Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


της Μυρτώς Τσελέντη
01-11-05

Ένας Φίλος Από Τα Παλιά...

Fade in...

Bonsoir et bienvenu! *Μικρή υπόκλιση*

Χαιρόμαστε που είστε και σήμερα μαζί μας. Ήδη διακρίνω γνωστές φυσιογνωμίες πάλι κοντά μας. Βολευτείτε όλοι, παλιοί και νέοι, στην παρέα μας. Κύριε Μιχαηλίδη, τώρα που σας βλέπω ανάμεσά μας, να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια, μας τιμούν ιδιαιτέρως. Στο διάστημα που ήμασταν μακριά σας κάθε καλός λόγος που ειπώθηκε ήταν μουσική στα ταπεινά αυτιά μας. Σας ευχαριστούμε όλους, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να συνεχίσουμε να σας ψυχαγωγούμε.

Περάστε, περάστε, μην φοβάστε! Σήμερα έχουμε για σας μια εξωτική ποικιλία από όντα και υπάρξεις, όλα μοναδικά, από αυτά που βλέπετε μόνο εδώ. Γνωρίζουμε πολύ καλά όμως, πως δεν ήρθατε τόσο μακριά για να ακούσετε λογύδρια. Κρατήστε, λοιπόν, τα μικρά παιδιά στην αγκαλιά σας, και κρατήστε ελεύθερες τις εξόδους κινδύνου. Να θυμάστε να αναπνέετε και η παράσταση έχει ήδη αρχίσει...

 

Από Αριστερά Σας Ξεπροβάλλει Μια Νεαρή Και Ντροπαλή Ύπαρξις

Τίτλος Σειράς: ISHANTI

Τίτλος Τόμου : "Les Larmes d'Isis"

Αριθμός Τόμου: No 1

Σενάριο: Crisse

Σχέδιο: Crisse

Χρώμα: Frederic Besson

Εκδόσεις: Soleil Productions

Πρώτη Έκδοση: Σεπτέμβριος 2005

Στην Αρχαία Αίγυπτο ζει η Ishanti, μια νέα και όμορφη χορεύτρια, κλεισμένη στο παλάτι του Φαραώ με μοναδική παρέα τη γάτα της και τον ευγενικό ευνούχο Moon. Μια επίσκεψή της στους ιερούς τάφους την μπλέκει σε περιπέτειες, πολύ περισσότερο όταν οι Θεοί κατεβαίνουν στη γη για να διευθετήσουν ορισμένες υποθέσεις. Ένας θίασος από γραφικούς χαρακτήρες και ουράνια πλάσματα παρελαύνουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη σε αυτό το καλοσχεδιασμένο comic, χωρίς όμως το σενάριο του να εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες που του προσφέρονται.

 

Από Το Βάθος Σαν Σκιά Προβάλλει Ένα Ον Ασυνήθιστο Και Παραμυθένιο

Τίτλος Σειράς: PURGATOIRE

Τίτλος Τόμου : "Livre 3"

Αριθμός Τόμου: No 3

Σενάριο: Christophe Chaboute

Σχέδιο: Christophe Chaboute

Εκδόσεις: Vents d' Ouest

Πρώτη Έκδοση: Αύγουστος 2005

Ο Benjamin Tartouche τίναξε τα πέταλα εξαιτίας ενός αυτοκινητικού δυστυχήματος. Μια σειρά απο ατυχείς συγκυρίες τον οδηγήσαν στο τραγικό, πλην όμως αναπόφευκτο, αυτό τέλος. Ο νεαρός άντρας ανακάλυψε ότι για να πάει στον παράδεισο έπρεπε να εξιλεωθεί για τα λάθη που έκανε στη διάρκεια της ζωής του. Αλλά που να φανταστεί ότι θα κατέληγε να γίνει ο φύλακας άγγελος του πρώην ασφαλιστή του, του ανθρώπου που ευθύνεται για τον θάνατό του;

Το PURGATOIRE: Livre 3 αποτελεί τον επίλογο μιας σειράς που απέχει αρκετά απο τα συνηθισμένα. Τρεις τόμοι πολύ διαφορετικοί ο ένας απο τον άλλο: ο πρώτος τόμος πιο σκοτεινός και άμεσος, ο δεύτερος αλλάζοντας στυλ, προσέφερε μια πρωτότυπη και παθιασμένη οπτικοποίηση του Καθαρτηρίου, αποστασιοποιημένη από κάθε θρησκευτική έκφανση. Στον τρίτο και τελευταίο, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας μια ιδανική κατακλείδα γι' αυτό, το κοινωνικό κατα βάση, παραμύθι.

 

Να, Δεξιά Σας Προβάλλει Ένα Πλάσμα Που Αποζητά Την Προσοχή Σας

Τίτλος Σειράς: LES REVES DE MILTON

Τίτλος Τόμου : "Les Reves De Milton"

Αριθμός Τόμου: No 1

Σενάριο: Frederic Fejard

Σχέδιο: Mael

Χρώμα: Mael

Εκδόσεις: Dupuis

Πρώτη Έκδοση: Οκτώβριος 2005

Βόρεια Καρολίνα, 1930. Μετά την μεγάλη οικονομική κρίση και την φοβερή περίοδο ξηρασίας που ακολούθησε, το σύνολο των κατοίκων ενός χωριού αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη και να πάρει το δρόμο της φυγής σε αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο. Μπορεί να αφήνεις το σπίτι σου πίσω, όμως οι αναμνήσεις, τα μυστικά και οι τραυματικές εμπειρίες σε ακολουθούν και παραμένουν μέσα σου.

Μια αρκετά σκληρή ιστορία, με ιδιαίτερο βάρος στην ψυχολογία των ηρώων, όπου το σχέδιο αποδίδει εξαιρετικά την ατμόσφαιρα του σεναρίου.

 

Όχι Φίλοι Μου Αυτό Που Πεταρίζει Πάνω Από Τα Κεφάλια Σας Δεν Είναι Παραδείσιο Πουλί Αλλά ο Θάνατός Του

Τίτλος Σειράς: - (one-shot)

Τίτλος Τόμου : MOURIR AU PARADIS

Αριθμός Τόμου: -

Σενάριο: Pierre Cristin

Σχέδιο: Alain Mounier

Χρώμα: Jean-Jacques Chagnaud

Εκδόσεις: Dargaud

Πρώτη Έκδοση: Οκτώβριος 2005

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής του σήμερα, σε ένα γκέτο πλουσίων, απομίμηση χωριού, περιφρουρούμενο απο ιδιωτικούς φύλακες, μια ομάδα νέων καλών οικογενειών πλήττει. Ο Bart, ο αρχηγός τους, ανοίγει τα πρόσφατα ψώνια του από το διαδίκτυο: μια έξοχη στολή Ναζί αξιωματικού και ένα υπερσύγχρονο οπλοπολυβόλο. Θα γιορτάσει έτσι, με μερικούς φίλους του, τα αποκτήματά του και θα δημιουργήσει προβλήματα στην ληθαργική ευτυχία αυτής της φυλακής για ευπόρους.

O συγγραφέας της ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ δημιουργεί μια ιστορία που ξεπερνά την προφανή κοινωνικοπολιτική κριτική και το προσωπείο της ελαφρότητας που του προσδίδει το σχέδιο, και ανιχνεύει πολυδιάστατα τον υπερβολικά τέλειο παράδεισο του αμερικάνικου ονείρου και τις δυναμικές που αναπτύσσονται εντός του.

 

Στις Περίτεχνες Αψίδες, Ανάμεσα Στα Πέτρινα Γκαργκόιλ, Μια Γνώριμη Μορφή Τους Κρατάει Συντροφιά

Τίτλος Σειράς: - (one-shot)

Τίτλος Τόμου : LES PORTES DU POSSIBLE

Αριθμός Τόμου: -

Σενάριο: Benoit Peeters

Σχέδιο: Francois Schuiten

Εκδόσεις: Casterman

Πρώτη Έκδοση: Οκτώβριος 2005

"Δώστε πίσω στο σχέδιο την χαμένη του θέση στις εφημερίδες".

Με αυτό ως κεντρικό άξονα και σε συνεργασία με τον βελγικό τύπο, το δίδυμο των Peeters και Schuiten αφήνουν πίσω τους τα ουτοπικά μονοπάτια των CITES OBSCURES και ECHO DES CITES και επιτίθενται στην επικαιρότητα του μέλλοντος : απρόβλεπτες κλιματολογικές αλλαγές, μεταμόρφωση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου σε θεματικό πάρκο αναψυχής, μεταλλαγμένα μπαμπού και άλλα. Στον συγκεντρωτικό αυτό τόμο αναμιγνύονται χιούμορ, κομψότητα και μια διεισδυτική ματιά στο αύριο που χτίζεται στο παρόν.

 

Σαν Να Ακούω Ένα Χτύπημα Στην Πόρτα: Α! Ένας Φίλος Από Παλιά Μας Επισκέπτεται Ξανά.

Τίτλος Σειράς: ASTERIX

Τίτλος Τόμου : "Le Ciel Lui Tombe Sur La Tete"

Αριθμός Τόμου: No. 33

Σενάριο: Albert Uderzo

Σχέδιο: Albert Uderzo

Χρώμα: Thierry Merbaki

Εκδόσεις: Albert Rene

Πρώτη Έκδοση: Οκτώβριος 2005

Οι συστάσεις περιττεύουν. Το νέο άλμπουμ του δημοφιλούς ήρωα Αστερίξ, αποτελεί από μόνο του μεγάλη είδηση. Στην καινούργια περιπέτεια ο μικρόσωμος Γαλάτης Αστερίξ και οι συγχωριανοί του έρχονται αντιμέτωποι με μία αναντίρρητη πραγματικότητα: υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί η πρώτη επαφή με τους κατοίκους της γης. Ο λόγος της επίσκεψης των εξωγήινων; Τι άλλο, από το γνωστό μαγικό φίλτρο του δρυίδη.

Με τις υψηλές προσδοκίες που φέρει ένας τέτοιος τίτλος είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Uderzo να τις δικαιώσει τόσο σχεδιαστικά όσο και σεναριακά. Και ενώ στον πρώτο τομέα, στέκεται στο ύψος των προηγούμενων δουλειών του, στο δεύτερο όμως η απουσία του εκλιπόντος Goscinny είναι δυστυχώς αισθητή. Δημιουργώντας μια ιστορία ξένη ως προς το συνηθισμένο περιβάλλον του Αστερίξ και του Οβελίξ, αφήνει τους βασικούς αυτούς χαρακτήρες στο περιθώριο, υποβαθμίζοντας τους σε καρικατούρες των εαυτών τους, μεταθέτοντας το βάρος σε μια κριτική για την σημερινή αγορά των comics (σε ζητήματα θεματολογίας, αισθητικής και εκδοτικών επιλογών) καθώς και στον σχολιασμό των σύγχρονων πολιτικών δρώμενων σε διεθνή κλίμακα, χωρίς όμως να δίνει στο σενάριο τη χιουμοριστική πνοή και την συνοχή που απουσιάζουν εμφανώς.

Παρ' όλα αυτά το γεγονός ότι ο Uderzo, στα 78 του χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί, προσφέροντας στους αναγνώστες την απόλαυση μιας ακόμα περιπέτειας των δημοφιλών ηρώων του είναι αξιοθαύμαστο. Σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο των παλιών ιστοριών αλλά μοιράζεται με το κοινό τους προβληματισμούς του, σε περισσότερα από ένα επίπεδα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η κίνηση της Μαμούθ Κόμιξ, που έχει τα δικαιώματα της σειράς, για την κυκλοφορία της ελληνικής έκδοσης ταυτόχρονα με το εξωτερικό.

 

Κάνε Πέρα Θηριοδαμαστή Να Δουν Οι Θεατές Μας Τι Αιχμαλωτίσαμε Για Αυτούς Στο Κλουβί Του Πόθου

Απο την έκθεση Moebius-Miyazaki και τα υπέροχα προϊόντα που κυκλοφόρησαν με αυτήν την αφορμή, επιλέξαμε το Kiss of Infinity, ένα μπρούντζινο μετάλλιο, σχεδιασμένο από τον Moebius. Ένα αντικείμενο ιδιαίτερο -αρκετά διαφορετικό απο τα συνήθη προϊόντα που σχετίζονται με comics- αντικατοπτρίζει πολύ όμορφα το σύνολο του έργου του δημιουργού, καθώς πάνω του απεικονίζονται συχνά απαντώμενες καλλιτεχνικές εμμονές του.

 

Οι Μουσικοί Μας Εκτελούν Στα Όργανά Τους Μόνο Για Σας

Laurie Anderson - BRIGHT RED

Στοιχειωμένα όνειρα, εφιαλτικά παραμύθια και μια αρκετά διαφορετική μουσική εμπειρία, από μία από τις πιο σημαντικές performer και πολύ-καλλιτέχνιδες της εποχής μας. Τα media την αποκάλεσαν "η μοντέρνα αναγέννηση" και στον ήχο της πειραματίζεται με συνδυασμούς κλασσικών και σύγχρονων, τεχνολογικά εξελιγμένων, οργάνων. Οι στίχοι της, εναρμονισμένοι με τη μουσική της, συνειρμικοί, ονειρικοί, περιέχουν ταυτόχρονα τον κυνισμό ενός μπίτνικ ποιήματος και την τρυφερότητα ενός νανουρίσματος.

 

Οι Οθόνες Μας Παίζουν Για Την Οπτική Απόλαυση Του Κοινού Μας

SHE AND HER CAT (KANOJO TO KANOJO NO NEKO ) της Shinkai Makoto

Με διάρκεια μικρότερη από 5 λεπτά, το anime αυτό αξίζει γιατί έχει την εύθραυστη δομή ενός Haiku. Ασπρόμαυρο, και με συνδυασμό παραδοσιακής τεχνικής σχεδιασμού και 3D animation, το ασυνήθιστο αυτό έργο παρουσιάζει τη ζωή από την οπτική γωνία μιας γάτας.

 

Η παράσταση έχει ήδη τελειώσει και η αυλαία πέφτει. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν σήμερα μαζί μας και σας ευχόμαστε να βρείτε αυτό που ψάχνετε στα δικά σας, προσωπικά ταξίδια.

*Μικρή υπόκλιση*

...Fade out

 



european circus archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi