Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


24-05-07
X-MEN: FALL OF THE MUTANTS

του Ηλία Μεταξά

Writers: Chris Claremont, Louise Simonson

Artists: Bret Blevins, Marc Silvestri, Walter Simonson

First Published: 1988 (Original issues), 2002 (trade paperback)

Format: Multi-title storyline (UNCANNY X-MEN #225-227, NEW MUTANTS #59-61, X-FACTOR #24-26)

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Oι X-Men, οι X-Factor και οι New Mutants αντιμετωπίζουν μια από τις δυσκολότερες στιγμές τους.

Αναζητώντας τη Storm, οι X-Men βρίσκονται στο Ντάλας, όπου πέφτουν πάνω στην Freedom Force. Οι δύο ομάδες αποφασίζουν να συνεργαστούν, καταλαβαίνοντας πως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Η υφή της πραγματικότητας υποχωρεί και άλλες εποχές και διαστάσεις εμφανίζονται στο Ντάλας, και κυρίως γύρω από την την Eagle Plaza, τη βάση του Forge, όπου οι X-Men, μαζί με την Madelyne Pryor και τον δημοσιογράφο του NPR, Neal Conan, προσπαθούν να προσεγγίσουν την Roma που είναι αιχμάλωτη του arch-villain της υπόθεσης, Adversary. Αποκαλύψεις ακολουθούν για τον Forge και την περίοδο που πολέμησε στο Βιετνάμ. Στη τελική μάχη, οι X-Men και η Madelyne καταλαβαίνουν πως πρέπει να θυσιάσουν τις ζωές τους για να σώσουν τη γη και την ίδια την πραγματικότητα. Τα Μ.Μ.Ε. καταγράφουν αυτή τη πύρρειο νίκη.

Την ίδια στιγμή, οι X-Factor βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Apocalypse στο σκάφος του, το αποκαλούμενο Ship. Μάχονται ενάντια στους Four Horsemen και τον ίδιο τον Apocalypse για να σώσουν τη πόλη του Μανχάταν. Ο Beast, εξαιτίας τους αγγίγματος της Pestilence, όσο πιο δυνατός γίνεται, τόσο μειώνεται η ευφυΐα του, ενώ ο Angel αντιμετωπίζει τη μεταμόρφωση του σε Death, έναν από τους Four Horsemen. Με την βοήθεια των Power Pack, οι X-Factor νικούν και κρατάνε σαν νέα βάση τους το Ship. Η πόλη επευφημεί τους X-Factor, και τους αποδέχεται όπως του αρμόζει, σαν ήρωες.

Οι Sunspot και Warlock επιστρέφουν στην έπαυλη των X-Men για να ανακαλύψουν πως οι υπόλοιποι New Mutants έχουν πάει στο νησί του Bird-Brain. Εκεί, αντιμετωπίζουν τον Ani-Mator και την οργάνωση Right, ταυτόχρονα. Ο Cypher σκοτώνεται, σώζοντας τη ζωή της Wolfsbane. Ο Bird-Brain νικάει τον Ani-Mator και γίνεται αρχηγός των Ani-Mates. Επιστρέφοντας σπίτι, οι New Mutants ανακαλύπτουν τη μοίρα των X-Men.


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Όπως και στο INFERNO, το Αρμαγεδονικό σκηνικό. Επίσης, οι άφθονες σκηνές δράσεις, οι προσωπικές σκηνές και η τραγικότητας της κατάστασης.

Πολύ καλή δουλειά και στο σχέδιο, με εξαιρετικά ζωντανή δουλειά από τον -newbie τότε- Marc Silvestri, τον βετεράνο Walt Simonson και τον δυστυχώς εξαφανισμένο πια, Bret Blevins.

Ο Claremont και η Simonson δίνουν μαθήματα συντονισμού, σε επίπεδο ροής και συνεργασίας, και επιδεικνύουν πως μέσα σε μια ιστορία που έχει ασταμάτητη δράση, μπορείς να βρεις χρόνο για να δείξεις τις προσωπικότητες των χαρακτήρων. Κάτι που φαίνεται πολύ καθαρά από τα μητρικά συναισθήματα της Mystique για τη Rogue, την ανθρώπινη αντίδραση του Magneto όταν καταλαβαίνει τη μοίρα του Cypher και την τρέλα και το σταδιακό χάσιμο του ελέγχου της σκοτεινής πλευράς της Magik, όταν μαθαίνει τη μοίρα του αδερφού της Colossus.


ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο το συγκεκριμένο storyline είναι "new reader friendly". Σίγουρα δεν είναι σαν το INFERNO, αλλά και πάλι, πόσο εύκολο να είναι για έναν νέο αναγνώστη να συνδεθεί με τους συγκεκριμένους χαρακτήρες σε μια τόσο χαώδη κατάσταση.

Επίσης, καθαρά, προσωπική άποψη, ο θάνατος του Doug Ramsey, ναι μεν είναι συγκινητικός, αλλά είναι εμφανές πως ήταν η εύκολη λύση, αφού ήταν ο πιο "expendable" χαρακτήρας από τις τρεις ομάδες.

Φυσικά, στα αρνητικά θα μπορούσε να χρεωθεί το γεγονός πως το FALL OF THE MUTANTS έθεσε τις βάσεις για το επόμενο τότε μεγάλο X-Event, INFERNO και, ενδεχομένως, για όλα τα επόμενα μεγάλα X- (και όχι μόνο) events.


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμφισβήτητα, είναι μια ιστορία που άλλαξε το status quo των μεταλλαγμένων. Οι X-Men θεωρούνταν νεκροί από όλο τον κόσμο για αρκετό διάστημα μετά από αυτό, οι X-Factor αποκαλύφθηκαν στον κόσμο έκαναν ένα βήμα παραπάνω για την υλοποίηση του ονείρου του Xavier που τους είχε ενώσει αρχικά και οι New Mutants μεγαλώνουν, καθώς χάνοντας έναν από τους συντρόφους τους, χάνουν και την αθωότητα τους.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν σας αρέσουν τα X-overs, τότε μπορείτε να δείτε και τα MUTANT MASSACRE, X-TINCTION AGENDA (1990), X-CUTIONER'S SONG (1992), FATAL ATTRACTIONS (1993), PHALANX COVENANT (1994), AGE OF APOCALYPSE (1995) και πολλά άλλα, γνωστά και μη εξαιρετέα.

Και φυσικά, να μην ξεχνάμε το INFERNO, που λύνει μερικά από τα plots που παρουσιάστηκαν στο FALL OF THE MUTANTS.comicdom files archive | email the author
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi