Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-03-07
PUNISHER: CIRCLE OF BLOOD

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writers: Steven Grant, Jo Duffy

Pencilers: Mike Zeck, Mike Vosburg

Inker: John Beatty

First Published: 1986

Format: 5 issue limited series

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η επιστροφή του Frank Castle στα υγρά και σκοτεινά κελία του Ryker’s Island, είναι – όπως ήταν αναμενόμενο – επεισοδιακή. Αποτρέπει μια ομαδική απόδραση κρατουμένων και χάρη σε αυτήν την επιτυχία του, "προσλαμβάνεται" από την οργάνωση Trust, ως στρατιώτης στον πόλεμό τους κατά του εγκλήματος. Με συνοπτικές διαδικασίες, επιστρέφει πάνοπλος στου δρόμους, πανέτοιμος για δράση. Προκαλεί αναταραχή στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης, τα μέλη του οποίου αλληλοεξοντώνονται, σε έναν πόλεμο που έχει ως στόχο την κατάληψη της κορυφής, αφού πιστεύουν ότι ο Kingpin είναι νεκρός – κάτι που δεν ισχύει. Είναι όμως η Trust αυτό που φαίνεται, ή πίσω από το παραπέτασμα κρύβονται πολλά περισσότερα; Παράλληλα, ο γιος ενός μαφιόζου που ο Frank ξεπάστρεψε, διψά για εκδίκηση και δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.     

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Πίσω από τα εκπληκτικά – κλασσικά πλέον – εξώφυλλα της σειράς, κρύβεται μια ιστορία που σίγουρα θα ανεβάσει την αδρεναλίνη και του πιο απαθούς ανθρώπου. Καταιγιστική δράση (όσο cliché και αν ακούγεται αυτό) από έναν μάστορα του είδους, τον Steven Grant. Η πλοκή που παραθέτει έχει όλα τα απαραίτητα twists για να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ ο διάλογος του είναι παράδειγμα προς μίμηση, για όσους θέλουν να γράψουν πειστικούς tough speaking guys. Δεν καταφεύγει σε ανούσιες υπερβολές, δεν είναι ποζεράδικος και λειτουργεί απόλυτα, δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα.

Ακόμα γίνεται μια προσέγγιση στον χαρακτήρα του Frank, παρουσιάζοντας τον ως έναν άνθρωπο αδίστακτο, συνειδητοποιημένο όμως ως προς τις πράξεις του και καθόλου, μα καθόλου τρελό. Γνωρίζει ότι το μονοπάτι της εκδίκησης που διάλεξε, οδηγεί σε αδιέξοδο και δεν αλλάζει τίποτα σε βάθος χρόνου, παρ' όλα αυτά όμως παραμένει σε αυτό. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στον κύκλο του αίματος, που ο ίδιος φροντίζει να τον συντηρεί, ανίκανος να τον σπάσει, όσο και αν το επιθυμεί αυτό.

Τέλος για να πω και μερικά λόγια για το σχέδιο, ο Mike Zeck βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και ίσως στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, προσφέροντας σελίδες που βγάζουν μάτια – ειδικά στα πρώτα δυο τεύχη! Γιατί όμως δεν κράτησε ο καλλιτέχνης το ίδιο υψηλό επίπεδο; Read more…    

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Οι πιέσεις από την Marvel για γρηγορότερη παράδοση του υλικού (μετά από μια αλλαγή στο scheduling της σειράς), είχαν επιπτώσεις στην ποιότητα της δουλειάς του Zeck, ο οποίος έτρεχε να προλάβει τα deadlines. Τελικά αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη ενός ακόμη επιπλέον τεύχους (η σειρά ήταν αρχικά προγραμματισμένη για 4) και την αποχώρηση των Grant/Zeck (ο πρώτος για λόγους συμπαράστασης), προτού προλάβουν να την ολοκληρώσουν. Οι Duffy και Vorsburg που κλιθήκαν να αναπληρώσουν το κενό, ακολούθησαν – σύμφωνα με ορισμένες φήμες – τις υποδείξεις των editors και δεν διατήρησαν το ίδιο ύφος. Έτσι λοιπόν, στο τελευταίο τεύχος έχουμε έναν out of character Punisher, να αφήνει εγκληματίες να φύγουν, αντί να τους σκοτώσει επιτόπου. Ένα PUNISHER comic χωρίς ούτε ένα θάνατο! Damn you editors!     

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα ακόμα comic από το χρυσό -για τα comics- 1986, σίγουρα όχι τόσο εγκεφαλικό όσο κάποιο από τα πιο διάσημα συνομήλικα "ξαδερφάκια" του, αλλά αφάνταστα απολαυστικό. Κατάφερε να δώσει κύρος στον χαρακτήρα του Punisher και να τον θεσπίσει ως την πιο σκοτεινή φιγούρα στο κόσμο της Marvel. H επιτυχία του είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση μιας on-going σειράς, η οποία οδήγησε σε μια δεύτερη και μια τρίτη, συν one-shots και εμφανίσεις παντού. Όλα αυτά μέχρι να έρθει το "κάψιμο" του χαρακτήρα. Oh well. Όπως και να έχει, αυτή η ιστορία που παρουσιάζω εδώ τα "σπάει" κανονικότατα.         

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Από Steven Grant, οπωσδήποτε το BADLANDS, ενώ αν το άτι σας δεν χόρτασε πιστολίδι, τότε από την πρώτη on-going σειρά PUNISHER, ό,τι έγραψε ο Mike Baron είναι αναμφίβολα άξιο της προσοχής σας!     



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi