Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


της Μυρτώς Τσελέντη
13-06-06

Περί Νεκρών, 'Αγριας Δύσης, Ηρώων και των Φαντασμάτων Αυτών Και 'Αλλων

Fade in...

Bonsoir et bienvenu! *Μικρή υπόκλιση*


Σας καλωσορίζουμε και πάλι στην σημερινή παράστασή μας, καλοί μας θεατές. Φοβούμαστε ότι αυτή τη φορά, δεν θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας, καθώς πολλοί απο σας θα περίμεναν θέαμα απο κάποιο, ιδιαίτερο, "Ραντεβού στο Παρίσι", το οποίο όμως έχουμε εξασφαλίσει για την επόμενη φορά. Για να σας αποζημιώσουμε και για να μη γεμίσει το κουτί παραπόνων μας με στεναχωρημένα βλέμματα, έχουμε ένα πολύ μεγάλο και ποικίλο show, που ελπίζουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν πικραμένο.


Ας αρχίσουμε, λοιπόν, και αν μετά το πέρας του αισθανθείτε αδικημένοι, θα είστε ήδη πολύ μακριά απο το ταμείο.


Από Τον Κόσμο Των Νεκρών, Έχουμε Μαζί Μας, Απόψε, Ξεχωριστή Παρέα

Τίτλος Σειράς: one-shot

Τίτλος Τόμου : MUERTO KID

Αριθμός Τόμου: -

Σενάριο: Fedler

Σχέδιο: Nikola Witko

Χρώμα: Nikola Witko

Εκδόσεις: Les requins marteaux

Πρώτη Έκδοση: Ιανουάριος 2006


Η Mort (Θανή, αν προτιμάτε την ελληνική απόδοση), είναι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Ένα βράδυ, σε μια χοροεσπερίδα, της κλέβουν την καρδιά και την αφήνουν έγκυο. Και απο αυτό το καταδικασμένο ρομάντζο προκύπτει ένα μικρό αγόρι: ο Muerto Kid. Με την μητέρα του απασχολημένη, την περισσότερη ώρα, ο πιτσιρίκος κόβει βόλτες στον κόσμο των νεκρών (όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων περνάει τον χρόνο του τρώγοντας εγκεφάλους), παρέα με τον -ολοζώντανο- φίλο του, Ancephalo Jr, και περνάει μια φυσιολογική εφηβεία, με τα υπαρξιακά της προβλήματα, τις χαρές της και τους έρωτές της.

Το άλμπουμ αυτό αποτελείται απο σύντομες ιστορίες, που διατηρούν μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους. Πυρήνας τους, οι διαποτισμένες με μαύρο χιούμορ, περιπέτειες και οι σκανταλιές που ζουν και κάνουν οι δυο φίλοι. Πίσω, όμως, απο τη χιουμοριστική επιφάνεια του σεναρίου, περιγράφεται η σχέση δυο εφήβων, που προέρχονται απο διαφορετικούς κόσμους, με ξεχωριστές ανάγκες και απαιτήσεις απο τον καθένα τους και με σύνδεσμό τους τη φιλία. Το σχέδιο προσπαθεί να ξεφύγει απο το συνηθισμένο και έτσι επιδιώκει μια πιο εναλλακτική αισθητική, η οποία, χωρίς να είναι πάντα επιτυχής, διαβάζεται ευχάριστα.

 

Από Την 'Αγρια Δύση Και Τις Κακουχίες Της, Ανασύραμε Ένα Ον Ιδιαίτερο

Τίτλος Σειράς: one-shot

Τίτλος Τόμου : ANGELA

Αριθμός Τόμου: -

Σενάριο: Daniel Pecqueur

Σχέδιο: Olivier Vatine

Χρώμα: B&W / Isabelle Rabarot

Εκδόσεις: Delcourt

Πρώτη Έκδοση: Μάιος 2006


Η Angela έχει μια ήρεμη παιδική ηλικία. Ο κόσμος της αναποδογυρίζει ξαφνικά, όταν ο Jason, παλιός εραστής της μητέρας της, επιστρέφει μετά απο δώδεκα χρόνια απουσίας. Πείθει την τελευταία να τα ξαναβρούνε και μαζί με την κόρη της, να τον ακολουθήσουν στην εκμετάλλευση των μεταλλευτικών του δικαιωμάτων. Η απουσία φλέβας μεταλλεύματος τους αποθαρρύνει. Τελευταία τους ελπίδα, μια ένοπλη ληστεία, ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη.

Το σενάριο είναι κάπως επιφανειακό, με την αυτονομία του τόμου να το περιορίζει απο ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Το πλήθος των αναφορών στον Ιταλό σκηνοθέτη σπαγγέτι γουέστερν, Sergio Leone, είναι αναμενόμενο, αλλά δεν κουράζει. Το σχέδιο είναι πολύ καλό, λεπτομερές και ατμοσφαιρικό, με εξαιρετικό ντεκουπάζ και δυναμικότητα.

Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: την κανονική (και έγχρωμη) και μια ασπρόμαυρη σε περιορισμένο τιράζ 3500 αντιτύπων.

 

Μέσα Από Μυστηριώδης Ομίχλες Και Στοιχειωμένα Τοπία, Ένα Πλάσμα Έρχεται Κοντά Μας

Τίτλος Σειράς: LA MAISON AUX 100 PORTES

Τίτλος Τόμου : "La dame aux chiens"

Αριθμός Τόμου: No1

Σενάριο: Isabelle Dethan

Σχέδιο: Isabelle Dethan

Χρώμα: Isabelle Dethan

Εκδόσεις: Delcourt

Πρώτη Έκδοση: Μάιος 2006


H Claire πάει να μείνει με την φίλη της Théodora που θα κληρονομήσει ένα τεράστιο σπίτι. Οι δύο φίλες εξερευνούν σιγά-σιγά τον τόπο αυτό, που αποπνέει μυστήριο και αναρωτιούνται για κάποια περίεργα φαινόμενα. Απλές παραισθήσεις, ίσως, μέχρι τη μέρα που ο Salem, ένας άγνωστος που μοιάζει να εμφανίστηκε απο το πουθενά, τους ζητάει άσυλο.

Το όμορφο εξώφυλλο αυτού του άλμπουμ αποκαλύπτει τι θα συναντήσει ο αναγνώστης στο εσωτερικό του: άρωμα μυστηρίου και μινιμαλιστικά σκηνικά, που υπογραμμίζουν το στυλιζαρισμένο ύφος του. Η Isabelle Dethan (LE ROI CYCLOPE, SUR LES TERRES D' HORUS) βασίζεται σε μια κλασσική φόρμα, την οποία προσπαθεί να αναγεννήσει, εκμοντερνίζοντάς την. Το στοιχειωμένο σπίτι, η ηλικιωμένη υπηρέτρια που ξέρει πολλά, αλλά δεν λέει τίποτα, οι υπερβολικά περίεργες κοπέλες, ο σκοτεινός ήρωας, ο ηδυπαθής δαίμονας...

Εντάξει, δεν διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας, αλλά διαβάζεται πολύ ευχάριστα, ειδικά αν ο αναγνώστης είναι φαν του είδους. Το μυστήριο σε κρατά σε αγωνία και το οπτικό μέρος αποτελεί μια ευχάριστη αλλαγή απο άλλα, αντίστοιχης θεματολογίας comics.

 

Από Μια Εναλλακτική Πραγματικότητα, Ήρωες Φανταστικοί Ήρθαν Να Μας Επισκεφτούν

Τίτλος Σειράς: SERVITUDE

Τίτλος Τόμου : "Livre I: Le Chant d'Anoroer"

Αριθμός Τόμου: No1

Σενάριο: Fabrice David

Σχέδιο: Eric Bourgier

Χρώμα: Eric Bourgier

Εκδόσεις: Soleil Productions

Πρώτη Έκδοση: Μάιος 2006


Οι Puissances (ενέργειες) ήταν οι πρώτοι κάτοικοι στη Γη. Όταν εμφανίστηκε ο άνθρωπος, προκάλεσε σε αυτούς πάθη και διάσπαση. Έτσι, επέλεξαν όλοι τους να πάρουν μια φυσική μορφή: Δράκοι, Γίγαντες, 'Αγγελοι, Σειρήνες και Νεράιδες. Αυτό σήμανε την αρχή του καιρού των συγκρούσεων και των εσωτερικών πολέμων... Σήμερα, χίλια χρόνια μετά, οι Γίγαντες έχουν εξαφανιστεί, οι Δράκοι έχουν επιζήσει, οι Σειρήνες έχουν αποτραβηχτεί στα βάθη των ωκεανών, οι 'Αγγελοι και οι Νεράιδες δεν είναι τίποτα παραπάνω απο μύθοι. Χίλια χρόνια πέρασαν και οι Γιοί της Γης ιδρύσαν ένα απο τα μεγαλύτερα βασίλεια. Για αυτούς, οι Puissances είναι πια μόνο θρύλοι. Αλλά οι δράκοι βγαίνουν απο το καταφύγιό τους... Μία νέα εποχή αναγγέλλεται: είναι το τέλος ή η αρχή της δουλείας;

Μετά το LIVE WAR HEROES, το δίδυμο David/Bourgier δημιουργεί μια ιστορία ηρωικής φαντασίας που θα ολοκληρωθεί σε πέντε τόμους. Το σενάριο είναι αρκετά καλά δουλεμένο, με το σύμπαν που εξελίσσεται η ιστορία να είναι σωστά δομημένο, ενώ οι ίντριγκες είναι πολλές και οι χαρακτήρες, απο το λίγο που τους βλέπουμε, μοιάζουν ενδιαφέροντες και ολοκληρωμένοι. Το σχέδιο είναι προσεγμένο και προτείνει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση του είδους (δηλαδή, χωρίς ιδρωμένους μποντιμπίλντερ και σιλικονούχες γκόμενες), με πολύ καλή απόδοση σε σκηνές μάχης και δίνει ιδιαίτερο βάρος σε τοπία, ενδυμασίες και άλλες λεπτομέρειες. Συνολικά, ένας πολύ καλός πρώτος τόμος απο μια σειρά που υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

 

Από Τη Σκιά Του Φαντάσματος Της Όπερας, Το Μικρό Του Αδελφάκι Πλησιάζει Δειλά Τη Σκηνή Μας

Τίτλος Σειράς: CHERI-BIBI

Τίτλος Τόμου : "Fatalitas!"

Αριθμός Τόμου: No1

Σενάριο: Pascal Bertho

Σχέδιο: Marc-Antoine Boidin

Χρώμα: Marc-Antoine Boidin

Εκδόσεις: Delcourt

Πρώτη Έκδοση: Μάιος 2006


O Chéri-bibi είναι άλλος ένας φανταστικός ήρωας που δημιούργησε το 1913, ο Gaston Leroux, "πατέρας" του, πολύ πιο γνωστού, ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ. Το όνομα του τίτλου είναι το υποκοριστικό του -εξαιρετικά χειροδύναμου- νεαρού μαθητευόμενου ενός χασάπη. Μυστήριο, δράση και έρωτας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των τριών βιβλίων με αυτό τον ήρωα. Στις αρχές της δεκαετίας του '70, υπήρξε μία ασπρόμαυρη τηλεοπτική μεταφορά τους στη γαλλική τηλεόραση.

Η μεταφορά του μυθιστορήματος αυτού σε comic είναι πολύ πετυχημένη. Ο Bertho, γνωστός για το εξαιρετικό LA VOIX (ed. Vents d'Ouest), αποδίδει πολύ καλά την ουσία του, με ελαφρές μεταβολές εκμοντερνισμού, χωρίς να γίνεται ασεβής προς το πρωτότυπο. Στον τομέα του σχεδίου, το άλμπουμ αυτό είναι εξίσου, αν όχι και περισσότερο, αξιοσημείωτο. Εντυπωσιακό στο μάτι, χωρίς να γίνεται υπερβολικό και με πολύ καλό χρώμα.

 

Encore! Encore!

Καινούργιο νούμερο στο όλο και πιο γιγαντούμενο θέαμά μας. Σε αυτό το τμήμα, θα σας παρουσιάζουμε περιστασιακά, νέα, σχόλια, εντυπώσεις και άλλα σχετικά-άσχετα, που μέχρι στιγμής ξεπετιούνταν απο το πουθενά κατά την διάρκεια της ροής του show.


Πρώτος μας φιλοξενούμενος, λοιπόν απόψε ο εκδοτικός οίκος Xiao Pan. Περνώντας απο τον Kauffman (γνωστό γαλλικο βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, που φέρνει και πολλά και γρήγορα, σε σχέση με τις ημερομηνίες έκδοσης, BD), για την καθιερωμένη βόλτα, πέφτει το μάτι μου σε δυο άλμπουμς των εκδόσεων Xiao Pan. Γνωρίζοντας την αγάπη των Γάλλων για τα manga, με τις γαλλικές εκδόσεις manga να βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα, με πολύ περισσότερους και ποικίλους τίτλους, από ότι οι αμερικάνικες, δε μου έκανε εντύπωση ότι δεν είχα ξανακούσει τίποτα για αυτά. Ξεφυλλίζοντας τα στα γρήγορα, διαπίστωσα ότι δεν επρόκειτο για ιαπωνικά comics, όπως πίστεψα αρχικά, αλλά για κινέζικα. Ναι, η Xiao Pan είναι μια εταιρία που εκδίδει στα γαλλικά, σε εξαιρετικά προσεγμένη μορφή, αποκλειστικά και μόνο κινέζικα comics και δημιουργούς!


Έχουμε και λέμε: το πρώτο είναι το REMEMBER του Benjamin, έγχρωμο, 190 σελίδες, με δυο αυτοτελή comics και μερικά pin-ups. Το σχέδιο, ενώ έχει κάποιες εμφανείς επιρροές απο manga, θυμίζει περισσότερο underground τύπου Garo πάρα κάτι mainstream, με αρκετές εναλλαγές: απο ρεαλιστικό σε καρτουνίστικο, από αφαιρετικό σε λεπτομερές κ.ο.κ. Αλλά εκεί που δίνεται το μεγαλύτερο βάρος είναι στο χρώμα. Μακριά απο την ρεαλιστική χρωματική παλέτα, τα χοντρά πινέλα εναλλάσσονται με σκληρές μολυβιές και το χρώμα διηγείται μια ιστορία απο μόνο του, σχολιάζοντας και κριτικάροντας τα τεκταινόμενα της εικόνας. Απ' ότι διαβάζω, ο δημιουργός του θεωρείται απο τα μεγάλα ταλέντα στην Κίνα και όχι άδικα.


Το δεύτερο είναι ο πρώτος τόμος της σειράς MY STREET του Nie Jun. Είναι ασπρόμαυρο, 130 σελίδων, με μια ιστορία και sketchbook. Το σχέδιο, ενώ θυμίζει ελαφρά euromanga, μοιάζει να προσπαθεί να απομακρυνθεί απο την καθαρόαιμη manga αισθητική. Χαριτωμένο, κινείται αβίαστα μεταξύ καρτουνίστικου και στυλιζαρισμένου και διατηρεί ισορροπίες μεταξύ λεπτομερούς απεικόνισης και μινιμαλισμού, γραφικής απόδοσης της κίνησης και παγώματός της. Ο δημιουργός του θεωρείται, στην Κίνα, δάσκαλος στην αφήγηση .


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις εκδόσεις Xiao Pan, να δείτε δουλείες και να γνωρίσετε ταλέντα απο την Κίνα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.xiaopan.com.

 

Κάνε Πέρα Θηριοδαμαστή, Να Δουν Οι Θεατές Μας Τι Αιχμαλωτίσαμε Για Αυτούς Στο Κλουβί Του Πόθου

Και επειδή το καλοκαιράκι είναι κοντά μας, με θερινή διάθεση, σας παρουσιάζουμε το καινούργιο αγαλματίδιο της ηρωίδας Mifa απο το comic GOLDEN CITY των Nicolas Malfin και Daniel Pecqueur. Από την εταιρία Motus Créations, σε 120 αριθμημένα αντίτυπα.

 

Οι Μουσικοί Μας Εκτελούν (bang bang!) Στα Όργανά τους, Μόνο Για Σας

Current 93 live at Athens - Θεατρο Δημήτρης Χορν - 02/06/2006
The Tiger Lillies & Alexander Hacke - Gagarin 205 - 10/06/2006

Οι Current 93 είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1982. Ψυχή του και το μοναδικό σταθερό μέλος του είναι ο David Tibet. Βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής τους είναι οι πειραματισμοί και η πρόσμιξη διαφορετικών μουσικών στοιχείων. Κατά τη διάρκεια της μουσικής τους πορείας, έχουν περάσει απο φάσεις industrial, electro-goth, neo-folk, με ανάλογους guests όπως οι Death In June, Nick Cave, Bjork, Coil, Fire + Ice κ.α. Οι στίχοι έχουν αναφορές στον Aleister Crowley (από όπου προέρχεται και το όνομά τους), στη Βίβλο, στο μυστικισμό, στο θάνατο και σε συγγραφείς όπως ο William Blake, o James Joyce και ο Thomas Ligotti.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, έδωσαν μια τετράωρη συναυλία, σε έναν ιδανικής ακουστικής χώρο, συνοδευόμενοι από τον donovanικών επιρροών, Simon Finn και την Baby Dee των Antony And The Johnsons. O David Tibet έδωσε στο περιορισμένο αριθμητικά κοινό μια παράσταση γεμάτη συναίσθημα και ενέργεια. Με μουσικές απο το σύνολο της καριέρας του και με μοναδικής εκφραστικότητας σκηνική παρουσία, μας ξενάγησε σε τόπους σκοτεινούς, μελωδικούς, διάχυτα φωτισμένους απο αγάπη και ελπίδα. Ήταν μια συναυλία υπέροχη και πολύ διαφορετική απο αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.


Τους Tiger Lillies τους είχα δει και παλιότερα με το πιο "κλασσικό" βαριατέ σόου τους, με το οποίο συνήθως περιοδεύουν. Από τότε, μου είχε κάτσει στραβά αυτή η επιτηδευμένη, ψεύτικη παρακμή, αλλά η μουσική τους δεν μου ήταν αντιπαθής και η συγκεκριμένη παράσταση είχε προβληθεί ως οπτικοακουστικό θέαμα βασισμένο στο έργο του H.P. Lovecaft, με την συμμετοχή του Alexander Hacke απο τους πολυαγαπημένους μου, Einsturzende Neubauten.

Και δυστυχώς, αυτό ήταν και το μόνο που άξιζε απο αυτή τη συναυλία που είχε τόσο καλές προοπτικές. Για μόλις μια ώρα και ένα τέταρτο, σε έναν απαράδεκτο, τόσο απο άποψη ήχου όσο και καταλληλότητας για το θέαμα, χώρο, άκουσα μουσική κατώτερη απο τις προηγούμενες δουλειές των Lillies, που παρέπεμπε περισσότερο στο ρομαντικό gothic του Poe, παρά στην αρρωστημένη, εφιαλτική παράνοια του Lovecraft. Το μόνο που έβρισκα "εντός κλίματος" ήταν οι ηλεκτρονικοί ήχοι που μιξάριζε ο Hacke και οι θεϊκές του απαγγελίες. Όσο για το οπτικοακουστικό μέρος, don't get me started. Ήταν ότι πιο ανέμπνευστο έχω δει εδώ και πολύ καιρό, πόσο μάλλον σε ένα τόσο πρόσφορο θέμα.

Αλλά όταν υπάρχει καλή παρέα, περνάς καταπληκτικά παντού (κλαις λίγο τα λεφτά σου, βέβαια) και για αποζημίωση μαθαίνεις επιτέλους τι απέγινε ο Κουικάρας (thanks στην εναλλακτική wikipedia of obscure-trash knowledge a.k.a. mr. Τάσος Ζαφειριάδης).

 

Οι Οθόνες Μας Παίζουν Για Την Οπτική Απόλαυση Του Κοινού Μας

KIMAGURE ROBOT

Χρειάζεστε ένα ρομπότ για να σας καθαρίζει το σπίτι; Ένα που σας γράφει το ημερολόγιο; Ή μήπως ένα που να παραφέρεται επίτηδες, προκειμένου να μην βαριέστε; Την απάντηση σε όλες σας τις απαιτήσεις την έχει ο ιδιοφυής, ελαφρώς τρελός και εκκεντρικός επιστήμονας της εταιρίας Hakase.

Από το στούντιο 4C, η σειρά αυτή απο 2λεπτα anime, βασισμένη σε σύντομα διηγήματα επιστημονικής φαντασίας του Hoshi Shin'ichi, χρηματοδοτήθηκε απο το Yahoo!Japan και διανέμεται ελεύθερα απο την ιστοσελίδα του portal. Αν το πείραμα πετύχει, σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον 100 επεισόδια και μετά τα δέκα πρώτα, τα επόμενα να μην παράγονται μόνο απο το 4C, αλλά από πολλούς καλλιτέχνες, απο όλο τον κόσμο, ώστε τελικά, να γίνει η σειρά μία αντιπροσωπευτική συλλογή διαφορετικών τεχνικών και στυλ animation.

 

Η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, σε διάρκεια παράστασή μας, έφτασε στο τέλος της. Ελπίζουμε να την απολαύσατε και να μην σας κουράσαμε. Σας αφήνουμε χωρίς πολλά-πολλά, για να αποτραβηχτούμε στις σκιές μας, ευχόμενοι να ταξιδεύετε σε όνειρα πραγματικά, ως την επόμενη φορά που θα να ξαναβρεθούμε και να μας διηγηθείτε τις αναμνήσεις σας απο αυτές τις διαδρομές.


Η αυλαία πέφτει και η παράσταση έχει ήδη τελειώσει.


*Μικρή υπόκλιση*

...Fade out

 



european circus archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi