Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
21-03-05

Δεν Έχω Θέμα!

Όπως θα ξέρετε ήδη όσοι από εσάς παρακολουθείτε από κοντά τα τεκταινόμενα στην comic βιομηχανία μέσω των ειδησεογραφικών sites και όπως θα έχετε υποψιαστεί όσοι απλά ενημερώνεστε μέσω των headlines στα COMICDOM NEWS, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια «ξηρασία» σημαντικών ειδήσεων. Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο.

Οι μεγάλες εταιρίες έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν τα "big time projects" τους για το καλοκαίρι (HOUSE OF M, COUNTDOWN spin-offs, ALL-STAR SUPERMAN & BATMAN etc.) αλλά ουδείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να πέσει στη λούμπα να τα αντιμετωπίσει όπως -ας πούμε- το WIZARD και να κάνει πολύ φασαρία για πράγματα τα οποία, στην τελική, δεν έχουμε δει καν και έχουμε μόνο ασαφείς ενδείξεις για την όποια ποιότητα τους.

Οι μικρές εταιρίες κάνουν προσπάθειες να αναδειχθούν, οι οποίες όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετά glamorous ή δεν έχουν το διαφαινόμενο potential που να τις καθιστά «σημαντικές ειδήσεις».

Από εκεί και πέρα... zero. Το Free Comic Book Day αργεί ακόμα, αλλά ούτως ή άλλως, το συγκεκριμένο event έχει πάψει να είναι «κοσμοϊστορικής» σημασίας μετά την πρώτη χρονιά της ύπαρξης του (μεταξύ μας δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν ήταν πολύ καλή ιδέα anyway) και πλέον αρχίζει να θυμίζει την «πρωτοποριακή ιδέα» που είχαμε κάποτε και τώρα απλά όλοι φοβούνται να την σταματήσουν για να μην τους χαρακτηρίσουν ως «οπισθοδρομικούς».

Η κυκλοφορία πάλι κάποιων comic related ταινιών (CONSTANTINE, SIN CITY, FANTASTIC FOUR), παρά το -θεωρητικό- impact που υποτίθεται πως έχει στον «έξω κόσμο» παραμένει κατ' ουσία μια «εξ αγχιστείας γιορτή» για τους comics publishers. Κακά τα ψέματα, ο μόνος λόγος για να ενθουσιαστείς για τον γάμο ενός ξάδερφού σου είναι αν έχεις αναλάβει το catering και πρόκειται να βγάλεις κάνα-δυο εκατομμυριάκια από το όλο πανηγύρι. Αλλιώς...

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι για μας που ασχολούμαστε δημοσιογραφικά με το αντικείμενο να βρίσκουμε κάθε λίγο και λιγάκι θέματα για να γράψουμε. Δεν μιλάω για τα news. Αυτά τροφοδοτούνται εύκολα από τα «αυνανιστικής λογικής» θεματάκια που κυκλοφορούν σε όλα τα ειδησεογραφικά sites. ʼλλωστε, στον χώρο των comics, μια συνέντευξη με έναν δευτεροκλασάτο inker ενός ημί-άγνωστου comic ή ένα preview από ένα αδιάφορο limited series που θα πουλήσει 5000 αντίτυπα, αποτελούν "news".

Το πρόβλημα είναι στα columns. Εκεί όπου πρέπει, μια φορά την εβδομάδα να βρίσκουμε θέματα μέσα από τη βιομηχανία, που να ενδιαφέρουν και εμάς αλλά -πρωτίστως- και τους αναγνώστες μας. Αναπόφευκτα καταφεύγουμε συχνά σε θέματα γενικότερης φύσης ή σε εύκολες λύσεις του τύπου «10 πράγματα που...» και «τα 10 καλύτερα...» που παρά το σχετικό ενδιαφέρον που -ενίοτε- παρουσιάζουν, δεν μπορούν παρά να είναι «γεμίσματα» για μια βιομηχανία που αδυνατεί να παράγει πραγματικές ειδήσεις.

Συμπερασματικά, δεν έχω θέμα για σήμερα. Ευτυχώς κατάφερα να γεμίσω το DUNGEON μιλώντας για αυτήν ακριβώς την απουσία σημαντικών ειδήσεων. Εύχομαι μόνο να συμβεί κάτι το πραγματικά σημαντικό μέσα στις επόμενες εβδομάδες που να μας τροφοδοτήσει με υλικό για αρκετό καιρό, διαφορετικά μας βλέπω να γυρίζουμε σύντομα στα γνωστά "Top 10 lists".

Αν μπορούσε τουλάχιστον μια από τις μεγάλες εταιρίες να απολύσει τον Editor-In-Chief της... That would be simply marvelous (pun shamelessly intended)editors dungeon archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi