Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


30-11-04
DAREDEVIL: BORN AGAIN

του Νίκου Λάμπρη

Writer: Frank Miller

Artist: David Mazzucchelli

First Published: 1986

Format:
7-issue storyline (DAREDEVIL VOL. I #227-233)

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Karen Page, πρώην κοπέλα του Matt Murdock και νυν ναρκομανής, πουλάει στον dealer της τη μυστική ταυτότητα του Daredevil για μια δόση. Η πληροφορία φτάνει στον Kingpin και η ζωή του Murdock παίρνει τροπή προς το χειρότερο.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το θράσος του Miller. Ο Daredevil ήταν πάντα ένας απ΄ τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες γιατί ήταν πολύ εύκολο να ταυτιστεί κανείς μαζί του, σε αντίθεση με άλλους πιο... larger-than-life χαρακτήρες όπως π.χ. ο Superman η ο Captain America. Μέσα σε λίγα τεύχη ο Matt χάνει το σπίτι του, τη δουλειά του και -ως φυσική κατάληξη όλων αυτών- τα λογικά του, καθώς ο κόσμος καταρρέει γύρω του. Ο Miller αποδομεί / καταστρέφει σταδιακά το χαρακτήρα του Matt και το απολαμβάνει. Μόνο με αυτό τον τρόπο όμως και μέσα από την επερχόμενη αναδόμηση μπορεί κανείς να εμπεδώσει τον ευγενικό και ηρωικό πυρήνα του χαρακτήρα του Daredevil. Η επερχόμενη κορύφωση είναι τόσο ανυψωτική και λυτρωτική, που δε μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει στοιχεία αρχαίου δράματος στην αφήγηση.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Σε ένα από τα καλύτερα mainstream comics όλων των εποχών, δύσκολα μπορεί κανείς να βρει ελαττώματα.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Born Again βρίσκει δυο κορυφαίους δημιουργούς στην καλύτερη ίσως στιγμή της καριέρας τους. Οι αφηγηματικές ικανότητες του Miller συνδυάζονται αρμονικά με τα μινιμαλιστικά μολύβια του Mazzucchelli. Ο Miller επέστρεψε στον τίτλο με τον οποίο καθιερώθηκε και κατάφερε να ξεπεράσει την προηγούμενη δουλειά του σε αυτόν. Ο τόνος είναι πιο σκοτεινός, η αφήγηση πιο πολύπλοκη και το ύφος πιο κυνικό. Ο Mazzucchelli προσδίδει ανθρώπινη υπόσταση στους χαρακτήρες του αλλά και ένταση όποτε είναι απαραίτητο. Η δουλειά του στο Daredevil παραμένει αξεπέραστη.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Το Batman: Year One, που είναι η άλλη αριστουργηματική συνεργασία μεταξύ Miller και Mazzucchelli. Τα Daredevil 201-213, όπου ο Mazzucchelli συνεργάζεται με τον κολοσσό Denny O' Neil περιέχουν πραγματικά εξαιρετικές ιστορίες και αξίζουν μεγαλύτερη αναγνώριση. Το Sin City του Miller με την κλασσική noir αφήγηση. Επίσης προτείνεται το Rubber Blanket για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το αστείρευτο ταλέντο του Mazzucchelli σε πιο Alternative ύφος, καθώς και οι δουλειές του στην ανθολογία Drawn & Quarterly.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi