Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
23-06-06

Artists Wanted (see inside for details)

Χαιρετώ...

Επιτέλους τα κατάφερα! Πάλεψα με μια άκρως -ας το θέσω ευγενικά- απαιτητική μετάφραση και σιγά, σιγά επανέρχομαι στον κόσμο των ζωντανών. Για τη χαλαρότητά μας τον τελευταίο καιρό, πιστεύω ότι απολογήθηκε επαρκώς ο Δημήτρης στο προηγούμενο EDITORIAL συνεπώς, ό,τι επιπλέον κι αν πω, θα είναι πλεονασμός. Ευτυχώς σε μερικές ώρες από τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, η ευρύτερη ομάδα του COMICDOM πρόκειται να χρησιμοποιήσει ως καύσιμο την καφεϊνη, κατά τη διάρκεια ενός brainstorming session, που θα αναδείξει τη νέα μορφή του site. Με άλλα λόγια ανασκουμπωνόμαστε και προσπαθούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ως ελάχιστο "ευχαριστώ" σε σας που μας επισκέπτεστε.

Είναι περίεργο όμως το ότι ξεκινάω αυτό το κείμενο μιλώντας για την ομάδα και για το site, όταν κατ' ουσία το κείμενο αυτό έχει ως θέμα του, όχι την ομάδα αλλά το άτομο. Ή καλύτερα, μια ιδέα του...

Υπάρχει ένα σενάριο, μια ιστορία για ένα comic. Γεννήθηκε πολλά χρόνια πριν ως ιδέα, και στην αρχή, λόγω του μικρού μεγέθους της, μπορούσε να τριγυρνάει ανενόχλητη μέσα στο κεφάλι μου, χωρίς να με ενοχλεί. Μέχρι που άρχισε να μεγαλώνει. Η ιδέα σχηματοποιούνταν, οι χαρακτήρες απέκτησαν δική τους υπόσταση. Αυτό το πράγμα είχε μεγαλώσει πολύ ώστε να συνεχίσει να κόβει βόλτες στις εγκεφαλικές μου συνάψεις. Έπρεπε να γραφτεί.

Τους τελευταίους μήνες, συναντάω σχεδιαστές comics και διαλέγω προσεκτικά συνεργάτες. Το project απαιτεί τέσσερις σχεδιαστές. Έχω ήδη διανύσει το μισό δρόμο, καθώς ήδη δύο πραγματικά ταλαντούχοι έλληνες, είπαν με ενθουσιασμό το ναι.

Η αναζήτηση όμως συνεχίζεται... Ασπρόμαυρο σχέδιο με σωστή ανατομία και καλή προοπτική αντίληψη του χώρου. Αν πιστεύεις ότι το σχέδιό σου έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, μη διστάσεις να στείλεις δείγμα δουλειάς και στοιχεία επικοινωνίας στο eliask@comicdom.gr.

(Αισθάνομαι απαίσια. Μόλις χρησιμοποίησα ένα ολόκληρο EDITORIAL για να βάλω μια προσωπική μου αγγελία. Θα φροντίσω να εξιλεωθώ, γράφοντας δύο reviews αυτή την εβδομάδα)


Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Stay Tuned!editorial archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi