Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


της Μυρτώς Τσελέντη
30-01-07

Comicdom Awards Special: Read Before You Vote!

Shazam! Το τσίρκο μας αυτή τη φορά έρχεται κοντά σας για ένα και μοναδικό σπέσιαλ σόου! Όσοι προλάβατε να κλείσετε εισιτήριο είστε τυχεροί, ορδές περιμένει ο κόσμος για ένα χαρτάκι σαν το δικό σας. Καθίστε αναπαυτικά και αρχίζουμε.

Όπως φαντάζομαι έχετε αντιληφθεί, πλησιάζουν οι ημερομηνίες του COMICDOM CON ATHENS 2007 και κανονίζετε από τώρα τις δουλειές σας και τις άδειες σας για να είστε εκεί. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, εκτός από όλα τα υπόλοιπα events, στο convention θα απονεμηθούν και τα COMICDOM AWARDS, τα μοναδικά ελληνικά βραβεία comics και για τα οποία λόγο έχετε εσείς. Αφού ψηφίσατε, λοιπόν, τα αμερικάνικα, τα manga και τα ελληνικά που αγαπάτε και προτιμάτε, ήρθε η ώρα να καταθέσετε την γνώμη σας και για τα ευρωπαϊκά. Τα κοιτάτε και σας φαίνονται ψιλοάγνωστα; Αυτό ακριβώς το κενό ήρθαμε για να καλύψουμε εμείς, πιάνοντας την κάθε κατηγορία ξεχωριστά και παρουσιάζοντας τους υποψήφιους.

Έτσι, έχουμε και λέμε:


BEST WRITER

 

Fabrice David (SERVITUDE #1 LIVRE I: LE CHANT D'ANOROER)

Οι Puissances (ενέργειες) ήταν οι πρώτοι κάτοικοι στη Γη. Όταν εμφανίστηκε ο άνθρωπος, προκάλεσε σε αυτούς πάθη και διάσπαση. Έτσι, επέλεξαν όλοι τους να πάρουν μια φυσική μορφή: Δράκοι, Γίγαντες, 'Αγγελοι, Σειρήνες και Νεράιδες. Αυτό σήμανε την αρχή του καιρού των συγκρούσεων και των εσωτερικών πολέμων... Σήμερα, χίλια χρόνια μετά, οι Γίγαντες έχουν εξαφανιστεί, οι Δράκοι έχουν επιζήσει, οι Σειρήνες έχουν αποτραβηχτεί στα βάθη των ωκεανών, οι 'Αγγελοι και οι Νεράιδες δεν είναι τίποτα παραπάνω από μύθοι. Χίλια χρόνια πέρασαν και οι Γιοί της Γης ιδρύσαν ένα από τα μεγαλύτερα βασίλεια. Για αυτούς, οι Puissances είναι πια μόνο θρύλοι. Αλλά οι δράκοι βγαίνουν από το καταφύγιό τους... Μία νέα εποχή ανατέλλει: είναι το τέλος ή η αρχή της δουλείας;

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 

Yves H. (SUR LES TRACES DE DRACULA #1 VLAD L'EMPALEUR)

To 1431 o Vlad Basarab, γνωστός και ως Vlad Dracul, πιάνεται αιχμάλωτος στην προσπάθειά του να ανακτήσει το βασίλειό του. Δύο από τους γιους του, ο Radu και ο Dracula, θα έρθουν αντιμέτωποι στο πεδίο της μάχης μεταξύ του χριστιανικού και του μουσουλμανικού κόσμου, για την κατοχή του μικρού βασιλείου. Ο Dracula θα κυριαρχήσει πάνω στα εδάφη αυτά και θα τα κυβερνήσει μέσα στον τρόμο με την χρήση του παλουκιού ως όργανο βασανισμού. Μπροστά στην φρίκη των εγκλημάτων του, οι σύμμαχοί του καταλήγουν να τον εγκαταλείψουν. Το άλμπουμ αυτό είναι μια ιστορική αναδρομή στις ρίζες του γνωστού μύθου.

 

Regis Loisel (MAGASIN GENERAL #1 MARIE)

Η ιστορία ενός παντοπωλείου, που εξελίσσεται σε ένα χωριό του επαρχιακού Κεμπέκ, στις αρχές του '40. Επικεντρώνεται γύρω από ένα θηλυκό πρόσωπο, την Marie, νεαρή χήρα και κληρονόμο του βασικού εμπορικού μαγαζιού της περιοχής, όταν ο ερχομός ενός ξένου στη μικρή κοινότητα θα μεταβάλλει τις ισορροπίες και θα τη συμφιλιώσει με την ευτυχία: την ευτυχία του να αγαπάς, την ευτυχία του να αγαπιέσαι, αλλά όχι με τον αναμενόμενο τρόπο...

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 


Joann Sfar (DONJON POTRON - MINET #84 APRES LA PLUIE)

Το άλμπουμ APRÈS LA PLUIE είναι, στην ουσία, το τέταρτο στην σειρά POTRON - MINET αλλά νούμερο 84 στο γενικότερο continuity του saga, δηλαδή τοποθετείται αμέσως μετά το CREVE-COEUR της σειράς DONJON MONSTERS. Παίρνοντας έναν μεταφορικό και μετεωρολογικό όρο (ο τίτλος του άλμπουμ μεταφράζεται Μετά την βροχή) η ιστορία αρχίζει στην κυριολεξία με βροχή. Ο Hyacinthe παρευρίσκεται στην κηδεία της συζύγου του, Elise, την οποία δολοφόνησε η επαγγελματίας εκτελέστρια Alexandra. Παραμένει ακόμα ερωτευμένος με την τελευταία παρά την εγκληματική της πράξη, αλλά το αίσθημα δικαίου του τον εμποδίζει να την συγχωρέσει.

 

Fabien Vehlmann (LES CINQ CONTEURS DE BAGDAD)

Εδώ και καιρό, ο Χαλίφης της Βαγδάτης διοργανώνει ένα διαγωνισμό παραμυθάδων για να βραβεύσει τον καλύτερο εξ' αυτών. Ο νικητής κερδίζει φήμη και πλούτη, ενώ ο ηττημένος τιμωρείται με την ποινή του ανασκολοπισμού. Πέντε παραμυθάδες που ακούγεται ότι, παρά τις διαφορές τους, είναι οι καλύτεροι, αποφασίζουν να συνεργαστούν και να κάνουν μαζί ένα ταξίδι για να προετοιμαστούν για τον διαγωνισμό. Μέσα από έναν αφηγηματικό λαβύρινθο, ξετυλίγεται η πορεία των πέντε παραμυθάδων, δίνοντας αφορμή για να γεννηθούν κάθε είδους ιστορίες.

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.


 

BEST ARTIST

 

Mikaël Bourquoin (LE CODEX ANGELIQUE #1 IZAËL)

 

Irek Konior (FISHERMEN STORY #2 LE DEMON DU FRIGO)

 

Emmanuel Lepage (MUCHACHO #2 TOME 2)

 

Jean-Luc Masbou (DE CAPE ET DES CROCS #7 CHASSEURS DE CHIMERES)

 

Jean-Louis Tripp (MAGASIN GENERAL #1 MARIE)

 

BEST WRITER/ARTIST

 

Gine (LA GRANDE OMBRE #1 ARCAN')

Μετά τον θάνατο του παππού της, η Arcan κλείνεται στον εαυτό της, προκαλώντας ανησυχία στον Melchior και την Zoé, τους δύο γέρους που την μεγαλώνουν. Μερικά χιλιόμετρα από το μέρος όπου ζουν, η Μεγάλη Σκιά καταστρέφει το Echo 1 χωρίς οι κάτοικοί του τελευταίου να προλάβουν να ειδοποιήσουν το ζευγάρι για την καταστροφή της οποίας θύματα είναι και αυτοί. Η Arcan που είναι η μόνη που βλέπει ένα περίεργο φως, προσκαλείται απο τον παππού της να βυθιστεί στο βάθος της λίμνης. Εκεί ανακαλύπτει μια σπηλιά όπου γνωρίζει διάφορα περίεργα όντα. Εντωμεταξύ στην επιφάνεια της γης, ο Melchior και οι δικοί του αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το μέρος στο οποίο ζούσαν, για να γλυτώσουν από την απειλή της Μεγάλης Σκιάς, αλλά η Arcan παραμένει άφαντη...

 

Gipi (S.)

Ο S. λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πηγαίνει με καράβι στην θάλασσα, να ψαρεύεις και να μαγειρεύεις τα ψάρια στην καμπίνα και μετά να καπνίζεις ένα τσιγάρο, πίνοντας κρασί και να ξαπλώνεις στην σκιά και να κοιμάσαι. Μέσα από μαιάνδρους αναμνήσεων και σπασμένα κομμάτια του παρελθόντος ο Gipi προσπαθεί να ανακατασκευάσει το πορτρέτο του εξαφανισμένου πατέρα του.

 

Frédéric Pontarolo (JAMES DIEU #1)

Υπήρξε για είκοσι χρόνια ο Βασιλιάς Elvis Prisley. Σήμερα κατοικεί μέσα σε ένα κουτάκι Coca, όπου περνάει τις μέρες του ευτυχής, με ένα μπουκάλι ουίσκι στο χέρι. Το όνομά του είναι Dieu (=θεός). James Dieu. Δημιουργός της γης και των ανθρώπων. Εκεί τον ανακαλύπτει ο Juanito, άνεργος, μετανάστης στη Νέα Υόρκη από το Μεξικό.

 

Joann Sfar (LE CHAT DU RABBIN #5 JERUSALEM D'AFRIQUE)

Ο Γάτος ξαναβρήκε την φωνή του. Έτσι απλά, μια ωραία μέρα. Τελικά, αντιλαμβάνεται ότι η αφωνία του είναι συνδεδεμένη κυρίως με την έλλειψη διάθεσης για ακοή όσων είναι γύρω του. Επιπλέον, ένας ξένος που τον άκουσε προσεκτικά του επανεμφύσησε τη διάθεση για διάλογο. Έτσι, αποφασίζει να ακολουθήσει τον αστείο αυτό καλλιτέχνη στο ταξίδι του στην Αλγερία.

 

Saverio Tenuta (LA LEGEND DES NUEES ECARLATES)

Ο Raido, ένας ronin με αμνησία, ταξιδεύει αναζητώντας το παρελθόν του, μέχρι τη μέρα που φτάνει στην πόλη που μιλάει στον ουρανό. Εκεί γνωρίζει την ταραχοποιό Meiki, ικανή μαριονετίστα και γοητευτική παραμυθού. Στην εποχή όπου ακόμα βασιλεύουν τα πνεύματα της φύσης, ο Tenuta μας προσκαλεί σε έναν ονειρικό γιαπωνέζικο κόσμο.

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 

BEST ALBUM (IN SERIES)

 

DONJON CREPUSCULE #105 LES NOUVEAUX CENTURIONS

Και εδώ περίεργη αρίθμηση για αυτή την σειρά. Το LES NOUVEAUX CENTURIONS είναι πέμπτο στην σειρά DONJON CREPUSCULE αλλά είναι η συνέχεια του DONJON MONSTER 4. Μετά την έκρηξη της Terra Amata, τα νησάκια εκτοξεύονται όλο και πιο ψηλά στον αέρα. Για να διατηρήσει την κυριαρχία του, το μαύρο φρούριο πρέπει να ελέγξει την τεχνολογία του νίτρου. Μία τεχνολογία που ούτε καν οι ίδιοι οι δράκοι του Vaucanson δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν. Μια μόνο διέξοδος: να καλέσει τον Κόκκινο Marvin!

 

LE SOMMEIL DU MONSTRE #3 RENDEZ-VOUS A PARIS

Το ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, τρίτο μέρος της (τελικά) τετραλογίας του "Τέρατος", του Ευρωπαίου superstar, Enki Bilal, έφτασε στα χέρια μας. Ο αναγνώστης ξαναβρίσκει τα τρία ορφανά Nike, Leyla και Amir (και Sacha) να συνεχίζουν τις προσωπικές και χωριστές τους πορείες, ξαναβρίσκει και το γνώριμο σύμπαν-μνήμη, περίεργο και παρακμιακό.

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 

MAGASIN GENERAL #1 MARIE

Page up, people, page up!

 

SKYDOLL #3 LA VILLE BLANCHE

Frida Décibel: "Όπως ξέρετε, ακόμα χτες, οι γενναίοι απεσταλμένοι μας ήταν στον πλανήτη Aqua, τη βλάσφημη καρδιά μιας αίρεσης που απειλούσε να καταδικάσει ολόκληρο τον κόσμο! Αλλά οι ήρωες μας, με τη δύναμη της πίστης τους και καθοδηγούμενοι από το φως της θεϊκής Ludovique, παρενέβησαν και ξερίζωσαν το Κακό, εξολοθρεύοντας τους αιρετικούς εξωγήινους και επισφράγισαν την ανωτερότητα της Sainte Eglise της Ludovique... ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!"

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 

THORGAL #29 LA SACRIFICE

Μετά από αρκετά χρόνια, ο Thorgal επιστρέφει. La Sacrifice (=η θυσία), ένας τίτλος προκλητικός και μυστηριώδης για ένα άλμπουμ που επαναφέρει στο προσκήνιο όλους τους εμβληματικούς χαρακτήρες της σειρά με φόντο μία ιστορία που αγγίζει όλες τις παλιές περιπέτειες του ήρωα. Κεντρικός άξονας, η μάχη ενός ανθρώπου με τους θεούς με όπλα του την αυταπάρνηση, την ευστροφία του και την ευκαιριακή χείρα βοηθείας από τις άλλες θεότητες.

 

BEST ALBUM (ONE-SHOT)

 

LES CINQ CONTEURS DE BAGDAD

Page up και πάλι!

 

LES PETITS RUISSEAUX

Ο Emile, ένας συνταξιούχος χήρος, χάνει τον καλύτερό του φίλο. Η μοναξιά και η μονοτονία του φαίνονται, πλέον, αβάσταχτες και έτσι ξεκινάει ένα τελευταίο ταξίδι στα βήματα της παιδικής του ηλικίας, όπου και θα συναντήσει μια ποικιλία από χαρακτήρες που θα τον βοηθήσουν να συμφιλιωθεί ξανά με τη ζωή.

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 

POURQUOI J'AI TUE PIERRE

Ο Olivier είναι ένα αγοράκι που μεγαλώνει σε μια χίπικη οικογένεια, μέσα σε ένα περιβάλλον ελευθεριότητας και ανεκτικότητας, όπου έχει εξοικειωθεί με την χωρίς ταμπού, γυμνή εικόνα του ενήλικου ανθρώπινου σώματος. Όταν γίνεται 12 χρονών, φεύγει για διακοπές όπου γνωρίζει και συνδέεται φιλικά με τον ιερέα Pierre. Ο τελευταίος ζητά από το παιδί να αγγίξει το κορμί του. Ο Olivier δεν βιάζεται, ούτε κακοποιείται, αλλά το γεγονός αυτό θα τον σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή του.

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 

S.

Ναι, πάλι page up...

 

TOUT DOIT DISPARAITRE

Μια πόλη στα πρόθυρα της εξαφάνισης, μια παρέα νέων με πρόβλημα ταυτότητας και η ανία... Η ιστορία εξελίσσεται σε μια πόλη όπου λίγος κόσμος θα επιθυμούσε να ζήσει και στην οποία συνυπάρχουν η θλίψη, η βλακεία, η διαφθορά, η μιζέρια, η αποτυχία και η παρακμή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μια μικρή ομάδα εφήβων απορρίπτει αυτόν τον τρόπο ζωής, και πιστεύοντας ότι βρίσκονται έξω από τη σκέψη και τις συνήθειες των ανθρώπων που τους περιτριγυρίζουν, προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή εκτός των καθιερωμένων, αναζητώντας έντονες συγκινήσεις, προκείμενου να μην έχουν κανένα κοινό στοιχείο με την κοινωνία αυτή. Η υπόθεση εξελίσσεται μέχρι την τελική κλιμάκωση, όπου θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι και τόσο διαφορετικοί από τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης και ότι πολλά μπορούν να συμβούν σε αυτή, κατά την διάρκεια του επιθανάτιου ρόγχου της.

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 

BEST ANTHOLOGY

 

DIEU(X) & IDOLES

Αν δεν υπήρχε Θεός, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Ή να τον υποκαταστήσουμε με είδωλα. Αυτό είναι το θέμα που επέλεξαν δημιουργοί που συνεργάζονται με τις εκδόσεις La Boîte à Bulles, ως κεντρικό άξονα για την πρώτη ανθολογία της σειράς Contre-Jour. Κάθε ένας από αυτούς, προσεγγίζει το θέμα με δικό του τρόπο και στιλ. Χιουμοριστικά, σαρκαστικά, ποιητικά, με αστυνομικό ύφος, σε μορφή comic strip. Μιλάνε για την σχέση τους με τον θεό, για τις γενετικές μεταλλάξεις, την θρησκευτική αφοσίωση στον Ho Chi Minh, στον Elvis ή στην ταπετσαρία του δωματίου τους.Στην συλλογή αυτή, συμμετέχουν οι José Roosevelt, Sylvain Moizie, Clément Baloup, Vincent Rioult, Nancy Peña, Jérôme Presti, Laurent Percelay, Jean-Luc Coudray Eco Lucie Albon καθώς και μερικοί νέοι δημιουργοί, όπως οι Maga, Julie Ricossé, Aurélien Bédéneau, Laurent Houssin, Matthieu Roda και Norbert Godon.

Η συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

 

D'UN QUAI A L'AUTRE

Το άλμπουμ D'UN QUAI A L'AUTRE έχει ως έναυσμα μια ιδέα απλή: την αφήγηση μιας ιστορίας της οποίας το θέμα έχει μεγάλη ή μικρή σχέση με τις σιδηροδρόμους. 10 ιστορίες, φανταστικές ή περίπου πραγματικές, με δέκα διαφορετικά στυλ από τους Bruno Le Floc'h, Guillaume Bouzard, Jean-Luc Simon, Morvandieu, Jimmy Beaulieu, Laurel Del Pino, Daphné Collignon, Olivier Josso, Bibeur Lu, και Nicoby.

 

L'ILLUSTRATION UNIVERSELLE DES DROITS DE L'HOMME

Τα Παγκόσμια δικαιώματα του ανθρώπου γράφτηκαν το 1948 και αποτελούνται από τριάντα άρθρα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πάνω από ένα ή δύο. Η συλλογή αυτή τα παρουσιάζει μέσα από comics που δημιουργούν, μεταξύ άλλων, οι Rosinski, Wolinski, Bilal, Guardino, Charb, Quino, Mandel, Baudoin και Hippolyte. Τα κέρδη από τις πωλήσεις πηγαίνουν στην Διεθνή Αμνηστία.

 

OUT OF PICTURE

Τα studio animation Blue Sky είναι γνωστά για ταινίες όπως το ICE AGE, και το ROBOTS. Φέτος, έντεκα από τους συνεργαζόμενους με το στούντιο καλλιτέχνες, ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιούργησαν από μία ιστορία για αυτή την συλλογή. Συμμετέχουν οι Blasich, Pennec, Munoz, Gordon, Tsutsumi, Couch, Knapp, Dunnigan, Sève, McKenzie και Nguyen.

Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες εδώ.

 

PAROLES DE POILUS - LETTRES ET CARNETS DU FRONT 1914-1918

Poilu (κατά λέξη μετάφραση, "τριχωτός") είναι η ανεπίσημη ονομασία των στρατιωτών του Γαλλικού Πεζικού κατά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο από τους συμπατριώτες του. Στη συλλογή αυτή είκοσι πραγματικά γράμματα στρατιωτών από το μέτωπο μεταφέρονται σε comics, περιγράφοντας την κατάστασή τους και τις εμπειρίες τους. Συμμετέχουν οι Alary, Bajram, Biancarelli, Boudjellal F., Bourgier, Bramanti, Coutelis, Cromwell, De Metter, Demarez, Floch, Gimenez, Goutte, Guarnido, Hérenguel, Jouvray, Kristiansen, L'Homme, Lauffray, Lidwine, Lepage, Mallié, Martin, N'Guessan, Parnotte, Penet, Ribic και Séverin.

 

BEST COVER

Δείτε τα εξώφυλλα εδώ!

 

BEST COMICS-RELATED PUBLICATION

 

INSIDE MOEBIUS #2

Ο Moebius μέσα από ένα comic για τον εαυτό του, τα βιώματά του και τη σκέψη του.

 

JUAN GIMENEZ - SKETCHBOOK 1

Sketchbook του μεγάλου Αργεντινού καλλιτέχνη.

 

LA PAMPA Y BUENOS AIRES - DE CHAIR ET DE POUSSIERE

Ο José Antonio Munoz μας ταξιδεύει μέσα από κείμενα και εικόνες από την άγρια Pampa στο Buenos Aires, μέσα από τις παιδικές του αναμνήσεις.

 

L'EPROUVETTE

Comics, θεωρίες, δοκίμια, συζητήσεις, και σκέψεις για την Ένατη Τέχνη.

 

METAL HURLANT - 30 ANS, VOL.2

Με αφορμή τα 30 χρόνια του περιοδικού METAL HURLANT, η ειδική αυτή έκδοση συγκεντρώνει σε έναν τόμο τα εξώφυλλα των τευχών 46 έως 96.

 

BEST COMICS-RELATED MERCHANDISE

 


Eustache, αγαλματάκι από το κόμικ RÉSEAU BOMBYCE

 

Mihoshi et Zepelin, αγαλματάκι από το comic ARMANDIS

 

Okko, επιτραπέζιο παιχνίδι από το comic OKKO

 

Rochnan, αγαλματάκι από το comic SCORPION

 

Stryge, από το comic LE CHANT DES STRYGES

 

Αυτά, λοιπόν, από τις ευρωπαϊκές υποψηφιότητες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Χριστίνα Ανθηροπούλου και τον Αντρέα Μιχαηλίδη για την βοήθειά τους. Choose wisely και θα σας δούμε στην απονομή!

 



european circus archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi