπαλίδης παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ελληνικού comic για το 2004, που δεν ήταν άλλο από την ανθολογία KA-POW.


"Συγκίνηση, σασπένς και δράση στα βραβεία του COMICDOM. O Γαβριήλ Τομπαλίδης παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα για το KA-POW."


"Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης πανευτυχής μετά τη βράβευση του. Η πλακέτα δεν μας ενημέρωσε για το αν ήταν εξίσου ευτυχής."


"BEST GREEK COMIC - KA-POW. Nuff said!"

Δ: Ακόμη και αν δεν ήμουν εκεί, και μόνο κρίνοντας από τις φωτογραφίες, θα έλεγα πως ο Γαβριήλ το χάρηκε ιδιαίτερα. Σίγουρα έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος, καθώς έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο για το KA-POW και προσωπικά χαίρομαι που το κοινό τον αντάμειψε για την προσπάθεια του.

Η: Εγώ χάρηκα και για έναν επιπλέον λόγο: Ο Τομπαλίδης αποτελεί ένα υγιές παράδοξο για την Ελληνική σκηνή. Αξίζει πολλά και αυτοπροβάλλεται ελάχιστα. Σπάνιο προτέρημα.

Δ: Πολλά συγχαρητήρια στον Γαβριήλ λοιπόν. Κλείνοντας, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λευτέρη Σταυριανό και σε όλο το προσωπικό του JEMMA για την άψογη φιλοξενία καθώς και στους χορηγούς των COMICDOM AWARDS 2004 (COMICWORLD, JEMMA BOOKS AND COMICS, RELAX YOUR SOUL COMICS, SOLARIS, VASMA TOYS), γιατί χωρίς αυτούς τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Η: And last but not least, ένα συνολικό ευχαριστώ στον Παναγιώτη Κόνδρα γιατί πίστεψε και στήριξε το COMICDOM σε περιόδους που δεν υπήρχε κανείς άλλος να το κάνει.


"Λευτέρης Σταυριανός (JEMMA) και Παναγιώτης Κόνδρας (RELAX) ποζάρουν πανευτυχείς με το βραβευμένο KA-POW ανά χείρας."

Δ: Φυσικά, μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό που αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή του COMICDOM και μας έδωσε δύναμη να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον. Η ανταπόκριση του κόσμου, όπως φάνηκε από τον αριθμό των ατόμων που ψήφισαν στα πρώτα COMICDOM AWARDS ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. See you all next year!



editors dungeon archive | email the author
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi