Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


της Μυρτώς Τσελέντη
21-02-06

Βραβεία, Μουσεία Και Ρομποτική Τεχνολογία

Fade in…

Bonsoir et bienvenu! *Μικρή υπόκλιση*

Για ακόμη μία φορά, βρισκόμαστε κοντά σας και σας αποσπούμε απο τις σημαντικές σας ασχολίες, καταχρώμενοι τον πολύτιμο χρόνο σας, με το ταπεινό μας τσίρκο. Χαρίστε μας την προσοχή σας και δεν θα ζημιωθείτε. Έχουμε καλή παρέα σήμερα κοντά μας, ζεστή ατμόσφαιρα και παλιούς αγαπημένους φίλους να μας τιμούν, όπως και εσείς άλλωστε, με την παρουσία τους.

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά, αφήστε τις έγνοιες να πετάξουν μακριά και ταξιδέψτε μαζί μας σε κόσμους ονειρικούς, μακριά από τους εφιάλτες της καθημερινότητας. Εδώ ό,τι στοιχειώνει τον καθρέφτη σας δεν είναι πιο πραγματικό από την αντανάκλασή σας σε αυτόν και θραύσματα των γυάλινων ειδώλων μπαίνουν στα μάτια, μόνον όσων έχουν στερέψει από δάκρυα για αυτά. Να θυμάστε να αναπνέετε και η παράσταση έχει ήδη αρχίσει...

 

Τα Φώτα Και Τα Μάτια Σας Στο Κέντρο Παρακαλώ!

Τα βραβεία του φεστιβάλ της Ανγκουλέμ δόθηκαν και έχουν ως εξής:

Prix du meilleur album Notes pour une histoire de guerre de Gipi (Actes Sud)

Prix du scénario Les mauvaises gens de Davodeau (Delcourt)

Prix du dessin : Le Vol du corbeau de Gibrat (Dupuis)

Prix du premier album : Aya de Yopougon de Abouet et Oubrerie (Gallimard)

Prix du patrimoine : Locas de Hernandez (Seuil)

Prix de la série : Blacksad de Diaz-Canales et Guarnido (Dargaud)

Prix de la Bande Dessinée Alternative : le fanzine MYCOSE

Prix décoincer la bulle : Le dernier envol de Romain Hugault (Paquet)

Prix de la jeunesse 6/8 ans : Yakari et les Appaloosas de Job et Derib (Lombard)

Prix de la jeunesse 9/12 ans : Sillage 8. Nature Humaine de Morvan et Buchet (Delcourt)

Jeune talent : Karine Bernadou

 

Ναι, τα προγνωστικά δεν ανατράπηκαν αλλά εξ αρχής ήταν αρκετά εύκολο να διακρίνει κανείς τα φαβορί σε κάθε κατηγορία. Ο Gipi είχε θεωρηθεί από νωρίς η ανακάλυψη της χρονιάς, το LES MAUVAISES GENS είναι από κάθε άποψη ένα ξεχωριστό comic, το LE VOL DU CORBEAU και ποιοτικό και πολύ “γαλλικό”, το SILLAGE είναι αγαπητό στους νέους ηλικίας 9 με 12 και το BLACKSAD σαρώνει εδώ και χρόνια, φέτος θα έλλειπε; Και όμως, η έκπληξη ήρθε από εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Σίγουρα το DONJON είναι πλέον κλασσικό και έχει γράψει ιστορία, τόσο στις πωλήσεις όσο και στις καρδιές των αναγνωστών, αλλά να παίρνει τη σκυτάλη από τον “μεγάλο” George Wolinski, ο Lewis Trondheim στην θέση του προέδρου του φεστιβάλ για το 2007; Μια αντισυμβατική επιλογή που ξεφεύγει από την πεπατημένη και τα αναμενόμενα και σηματοδοτεί ένα βήμα που θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό: η παλιά και πολλαπλώς καταξιωμένη φρουρά, να αποχωρήσει, παραχωρώντας τη θέση της στους δημιουργούς της σύγχρονης ιστορίας των comics. Μαζί με την προεδρία, ο Trondheim κερδίζει το μεγάλο βραβείο της Ανγκουλέμ και αναλαμβάνει στην ουσία τον αρκετά δύσκολο ρόλο του ανανεωτή του φεστιβάλ. Μετά από αυτή την εξέλιξη, τίθεται για ακόμη μια φορά, πιο έντονα παρά ποτέ, το ζήτημα της βράβευσης ενός σεναριογράφου, γεγονός που δεν έχει γίνει ποτέ. Σίγουρα η Ανγκουλέμ του 2007 θα είναι αρκετά διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια και μάλλον προς το καλύτερο. Αν μη τι άλλο, περιμένουμε από τον Trondheim μια ξεχωριστή, ανατρεπτική, αναρχική και χιουμοριστική γιορτή των comics.

 

Από Το Παρελθόν Του Μέλλοντος, Ένα Ιδιαίτερο Απολίθωμα Που Σφύζει Από Ζωή

Τίτλος Σειράς: one shot

Τίτλος Τόμου : PERIODE GLACIAIRE

Αριθμός Τόμου: -

Σενάριο: Nicolas de Crécy

Σχέδιο: Nicolas de Crécy

Χρώμα: Denis Deprez

Εκδόσεις: Futuropolis

Πρώτη Έκδοση: Οκτώβριος 2005

 

Στο μακρινό μέλλον, η ήπειρός μας καλύφθηκε από χιόνι και πάγους. Μια επιστημονική αποστολή αποφασίζει να ταξιδέψει στους παγωμένους ερημότοπους, με την ελπίδα να ξαναβρεί ίχνη αυτού του μυθικού, προ-αρκτικού πολιτισμού, για τον οποίο όλα τα στοιχεία έχουν εξαφανιστεί. Εκπληρώνουν τον σκοπό τους ανακαλύπτοντας ένας τεράστιο κτίριο, γεμάτο με “εικόνες κρεμασμένες στους τοίχους”, ιστορικές μαρτυρίες που καταγράφουν τον αρχαίο τρόπο ζωής.

Το άλμπουμ αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τον εκδόσεων Futuropolis με το μουσείο του Λούβρου. Το πλαίσιο είναι απλό: οι δημιουργοί οφείλουν να “χτίσουν” το comic τους γύρω από το διάσημο μουσείο, διατηρώντας κατά τα άλλα, πλήρη ελευθερία. Μπορούν να βάλουν στην ιστορία οποιαδήποτε από τα εκθέματα του Λούβρου και παρέχεται στο τέλος του άλμπουμ ένα γλωσσάρι το οποίο καθοδηγεί τον αναγνώστη στην αίθουσα, όπου βρίσκετε το κάθε ένα από αυτά, ώστε να μπορέσει να τα βρει, αν αποφασίσει να επισκεφτεί το μουσείο.

Το PERIODE GLACIAIRE είναι ένα έργο πραγματικά αξιοσημείωτο. Για ακόμα μια φορά, ο De Crécy αποδεικνύει ότι είναι ένας δημιουργός έξω από τα συνήθη, με πολύ ταλέντο. Η ιδέα του να βάλει τους αρχαιολόγους αντιμέτωπους με τους πίνακες του Λούβρου, ως μόνα στοιχεία του πολιτισμού μας, είναι συνετή και εγκυμονεί τρελές καταστάσεις: σύμφωνα με αυτούς τους ιστορικούς το σύνολο των πινάκων αυτών υποδεικνύει μια κοινωνία αγράμματη που δεν έχει άλλο τρόπο εκτός της ζωγραφικής για να αποθανατίσει την γνώση. Τα γυμνά του Delacroix είναι συνώνυμα της έκλυσης των ηθών και η ανάληψη πολυάριθμων αγίων είναι η απόδειξη της παραφυσικής ενέργειας του πνεύματός μας!

Έξυπνο και πρωτότυπο, ένα πολύ καλό comic που αποτελεί το πρώτο της ειδικής αυτής σειράς. Ακολούθως, τη σκυτάλη θα πάρουν ο Bernard Yslaire, ο Marc-Antoine Mathieu και ο Emmanuel Guibert.

 

Ένα Πολύχρωμο Μηχανικό Πουλί Μας Φέρει Εικόνες Από Το Μέλλον

Τίτλος Σειράς: SKY-DOLL

Τίτλος Τόμου : "La Ville Blanche"

Αριθμός Τόμου: 3

Σενάριο: Barbara Canepa

Σχέδιο: Alessandro Barbucci

Χρώμα: Barbara Canepa

Εκδόσεις: Soleil Productions

Πρώτη Έκδοση: Ιανουάριος 2006

 

Frida Décibel: “Όπως ξέρετε, ακόμα χτες, οι γενναίοι απεσταλμένοι μας ήταν στον πλανήτη Aqua, τη βλάσφημη καρδιά μιας αίρεσης που απειλούσε να καταδικάσει ολόκληρο τον κόσμο! Αλλά οι ήρωες μας, με τη δύναμη της πίστης τους και καθοδηγούμενοι από το φως της θεϊκής Ludovique, παρενέβησαν και ξερίζωσαν το Κακό, εξολοθρεύοντας τους αιρετικούς εξωγήινους και επισφράγισαν την ανωτερότητα της Sainte Eglise της Ludovique... ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!”

Αρχικά, ο τόμος αυτός θα έκλεινε τον κύκλο των παπισσών. Τελικά οι δημιουργοί συναποφάσισαν να πάρουν περισσότερο χώρο ώστε να τελειώσουν πιο ωραία και άνετα. Και όμως, το comic αυτό δεν δίνει καθόλου την αίσθηση του πλατειασμού και της καθυστέρησης. Όλα τα στοιχεία είναι στην αυστηρή υπηρεσία της εξέλιξης της ιστορίας και εκτοξεύονται πολλαπλά βέλη κριτικής στην κοινωνία: η θρησκεία (και η θρησκοληψία), ο καταναλωτισμός και η τηλεόραση, σε όλο τους το μεγαλείο, βρίσκονται στο στόχαστρο. Το “La Ville Blanche” αποτελεί ένα άλμπουμ κλειδί για τη συνέχεια της περιπέτειας. Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές, ο ‘Αγιος Πόλεμος επιτέλους αρχίζει, η Noa βρίσκεται αντιμέτωπη με αποφασιστικές επιλογές σε σχέση με το παρελθόν της, ενώ ο Roy και ο Jahu απορρίπτουν τη νεοαποκτηθείσα φήμη τους. Όλα τα πρόσωπα αποκτούν εξίσου υπόσταση και βάθος και ιδίως η ηρωίδα, που βρίσκεται έρμαια των αμφιβολιών της και μιας βέβαιης μελαγχολίας στις τελευταίες βινιέτες.

Στον τομέα του σχεδίου (που παρά το δυνατό σενάριο παραμένει το μέγιστο πλεονέκτημα της σειράς αυτής), ο Alessandro Barbucci κάνει, για ακόμα μια φορά, θαύματα και δεν μπορεί κανείς παρά να απολαύσει την εξαιρετική αισθητική και το ξεχωριστό ταλέντο του, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά και τα χρώματα της Barbara Canepa που συμβάλλουν καθοριστικά στην οπτική αυτή πανδαισία. Για το άλμπουμ αυτό χρησιμοποίησε 100% υπολογιστή και το αποτέλεσμα είναι πιο φωτεινό αλλά εξίσου ζεστό με τα δυο προηγούμενα.

 

Με Σφραγίδα Γνησιότητας, Βούλα Αναγνώρισης, Ένα Βραβευμένο Πλάσμα Είναι Κοντά Μας

Τίτλος Σειράς: one shot

Τίτλος Τόμου : LES MAUVAISES GENS

Αριθμός Τόμου: -

Σενάριο: Etienne Davodeau

Σχέδιο: Etienne Davodeau

Χρώμα: b&w

Εκδόσεις: Delcourt

Πρώτη Έκδοση: Αύγουστος 2005

 

‘Αλλοι καιροί, άλλα ήθη. Τη δεκαετία του ’50, όπου η ανακατασκευή της χώρας αποτελεί προτεραιότητα, σε μία επαρχιακή περιοχή, οι νέοι ταλαντεύονται μεταξύ του σχολείου και εργοστάσιου. Ο Etienne Davodeau κατάγεται απο ένα τέτοιο, βιομηχανικό και καθολικό μέρος. Οι γονείς του είναι ένα τέλειο παράδειγμα ανθρώπων, η μόρφωσή τους σφυρηλατήθηκε μεταξύ εκκλησίας και εργοστασίου, και τους ξεριζώθηκε από νωρίς η θέληση της αντίδρασης. Οι ζωές τους και οι ανάσες τους είναι αυτές μιας μεταπολεμικής Γαλλίας που αναζητά τη δικαιοσύνη και την κοινωνική πρόοδο.

Ο δημιουργός δεν κάνει απλά μια ιστορία για την καταπίεση του βιομηχανικού κόσμου στη μεταπολεμική Γαλλία. Ακόμη και αν ο αναγνώστης δεν έχει καμία σύνδεση με την εποχή, τον τόπο και τις καταστάσεις που περιγράφονται, συγκινείται και αποκτά ενδιαφέρον για αυτά. Σε αντίθεση με το αυτοβιογραφικό ρεύμα στα σύγχρονα comics, δεν επικεντρώνεται στην αφήγηση της ζωής της οικογένειάς του, αλλά την τοποθετεί σε ένα ιστορικό πλαίσιο που γίνεται ο κυρίως χαρακτήρας της υπόθεσης.

Το σχέδιο είναι απλό και δυναμικό, βασισμένο στις ρεαλιστικές αρχές. Πρόκειται για ένα comic ντοκουμέντο και αυτόν ακριβώς το ρόλο εξυπηρετεί: να είναι το όχημα της ιστορίας. Ο Etienne Davodeau ακροβατεί μεταξύ τον δύο ρόλων που αναλαμβάνει, αυτόν του δημοσιογράφου και αυτόν του δημιουργού, και τους εκπληρώνει και τους δύο με επιτυχία.

 

Κάνε Πέρα Θηριοδαμαστή Να Δουν Οι Θεατές Μας Τι Αιχμαλωτίσαμε Για Αυτούς Στο Κλουβί Του Πόθου

L'UNIVERS FEERIQUE D'OLIVIER LEDROIT

Το όνομα του Olivier Ledroit πιθανόν να σας είναι γνωστό από το comic REQUIEM. Σε αυτό το art book συνεργάζεται με τον Olivier Souillé και μας παρουσιάζουν μια συλλογή απο αιθέρια όντα, απο μυθικούς, παράξενους τόπους, από τα οποία κάποια είναι χαρούμενα και φωτεινά και άλλα απειλητικά και σκοτεινά. Τα κείμενα είναι περιγραφικά, με κάποιες δόσεις χιούμορ και δίνουν το κατάλληλο έναυσμα στη φαντασία του αναγνώστη για να βγάλει φτερά και να πετάξει.

 

Οι Μουσικοί Μας Εκτελούν (Bang Bang!) Στα Όργανά Τους, Μόνο Για Σας

HELLSING: RAID και HELLSING: RUINS

Πρόκειται για το soundtrack του γνωστού και πολύ αγαπητού anime. Η κατηγοριοποίησή του σε ένα μουσικό είδος είναι σχεδόν αδύνατη: κάθε κομμάτι είναι τελείως διαφορετικό και περιέχει τόσες αλλαγές που σίγουρα μπερδεύει, με έναν πολύ ευχάριστο όμως τρόπο. Πανκ, ροκ, τζαζ και συμφωνική μουσική μπαίνουν στο μπλέντερ με ένα πολύ ξεχωριστό, ενδιαφέρον και ερεθιστικό αποτέλεσμα. Αντανακλά πλήρως την αισθητική του anime, είναι απόκοσμο, ταυτόχρονα σκοτεινό, αστείο και παρανοϊκό.

 

Οι Οθόνες Μας Παίζουν Για Την Οπτική Απόλαυση Του Κοινού Μας

HELLSING: ULTIMATE

OK, το ξέρω ότι, τυπικά, ένα επεισόδιο OVA δεν είναι ένα μικρού μήκους κινούμενο σχέδιο και ότι κολυμπώ στα νερά του Αντρέα Μιχαηλίδη (πλιτς, πλατς) οπότε περιμένω απο στιγμή σε στιγμή την επίθεση του με την κατάνα ανά χείρας αλλά... δεν πρόκειται να πω πολλά, οπότε αφήνω χώρο και για όποιον άλλο το επιθυμεί και ε, διάολε 4 χρόνια περίμενα για αυτό, so sue me!

Και ναι, αγαπητοί φίλοι, επιτέλους η συνέχεια του HELLSING είναι κοντά μας. Στα χέρια μου ήδη μια εβδομάδα, είναι το πρώτο επεισόδιο του περιβόητου OVA, με γαλλικούς υπότιτλους, αλλά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει κυκλοφορήσει και σε έκδοση για όσους απο σας δεν εμπίπτουν στο κλασσικό πρότυπο “γαλλικά-μπαλέτο-πιάνο”.

Η υπόθεση είναι του στυλ “σύνδεση με τα προηγούμενα”, αλλά έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο κάποιος που δεν έχει υπόψη του την πρώτη σειρά θα καταλάβει το οτιδήποτε. Αποφεύγοντας λοιπόν spoilers η ιστορία κινείται πάνω σε ένα πολύ λογικό πλαίσιο: τι λατρεύουν απο τα 13 επεισόδια της σειράς οι θαυμαστές της; Η συνηθέστερη απάντηση είναι η αρχή (δηλ. το επεισόδιο 1) και το περίφημο επεισόδιο 7. Και ακριβώς αυτά βλέπουμε! Ναι, αγαπητοί γνώστες της μυθολογίας HELLSING, αυτά και μόνο αυτά, χωρίς τίποτα άλλο ενδιάμεσα, το οποίο οδηγεί σε μια κάποια σύγχυση και κάνει και τρελό deja vu, αλλά σιγά μην γκρινιάξω. Λίγο Walter περισσότερο να είχε και θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη. Τα σχέδια είναι πολύ καλά (αμφέβαλλε κανείς;), τα 3D δεν σε χαλάνε, οι χαρακτήρες είναι πιο cool απο ποτέ (και όμως είναι δυνατό), η μουσική τα σπάει, τι άλλο να ζητήσει κανείς, εκτός απο “δώστε και άλλο HELLSING στο λαό”; Ειδικά, όταν οι φήμες λένε ότι η υπόθεση θα ακολουθήσει στενά αυτήν του manga, η αναμονή μοιάζει ατελείωτη.

 

Ελπίζουμε ότι περάσατε καλά απόψε μαζί μας. Μην ψηλαφίζετε τις οδοντοστοιχίες σας, αναζητώντας υπερμεγέθεις κυνόδοντες, οι βρικόλακες στις μέρες μας τρέφονται με συναισθήματα και όχι με αίμα. Να προσέχετε όταν τους καταδιώκετε, μην μεταμορφωθείτε σε έναν απο αυτούς.

Η παράσταση έχει ήδη τελειώσει και η αυλαία πέφτει.

*Μικρή υπόκλιση*

...Fade Out

 



european circus archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi