Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


της Μυρτώς Τσελέντη
29-11-05

Η Γάτα Και Ο Σκορπιός

Fade in...

Bonsoir et bienvenu! *Μικρή υπόκλιση*

Από σαράντα κύματα περάσαμε για να καταφέρουμε να είμαστε απόψε μαζί σας και να έχουμε την χαρά να σας δούμε. Κι όμως κανένας κίνδυνος, καμία απειλή και κανένας πειρασμός δεν είναι αρκετός να μας κρατήσει μακριά σας, και βέβαια να μας στερήσει την απόλαυση του να μοιραστούμε μαζί σας τα απίστευτα πλάσματα που συλλέξαμε στις σκοτεινές διαδρομές μας. Τι; Νομίσατε ότι θα σας ξεχνούσαμε κατά την διάρκεια της μάχης μας με ανείπωτες δυνάμεις; Μας προσβάλλει και μόνο που το σκεφτήκατε. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν, ήρθε η ώρα να προσφέρουμε κρύο νερό για τα διψασμένα μάτια σας και θέαμα για να ευφράνει τις ψυχές σας. Να θυμάστε να αναπνέετε και η παράσταση έχει ήδη αρχίσει...

 

Από Κόσμους Αλλιώτικους, Έχουμε Την Τιμή Μαζί Μας Να Έχουμε Ένα Δροσερό Πλάσμα

Τίτλος Σειράς: MERTOWNVILLE

Τίτλος Τόμου : "Initiation"

Αριθμός Τόμου: No 2

Σενάριο: Michel Falardeau

Σχέδιο: Michel Falardeau

Χρώμα: Michel Falardeau

Εκδόσεις: Paquet

Πρώτη Έκδοση: Νοέμβριος 2005

Η δεκαοχτάχρονη φοιτήτρια Lydia Koppola δεν μοιάζει με τους άλλους εφήβους. Παρακολουθεί μαθήματα Δικαιοσύνης, όχι για να γίνει δικηγόρος, αλλά για να γίνει τιμωρός. Τι είναι αυτό; Εν συντομία, πρόκειται για κοπέλες με σχεδόν υπερφυσικές δυνατότητες που εκπαιδεύονται για δύο χρόνια, προκειμένου να συμβάλλουν στην επικράτηση της δικαιοσύνης. Η Lydia δεν έχει ιδέα γιατί γράφτηκε στο συγκεκριμένο μάθημα, δεδομένου ότι δεν κατέχει κανενός είδους χάρισμα. Πράγματι, και σε αντίθεση με τους φίλους της δεν διαισθάνεται τον πόνο, δεν ελέγχει το πνεύμα των ατόμων που την περιτριγυρίζουν, δεν μιλάει στα ζώα κτλ. Μπορεί όμως να σκαρφαλώνει σε τοίχους, να πηδάει από ύψος 10 μέτρων από το έδαφος και να πιάνει αντικείμενα που εκτοξεύονται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος της χωρίς να τα βλέπει. Αλλά αυτά δεν μπορεί ο καθένας να τα κάνει;

Στο δεύτερο τόμο της σειράς αυτής, ξαναβρίσκουμε την Lydia που συνεχίζει τις σπουδές της και περνά την τελετή μύησης από το πρώτο έτος στο δεύτερο. Όπως και στον προηγούμενο τόμο, η αφήγηση συνεχίζει να είναι διασκεδαστικότατη, με έξυπνα ευρήματα, αλλά το τέλος είναι πιο σκοτεινό και αινιγματικό. Το σχέδιο έχει έντονες επιρροές από manga και θυμίζει κάποια άλλα comics, χωρίς όμως οι ομοιότητες αυτές να είναι δυσάρεστες.

 

Από Τα Βάθη Της Ανατολής Αιχμαλωτίσαμε Ένα Ον Με Πολλές, Διαφορετικές Φωνές

Τίτλος Σειράς: -

Τίτλος Τόμου : JAPON

Αριθμός Τόμου: -

Σενάριο: Διάφοροι

Σχέδιο: Διάφοροι

Εκδόσεις: Casterman

Πρώτη Έκδοση: Νοέμβριος 2005

Το JAPON είναι μία συλλογή που συγκεντρώνει 17 δημιουργούς (9 Γάλλους ή γαλλόφωνους και 8 Ιάπωνες που μένουν στην Ιαπωνία) και τους ενώνει σε ένα κοινό θεματικό άξονα που τους παραχωρεί πλήρη ελευθερία: την Ιαπωνία.
Οι δημιουργοί αυτοί είναι (με αλφαβητική σειρά): Moyoko Anno, Aurelia Aurita, Frederic Boilet, Nicolas de Crecy, Etienne Davodeau, Little Fish, Emmanuel Guibert, Kazuichi Hanawa, Daisuke Igarashi, Taiyo Matsumoto, Fabrice Neaud, Benoit Peeters, David Prudhomme, Francois Schuiten, Joann Sfar, Kan Takahama, Jiro Tanigushi.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει και στην Ισπανία, στην Ιαπωνία και μετά στην Ιταλία, στην Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η συλλογή αυτή είναι το εισιτήριο για ένα ταξίδι στη λιγότερο γνωστή Ιαπωνία, τη λιγότερο τουριστική, πιο απομακρυσμένη από την εικόνα ενός εύθραυστου ανθισμένου κλαδιού κερασιάς, πιο σύγχρονη αλλά εξίσου ποιητική.

 

Μέσα από τις σκιές, αθόρυβα, βελούδινα προβάλλει μια γάτα και σας ατενίζει με τα αιλουροειδή μάτια της. Δεν έχετε παρά αποκριθείτε σε αυτό το μυστηριώδες βλέμμα

Τίτλος Σειράς: BLACKSAD

Τίτλος Τόμου : "Ame Rouge"

Αριθμός Τόμου: No 3

Σενάριο: Juan Diaz Canales

Σχέδιο: Juanjo Guarnido

Χρώμα: Juanjo Guarnido

Εκδόσεις: Dargaud

Πρώτη Έκδοση: Νοέμβριος 2005

Ο John Blacksad βαριέται τον καινούργιο του ρόλο ως σωματοφύλακας ενός νεόπλουτου. Το πεπρωμένο του, όμως, δεν έχει σκοπό να τον αφήσει να μείνει στο υπνωτικό γουργούρισμα της καθημερινότητας και στο αποχαυνωτικό κουλούριασμα μπροστά από την φωτιά του τζακιού. Έτσι, παλιοί γνωστοί και καινούργιες γνωριμίες δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η υπόθεση του τρίτου άλμπουμ της σειράς, διαδραματίζεται την περίοδο του ψυχρού πολέμου, το ύφος και η ατμόσφαιρα παραμένουν αναλλοίωτα και οι αλληγορίες για τον ρατσισμό δίνουν την θέση τους στον μακαρθισμό και τις μαύρες λίστες δίνοντας έτσι μια νέα πνοή στο σενάριο. Το σχέδιο είναι βελτιωμένο αισθητά από τους προηγούμενους τόμους, "αναπνέει" καλύτερα, η χρήση του χρώματος και των αντιθέσεων γίνονται με όλο και μεγαλύτερη μαεστρία.

 

Μα και κάτω από το έδαφος και στα χαράγματα κρύβετε πλάσμα μαύρο και επικίνδυνο, προσέχετε, θαυμάστε το μόνο από μακριά, από κοντά άμα τολμήσετε μπορεί να είναι και το τελευταίο πράγμα που θα δείτε

Τίτλος Σειράς: LE SCORPION

Τίτλος Τόμου : "Le tresor du Temple"

Αριθμός Τόμου: No. 6

Σενάριο: Stephen Desberg

Σχέδιο: Enrico Marini

Χρώμα: Enrico Marini

Εκδόσεις: Dargaud

Πρώτη Έκδοση: Οκτώβριος 2005

O 18ος αιώνας είναι, με εξαίρεση τις ναυτικές περιπέτειες, ένας από τους λιγότερο εξερευνημένους στα comics. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία αυτού του comic. Αν και ανήκει στα πιο εμπορικά του είδους, με μεγάλο τιράζ και εξίσου μεγάλη εμπορική και διαφημιστική προώθηση, δεν παύει να αποτελεί μια πηγή ιδιαίτερης κομιξικής απόλαυσης. Το σενάριο του Desberg (JIMMY TOUSSEUL, LA 27EME LETTRE, κ.α.) είναι μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία, χωρίς κανένα στραβοπάτημα, με στρωτή ροή της αφήγησης και καλές κλιμακώσεις και με ξεχωριστό ατού του τα αινίγματα που πολλαπλασιάζονται.

Ο Marini δικαιώνει τον τίτλο του μεγάλου σχεδιαστή χωρίς να απογοητεύει. Ναι, έχει ένα συγκεκριμένο στυλ το οποίο ορισμένες φορές μοιάζει να επαναλαμβάνεται στο έργο του, αλλά είναι πραγματικά καλός σε αυτό και πάντα αποδίδει τα σενάρια με εξαιρετική οπτικοποίηση.

 

Κάνε Πέρα Θηριοδαμαστή Να Δουν Οι Θεατές Μας Τι Αιχμαλωτίσαμε Για Αυτούς Στο Κλουβί Του Πόθου

Στο πνεύμα των ημερών μια αφίσα του Simon Leturgie, σε μια ευτυχισμένη οικογενειακή στιγμή δίπλα στο τζάκι, όταν κάποιοι ανυπομονούν λίγο περισσότερο για τις χριστουγεννιάτικες απολαβές τους, όπως όλοι μας άλλωστε. Κατάλληλη και ως απειλή για τον συμπαθητικό Αγιο, δίπλα από την άδεια κάλτσα σας στις 24 Δεκέμβρη. Μόνο σε 200 αριθμημένα, υπογεγραμμένα αντίτυπα, διαστάσεων 48*33 cm.

 

Οι Μουσικοί Μας Εκτελούν Στα Όργανά τους Μόνο Για Σας

Διάφοροι - TRISTRAM SHANDY: A COCK AND BULL STORY O.S.T.

Το soundtrack από μια ταινία για λίγους (και φανατικούς σινεφίλ) δεν θα μπορούσε παρά να είναι ξεχωριστό. Όπως και άλλες ταινίες του Winterbottom και σε αυτή η μουσική αποτελεί βασικό κομμάτι της και σίγουρα αξίζει να υπάρχει στην συλλογή σας (ή έστω στο σκληρό σας).

 

Οι Οθόνες Μας Παίζουν Για Την Οπτική Απόλαυση Του Κοινού Μας

...Ο Λευκός Πύργος, Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και καλή παρέα, απασχόλησαν τους ταπεινούς σας διασκεδαστές τόσο, που χρόνος δεν υπήρξε ούτε για ένα μικρού μήκους κινούμενο σχέδιο. Επιφυλασσόμαστε για την επόμενη φορά και σας ζητάμε να μας συγχωρήσετε.

 

Η παράσταση έχει ήδη τελειώσει και η αυλαία πέφτει. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν σήμερα μαζί μας και σας ευχόμαστε να βρείτε αυτό που ψάχνετε στα δικά σας, προσωπικά ταξίδια.

*Μικρή υπόκλιση*

...Fade out

 



european circus archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi