Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
14-06-06

Summer Rearrangements

Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το EDITORIAL, ζητώντας μια μεγάλη συγνώμη από τους επισκέπτες του COMICDOM. Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο ενάμιση μήνα η "απόδοση" μας είναι μάλλον κάτω του μετρίου κάτι που -με απόλυτα ειρωνικό τρόπο- έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα.

Υπάρχουν στιγμές που αισθανόμαστε τύψεις επειδή περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ μπαίνουν καθημερινά στο site και συχνά, η εικόνα που συναντούν δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Διαρκείς αναβολές, καθυστερήσεις, ακυρώσεις και λάθη (ευτυχώς, αυτά τουλάχιστον είναι λίγα και συνήθως διορθώνονται σχετικά γρήγορα), συνθέτουν ένα αποτέλεσμα για το οποίο δεν είμαστε και πολύ περήφανοι.

Αν θέλουμε να αναζητήσουμε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την... "παρακμή", θα βρούμε πάρα πολλούς: Τα τρεξίματα με το -υπερεπιτυχημένο πέρα από κάθε προσδοκία- COMICDOM CON ATHENS (που κατά περίεργο τρόπο συνεχίζονται ακόμη και τώρα, σχεδόν 40 μέρες μετά), εξεταστικές που βασανίζουν (είτε διεξάγονται, είτε όχι) ορισμένους από τους συντάκτες, προσωπικά προβλήματα, επαγγελματικές υποχρεώσεις, νέοι συνεργάτες...

Ακόμη και η τεχνολογία υπήρξε αντίπαλος μας, καθώς πριν από μια βδομάδα εμφανίστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα στον server, που μας άφησε offline για δύο ολόκληρες μέρες. (OK, για το τελευταίο δεν μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, αλλά ακόμη και έτσι, ήταν ουσιαστικά το "κερασάκι στην τούρτα")

Στην πραγματικότητα, όμως, όλα αυτά τα προβλήματα δεν ενδιαφέρουν (και δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρουν) κανέναν από τους επισκέπτες του site και δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να αποτελέσουν δικαιολογίες για το COMICDOM, ή τους συντελεστές του, ατομικά. We screwed up - and that's the truth, Ruth.

Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Να βελτιωθούμε, να συνέλθουμε, να ανασκουμπωθούμε και να επανακτήσουμε την pre-convention "φόρμα" μας. Σε αυτό το στόχο ελπίζουμε να μας βοηθήσουν οι τέσσερις νέοι συνεργάτες μας, που ήδη έχουν ξεκινήσει να γράφουν reviews εδώ και λίγες βδομάδες. (Βλέπετε τι εννοώ λέγοντας "παρακμή"; Κανονικά θα έπρεπε να σας έχουμε συστήσει τους "νέους" από τη στιγμή που μπήκαν στην ομάδα)

Τους Αριστείδη Κώτση ('Αρη, για τους φίλους) και Χριστίνα Κατσιώνη, τους γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια του COMICDOM CON, όταν και οι δύο μας προσέγγισαν (όχι ταυτόχρονα), εκφράζοντας ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτό το πράγμα που λέγεται COMICDOM. Μετά από εξονυχιστικές έρευνες, βασανιστικές ανακρίσεις και ατελείωτα "δοκιμαστικά", αποφασίσαμε πως και οι δύο μπορούν να προσφέρουν, ενισχύοντας την (ούτως άλλως, all-star) ομάδα μας. Ο 'Αρης, με τις τεράστιες γνώσεις και την αναγνωστική εμπειρία του (πραγματικά, είναι ελάχιστα τα comics-related θέματα για τα οποία μπορεί να δηλώσει άγνοια - the guy knows his comics shit) και η Χριστίνα, με την φρέσκια οπτική ενός ανθρώπου που πριν λίγα χρόνια δεν είχε διαβάσει καν comics. Περισσότερη πολυφωνία, περισσότερο diversity.

Τον Διονύση Τζαβάρα τον γνωρίζουμε -εγώ και ο Ηλίας- εδώ και περίπου 15 χρόνια, ενώ είχαμε συνεργαστεί μαζί του και σε προηγούμενες περιόδους του COMICDOM. Ο Διονύσης είναι ένας από τους παλαιότερους, εν ενεργεία, "comics aficionados" στην Ελλάδα και η εμπειρία του και μόνο είναι αρκετή για να τον καταστήσει υπερπολύτιμο μέλος για κάθε παρόμοια προσπάθεια. Επίσης, είναι fan του LEGION OF SUPER HEROES και αυτό σίγουρα δεν είναι κακό.

Ο Κώστας Δημόπουλος είναι ένας μυστήριος τύπος που, κατά περίεργο τρόπο, τυχαίνει να επισκέπτεται το Jemma της Καλλιθέας για τη 15νθήμερη "δόση" του, την ίδια ακριβώς μέρα και ώρα που πηγαίνω κι εγώ (σοβαρά τώρα, πρέπει να τον έχω πετύχει περισσότερες από ένα τρισεκατομμύριο φορές - στην αρχή νόμιζα πως με παρακολουθούσε!). Μετά από κάμποσες (δυστυχώς ολιγόλεπτες, καθώς και οι δύο είμαστε "πολυάσχολοι επαγγελματίες") comics-related συζητήσεις, εν μέσω ξεφυλλίσματος καινούργιων τευχών, κάποια στιγμή αποφάσισα να του ζητήσω να γράψει ένα δοκιμαστικό review. The rest, as they say, is history...

Οι τέσσερις αυτοί καινούργιοι συνεργάτες μας, πέρα από το ότι θα προσθέσουν νέες, διαφορετικές φωνές στα reviews του COMICDOM, θα βοηθήσουν και με έναν επιπλέον τρόπο: θα "απελευθερώσουν" περισσότερο εμένα, τον Ηλία και τον Σπύρο, που πλέον δεν υπάρχει λόγος να γράφουμε δύο reviews την εβδομάδα και μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που μας μένει για άλλα, COMICDOM-related πράγματα (όπως, ας πούμε, το SLEDGEHAMMER μου, που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα επιστρέψει σε λίγους μήνες).

Η προσθήκη νέων προσώπων, όμως, δεν είναι το μόνο πράγμα που θα αλλάξει στο COMICDOM. Δύο από τους συνεργάτες μας, ο webmaster, Γιάννης Κουρουμπακάλης και ο "Strip Showman", Νίκος Βλασερός, μας αποχαιρετούν, καθώς τους καλεί η πατρίδα (damn you, Greek army). Το τελευταίο STRIP SHOW του Νίκου δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ παρ' όλο που η απουσία του Γιάννη δεν θα γίνει άμεσα αντιληπτή από εσάς (καθώς δεν έγραφε συχνά), εμείς θα την καταλάβουμε σίγουρα.

Επίσης, ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες επιπλέον αλλαγές στα columns, αλλά επειδή τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμη, ας αφήσουμε τις όποιες ανακοινώσεις για κάποια άλλη φορά.

Επανερχόμενος, όμως, στις "παιδικές ασθένειες" του site, με τις οποίες "άνοιξα" το EDITORIAL και επειδή δεν θα ήθελα να δώσω υποσχέσεις που -ενδεχομένως- δεν θα τηρηθούν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως η συγκεκριμένη περίοδος είναι, κατά κάποιον τρόπο, μεταβατική. Ζητάμε την επιείκεια σας, γιατί είναι πιθανό κάποια από τα προβλήματα που ανέφερα, λίγες παραγράφους νωρίτερα, να ξανακάνουν την εμφάνιση τους (hopefully, not too often), μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες.

Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω, όμως (όσο και αν κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει τεράστιο ρίσκο), είναι πως θα τεθούν οι σωστές βάσεις, ώστε τον Σεπτέμβριο να είμαστε έτοιμοι για να σας προσφέρουμε το καλύτερο COMICDOM που έχετε δει ποτέ.

Stick with us. It'll only get better in the future.

 



editorial archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi