Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


11-01-07
KINGDOM COME

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Mark Waid

Artist: Alex Ross

First Published: 1996 , TPB 1997

Format: 4 issue series

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Superman απομακρύνθηκε από την ενεργό δράση, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Μαζί του, κρέμασαν επίσης τις στολές τους πολλοί άλλοι ήρωες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια νέα γενιά. Δυστυχώς, οι αντικαταστάτες τους δεν ασπάζονται τα ίδια ιδεώδη περί δικαιοσύνης και αλήθειας, όπως οι αρχικοί ήρωες. Οι καινούριοι metahumans μάχονται για να μάχονται, αδιαφορώντας για το πόσες αθώες ζωές μπορεί να χαθούν κατά την διάρκεια των αψιμαχιών τους. Μετά από ένα τραγικό ατύχημα, κατά την διάρκεια της σύλληψης ενός εγκληματία, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές είναι τρομακτικό και η καταστροφή του περιβάλλοντος ανυπολόγιστη. Ο Superman αποφασίζει να επιστρέψει, επανιδρύοντας τη Justice League μαζί με την Wonder Woman. Παράλληλα, ο Batman (που ποτέ δεν κατέθεσε τα όπλα) και ο Lex Luthor έχουν τα δικά τους σχέδια, ενώ η τελική σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Μέσα από μια ιστορία πλούσια σε βιβλικούς συμβολισμούς, ο Waid καταφέρνει να παρουσιάσει το τέλος του DC Universe (όπως το φαντάζεται εκείνος) και ταυτόχρονα να κάνει ένα εύστοχο σχόλιο πάνω στους υπερβολικά βίαιους, αμοραλιστές super-heroes που είχαν κατακλίσει την βιομηχανία των comics, μετά την γένεση της Image. Προφανώς τάσσεται υπέρ των παραδοσιακών αξιών που πρεσβεύει ο Superman, απογυμνώνοντας τους νέους «ήρωες», παρουσιάζοντας μας τα κενά τους.

Ο επικός και δραματικός τρόπος που επέλεξε να το κάνει αυτό, ίσως και να μην έπειθε, αν δεν είχε στον πλευρό του τον Ross. Εκεί βρέθηκε ο κατάλληλος συνεργάτης για να αποδώσει το όραμα του Waid, με το φωτορεαλιστικό του σχέδιο και τις αναρίθμητες λεπτομέρειες που το εμπλούτισε. Χάρη στην παρουσία αυτού του καλλιτέχνη, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας η αναγόρευση του KINGDOM COME σε σύγχρονο classic.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Το comic αυτό έχει ως μεγαλύτερο αντίπαλο του, την ίδια του την φιλοδοξία. Κάπου μοιάζει να μην είναι αρκετό, σαν να χρειαζόταν λίγο παραπάνω χώρο για ανάπτυξη. Ακόμα, μόνο οι καλοί γνώστες του Universe της DC θα μπορέσουν να εκτιμήσουν όλα τα “easter eggs” που κρύβονται μέσα του. Οι υπόλοιποι θα νιώσουν κάπως αποξενωμένοι...

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Λυκόφως Των Θεών για το DC Universe. Ακόμα και αν το τέλος του αφήνει το ενδεχόμενο ενός sequel, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Από μόνο του αποτελεί ένα έπος, από αυτά που όσα χρόνια και να περάσουν, δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Τέλος, αν το MARVELS ήταν ένας ύμνος στην αθωότητα και στο θαυμασμό του καινούριου, το KINGDOM COME είναι ο αντίποδας σε αυτό, που το συμπληρώνει με τον τρόπο του. Εδώ το σκότος έχει τον πρώτο ρόλο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Το MARVELS φυσικά, όπως και το prequel ( και εν μέρει sequel) KINGDOM, χωρίς τον Ross όμως, αλλά μόνο με τον Waid. Αν το δούμε και από τη σκοπιά που εξετάζει το τέλος των ηρώων, τότε σίγουρα και το WATCHMEN.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi