Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


της Μυρτώς Τσελέντη
04-10-05

Bonsoir

Fade in...

Bonsoir et bienvenu! *Μικρή υπόκλιση*

Περάστε, περάστε, μην φοβάστε! Τα απειλητικά όντα που θα δείτε δεν θα επιτεθούν σε σας, οι τολμηρές πράξεις που θα παρακολουθήσετε δεν ενέχουν κινδύνους για τους θεατές, τα δάκρυα όπως και τα γέλια είναι μια ψευδαίσθηση εδώ και η μουσική παίζει πένθιμα μόνο για όσους έχουν κάτι που θέλουν να κρύψουν ή φοβούνται.

Περάστε, περάστε, μην φοβάστε! Θα είμαστε κοντά σας για τη δική σας απόλαυση, μόνο κάθε 15 μέρες, με ξεναγούς σας σε μέρη μαγικά εναλλάξ, τον αξιότιμο κ. Πάνο Κρητικό και την υποφαινόμενη *μικρή υπόκλιση*, οπότε τρέξτε να πιάσετε μια καλή θέση.

Περάστε, λοιπόν, περάστε, μην φοβάστε! Καθίστε αναπαυτικά, πάρτε ένα δροσερό ποτό και χαλαρώστε απο όλα σας τα προβλήματα. Κρατήστε τα μικρά παιδιά στην αγκαλιά σας, δεν θα θέλαμε να φοβηθούν, και κρατήστε ελεύθερες τις εξόδους κινδύνου. Το ταξίδι σας μόλις άρχισε...

 

Στα Δεξιά Σας, Σήμερα, Μπορείτε Να Δείτε Ον Περίεργο Και Απόκοσμο!

Τίτλος Σειράς: - (one-shot)

Τίτλος Τόμου : SAPIENS

Αριθμός Τόμου: -

Σενάριο: Frederic Pontarolo

Σχέδιο: Frederic Pontarolo

Εκδόσεις: Glenat

Πρώτη Έκδοση: Ιανουάριος 2005

Ένας νεαρός συγγραφέας χωρίς έμπνευση, αναλώνεται σε μια και μοναδική σκέψη: αυτήν της αγαπημένης του. Μη μπορώντας να αντέξει άλλο, πάει από το σπίτι της αλλά βρίσκει την πόρτα κλειστή. Λυπημένος τριγυρίζει στους δρόμους, όπου μια ομάδα παράξενων παιδιών που μοιάζουν μεταξύ τους, τον κοιμίζει με αέριο. Ξυπνώντας ανακαλύπτει ότι βρίσκεται σ' ένα περίεργο μέρος, ένα νησί με εγκαταλελειμμένα εργοστάσια. Γνωρίζει δυο από τους κατοίκους του, την Eugenie, ένα μικρό και απόμακρο κορίτσι και την Petula, μια θηλυκή μινώταυρο που αντιπαθεί τους ανθρώπους και τον βαφτίζει σάπιενς.

Μια σουρεαλιστική ιστορία για τις εμμονές, την τρέλα και την ανθρωπιά.

 

Αριστερά Σας, Στα Σκοτάδια, Κρύβεται Ύπαρξη Τρυφερή Και Περιπετειώδης!

Τίτλος Σειράς: SALVATORE

Τίτλος Τόμου : "Transports Amoureux"

Αριθμός Τόμου: No 1

Σενάριο: Nicolas de Crecy

Σχέδιο: Nicolas de Crecy

Χρώμα: Ruby

Εκδόσεις: Dupuis

Πρώτη Έκδοση: Ιανουάριος 2005

O Salvatore είναι μηχανικός αυτοκινήτων και έχει το δικό του γκαράζ. Είναι πολύ καλός στην δουλειά του, τον ξέρει όλη η περιοχή, είναι από αυτούς που κάνουν τη μηχανική, τέχνη. Παρόλα αυτά ο Salvatore προτιμά να ζει στο βουνό, απομονωμένος από το θόρυβο και τους ανθρώπους, τους οποίους δεν πολυαγαπά. Χρησιμοποιεί όλο το ταλέντο του για να φτιάξει ένα όχημα με την βοήθεια του οποίου θα πάει να βρει την αγαπημένη του Julie, που έχει φύγει για να ζήσει στην Αμερική. Του λείπει μόνο ένα κομμάτι για να το ολοκληρώσει και αυτό είναι ένας αντάπτορας απο τη σπορ εκδοχή της Bentley κουπέ V212 του 1932, από το οποίο υπάρχουν μόνο δυο κομμάτια σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πάνω, Στον Ουρανό, Κατοικεί Δημιούργημα Ονειρικό!

Τίτλος Σειράς: MR. DEEDS

Τίτλος Τόμου : "Le Mystere De L' Etoile"

Αριθμός Τόμου: No. 1

Σενάριο: Olivier Cinna, Hugues Flechard

Σχέδιο: Olivier Cinna

Εκδόσεις: EP - Emmanuel Proust Editions

Πρώτη Έκδοση: Ιούνιος 2005

Με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό, η μικρή Tani θα γνωρίσει έναν ιδιοφυή ωρολογοποιό και έναν ευγενικό κλέφτη. Η αφορμή για την γνωριμία τους: μια πέτρα που πέφτει απο τον ουρανό. Από την στιγμή που η Tani την ακουμπά κατά λάθος ένας μυστηριώδης μαίανδρος εμφανίζεται πάνω στο χέρι της. Τρεις φίλοι με περίεργα πεπρωμένα, ένα ιδιότυπο τρίο γεννιέται.

Ένα ποιητικό παραμύθι του μεταξύ φανταστικού και της επιστημονικής φαντασίας.

 

Και Στο Κέντρο, Το Κυρίως Θέ(Α)Μα:

Τίτλος Σειράς: QUINTETT

Τίτλος Τόμου : "L' Histoire De Dora Mars"

Αριθμός Τόμου: No. 1

Σενάριο: Frank Giroud

Σχέδιο: Cyril Bonin

Εκδόσεις: Dupius

Πρώτη Έκδοση: Αύγουστος 2005

Το QUINTETT είναι η καινούργια σειρά του F. Giroud (LE DECALOGUE) και αποτελεί ένα έργο ενδιαφέρον και πρωτότυπο. Κάθε τόμος αφηγείται την ιστορία ενός μουσικού, μέλους ενός κουιντέτου που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του πολέμου. Η ιστορία τοποθετείται στα 1916-17, στο Pavlos της Ελλάδας (!!!) μια ουδέτερη περιοχή όπου η Γαλλία έχει μια μικρή στρατιωτική δύναμη.

Η Dora Mars είναι μια νεαρή τραγουδίστρια καμπαρέ, που τον Ιούλιο του 1916 γνωρίζει τον Armel Flamant πιλότο της πολεμικής αεροπορίας της Γαλλίας, όπου μετά απο μερικές ώρες πρέπει να φύγει για το Pavlos. Περνάνε την νύχτα μαζί αλλά η Dora δεν μπορεί να τον ξεχάσει μετά την αναχώρησή του. Του γράφει για μήνες, εκείνος δεν απαντά ποτέ και έτσι δέχεται να κάνει μια περιοδεία για να ανεβάσει το ηθικό των γάλλων στρατιωτών και φεύγει για το Pavlos.

Πέντε πεπρωμένα θα διασταυρωθούν στην Μακεδονία, πέντε πρόσωπα μιας μουσικής ομάδας θα βιώσουν τα ίδια γεγονότα από διαφορετική οπτική γωνία, θα αφηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες και τις αναμνήσεις τους.

Μέσα από αυτό το πρίσμα παρουσιάζονται ανθρώπινα δράματα και η φρίκη του πολέμου.

O F. Giroud αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την σεναριογραφική του δεινότητα και την ικανότητά του να χρησιμοποιεί μεγάλα γεγονότα ως λεπτομέρειες των ιστοριών του. Ταυτόχρονα, ενώ ο κάθε τόμος της λειτουργεί σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους τέσσερις, μπορούν άνετα να διαβαστούν και ανεξάρτητα.

Το σχέδιο του C. Bonin είναι ιδιαίτερα εκφραστικό και ατμοσφαιρικό και εξυπηρετεί αρκετά ικανοποιητικά το σενάριο.

 

Η Μπάντα Μας Σήμερα Παίζει Μόνο Για Σας:

Voltaire - "Dracula Disco", "Future Ex-Girlfriend", "My Ex-Lovers Lover", "When You Are Evil" και άλλα του ιδίου.

Σχεδιαστής κόμιξ (OH! MY GOTH, CHI-CHIAN, DEADY), animator (κάτι stop motion σποτάκια στο MTV το '80, για όσους θυμούνται) και μουσικός. O Voltaire είναι πολυάσχολος και πολυτάλαντος. Τραγούδια για αγάπη, εκδίκηση, απώλεια, ακρωτηριασμούς και τον γκοθά της γειτονιάς σας. Ιδιαίτερο μουσικό στυλ, έντονα σατιρικός στίχος, fun, fun, fun. Απο το site του εκτός από διάφορες πληροφορίες, μπορείτε (νόμιμα) να κατεβάσετε ένα πλήρες κομμάτι απο τον κάθε δίσκο και ολόκληρο το mini CD BANNED ON VULCAN, απαραίτητο για κάθε trekkie.


(Pin up απο το THE GIRLZ OF GOTH του Voltaire)

 

Οι Οθόνες Μας Παίζουν Για Την Οπτική Απόλαυση Του Κοινού Μας:

COMEDY (KIGEKI) του Kazuto Nakazawa

Δεκάλεπτο anime, ότι πιο όμορφο και ποιητικό έχω δει φέτος. Απλά υπέροχο.

 

Το ταξίδι μας τελειώνει εδώ. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν σήμερα μαζί μας και σας ευχόμαστε να βρείτε αυτό που ψάχνετε στα δικά σας, προσωπικά ταξίδια.

*Μικρή υπόκλιση*

...Fade out

 



european circus archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi