Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


των Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Δημήτρη Σακαρίδη
03-10-05

Year Two

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΙΡΤΖΙΓΙΑΝΟΓΛΟΥ: Όταν είχαμε το έντυπο COMICDOM, το πράγμα ήταν μοιρασμένο: Κράτησα το EDITORIAL και εσύ δημιούργησες το EXITORIAL, το κείμενο με το οποίο έκλεινε το περιοδικό. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μοιραζόμαστε στήλη...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΡΙΔΗΣ: Αυτό είχε γίνει και μάλιστα online, όταν ξεκινήσαμε το EDITORS DUNGEON. Και τώρα πάλι εδώ, αυτή τη φορά όμως χωρίς τα φυσικά εμπόδια των NOIZ και SLEDGEHAMMER.

ΗΚ: Φυσικά εμπόδια, όχι γιατί μας κούρασαν τα ίδια ως εβδομαδιαίες στήλες, αλλά επειδή θέλαμε να δώσουμε ώθηση στα νέα columns για τα ευρωπαϊκά και τα Online comics.

ΔΣ: Εξίσου σημαντικό όμως υπήρξε και το ότι θέλαμε να γράψουμε επιτέλους και άλλα πράγματα στο site. Κάτι που με τα χρονοβόρα columns που είχαμε, ήταν κάπως δύσκολο.

ΗΚ: Προσωπικά δεν κουράστηκα από τα θέματα του NOIZ, αλλά από το ότι κάποιες φορές η δομή του το καθιστούσε χρονοβόρο για να γραφτεί. Στοιχεία του NOIZ σκέφτομαι μάλιστα να περάσω και στα EDITORIAL που θα γράφω εδώ.

ΔΣ: Εγώ πάλι σκέφτομαι να κρατήσω στο EDITORIAL τη λογική που είχε το Last Week In Comicland, επικεντρώνοντας όμως την προσοχή μου στο σημαντικότερο θέμα των προηγούμενων ημερών.

ΗΚ: Μια και μιλάμε για στήλες να υπενθυμίσουμε ότι αύριο ξεκινάει το EUROPEAN CIRCUS, η νέα στήλη μας για τα ευρωπαικά comics. Αύριο Τρίτη λοιπόν, κάνει την αρχή η Μυρτώ Τσελέντη της ομάδας Iconotopia...

ΔΣ: ...και μετά από δύο εβδομάδες τη σκυτάλη παίρνει ο Πάνος Κρητικός, επίσης της ομάδας Iconotopia.

ΗΚ: Όταν δε, ανέβει και το STRIP SHOW, η στήλη του Νίκου Βλασερού για τα online comic strips, τότε νομίζω ότι το section με τα columns θα είναι πληρέστερο από ποτέ.

ΔΣ: Πλέον οι στήλες μας καλύπτουν ευρωπαϊκά, ιαπωνικά, ανεξάρτητα και online comics, καθώς και τον πολύ νευραλγικό τομέα της αγοράς. Τώρα που το σκέφτομαι το μοναδικό είδος που δεν καλύπτεται από τα columns του COMICDOM είναι τα mainstream αμερικάνικα comics.

ΗΚ: Μην το λες. Θα μπορούσαμε να έχουμε μία στήλη για ερωτικά comics. Ή μία στήλη για newspaper strips. Θα γούσταρα πολύ να δω δύο τέτοιες στήλες.

ΔΣ: Η δεύτερη ξέρεις πως είναι ο κρυφός μου καημός. Κι αν κάποια στιγμή βρω το χρόνο, μπορεί και να την ξεκινήσω. Όσο για την πρώτη, αν εμφανιστεί κάποιος ο οποίος θα έχει τις γνώσεις, το υπόβαθρο και τη διάθεση να αναλάβει μία τέτοια στήλη και να την υποστηρίξει, τότε την ξεκινάμε κι από την επόμενη εβδομάδα αν θέλεις.

ΗΚ: Αυτό αγαπητοί αναγνώστες λέγεται "γκρίζα αγγελία". Ξεσκεπάστηκες Σακαρίδη.

ΔΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ COMICDOM. O ΜΙΣΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (ΛΙΓΟ) ΧΑΜΗΛΟΣ (LIKE ΤΣΑΜΠΑ), ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΒΕΝEFITS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΤΟΣ.

HΚ: "Μη μασάτε, ελάτε", που έλεγε και ο Βασίλης Χειλάς στα χρόνια του AMERICAN COMICS NON CLUB.

ΔΣ: Τον τελευταίο καιρό έχω την αίσθηση ότι αναφερόμαστε κυρίως στα columns και δεν μιλάμε αρκετά για τα υπόλοιπα sections. Tα NEWS για παράδειγμα. Όπου το παλιό update schedule έχει πάψει να ισχύει εδώ και αρκετό καιρό και πλέον ενημερώνονται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

ΗΚ: Κάτι που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο αν η DC, η Image, η Dark Horse και η Speakeasy δεν μας είχαν προσθέσει στα press lists τους. Ευελπιστώ πάντως να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες.

ΔΣ: Εγώ πάλι ευελπιστώ να ακολουθήσουν και κάποιες από τις ελληνικές εταιρίες για τις οποίες ως τώρα μαθαίνουμε τα νέα από τρίτους.

ΗΚ: Ναι, δεν είναι λίγο χαζό να παρακαλάς τον άλλον να προβάλει τη δουλειά του;

ΔΣ: Είναι φυσικά αναφαίρετο δικαίωμά του να την προβάλει όπου και με όποιο τρόπο θέλει.

ΗΚ: Σχετικά με τα REVIEWS, εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι, πέρα του ότι αν καταφέρναμε να είχαμε και diversity με manga και ευρωπαϊκά comics, θα ήμουν πολύ περισσότερο ικανοποιημένος.

ΔΣ: Νομίζω ότι καλύπτονται επαρκώς από τις στήλες των παιδιών. Εγώ πάλι αυτό που ήθελα θα ήταν μεγαλύτερος αριθμός reviews.

HΚ: Με πόσα θα ήσουν ευχαριστημένος;

ΔΣ: Απόλυτα ευχαριστημένος θα ήμουν με τριάντα reviews, αλλά και με δέκα-δώδεκα θα έλεγα πως είμαστε σε καλό δρόμο.

ΗΚ: Αν σκεφτώ ότι ανεβαίνουν τόσα κείμενα την εβδομάδα, από ανθρώπους που δεν πληρώνονται για αυτή τη δουλειά, τότε θα έλεγα πως είμαι ήδη ευχαριστημένος.

ΔΣ: Απόλυτα ευχαριστημένος είμαι μέχρι στιγμής από τα INTERVIEWS. Με δεδομένο ότι είμαστε ένα καινούριο site σε μία μικρή χώρα, οι άνθρωποι που μας παραχώρησαν συνεντεύξεις ως τώρα δεν είναι λίγοι και σε καμία περίπτωση ασήμαντοι.

ΗΚ: Μην αρχίζουμε να αραδιάζουμε ονόματα. Υπάρχει εξάλλου archive με όλους όσοι μας μίλησαν. Μπορούμε όμως να πούμε ότι έρχονται συνεντεύξεις από τους Keith Giffen...

ΔΣ: ...τελειώνω τη μετάφραση εντός λίγων ωρών...

ΗΚ: ...Kurt Busiek, Diana Schutz, Alex De Campi, Adam Fortier, Robert Kirkman και -hopefully- Frank Miller! (σταυρώστε τα δάχτυλά σας για το τελευταίο)

ΔΣ: Και μην νομίζετε πως θα παραμελήσουμε τις ελληνικές συνεντεύξεις τώρα που τελείωσε το IDENTITY CRISIS (δεν θα θέλαμε άλλωστε να πουν ότι αβαντάρουμε το Σπύρο Δερβενιώτη, καθώς είναι ο μοναδικός που του έχουμε πάρει μεγάλη συνέντευξη ως τώρα)

ΗΚ: Ο τομέας των ελληνικών συνεντεύξεων θα ενισχυθεί πολύ τους επόμενους μήνες, αρχής γενομένης με εκείνη του Τριαντάφυλλου Ελευθερίου στον ΣΕΑ.

ΔΣ: Αναφορικά τώρα με τα COMIC STRIPS του site, ενδέχεται σύντομα να μεγαλώσει η καλλιτεχνική παρέα. Δύο νέοι δημιουργοί ετοιμάζουν κάτι πολύ έξυπνο που αν όλα πάνε καλά θα το δούμε σύντομα.

ΗΚ: Και κλείνουμε με τα SPECIAL FEATURES μας, που μέχρι σήμερα απαρτίζονταν κατά κύριο λόγο από previews, παρουσιάσεις και ρεπορτάζ από events. Κάτι που πρόκειται να αλλάξει. Εκτός από αυτά, θα βλέπετε στο εξής και πολύ περισσότερα αφιερωματικά ή ιστορικά άρθρα. Είναι ένας ακόμα από τους λόγους που πήραμε δεκαπενθήμερη στήλη με το Σακαρίδη.

ΔΣ: Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος που το κάναμε αυτό είναι γιατί έπρεπε να αρχίσουμε να οργανώνουμε τα επόμενα COMICDOM AWARDS. Αλλά αυτό είναι θέμα για κάποιο μελλοντικό EDITORIAL.

 



editorial archive | email the author
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi