|
![]() |
18-05-08 D.R. & QUINCH του Αριστείδη Κώτση Writer: Alan Moore Rebellion |
Αυτή είναι μια μόνο από τις περιπέτειες των νεαρών D.R. και Quinch, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα καταταγούν στο στρατό, θα (προσπαθήσουν να) γυρίσουν τη δική τους ταινία, θα πάνε στην κατασκήνωση, θα προσπαθήσουν να γίνουν υποδειγματικοί πολίτες (χωρίς ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα) και, όπως είναι φυσικό για την ηλικία τους, θα επιδιώξουν να συνάψουν σχέσεις με το άλλο φύλο. Το σίγουρο είναι πως, ότι και να κάνουν, τους ακολουθούν καταστροφές πλανητικών διαστάσεων.
Ο Alan Moore κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να χτίζει, μέσα σε λίγες σελίδες, ολοκληρωμένες ιστορίες και κόσμους. Στο D.R. & QUINCH, αποκαλύπτει πως έχει ταλέντο και στην κωμωδία (είδος στο οποίο δε μας έχει συνηθίσει), γράφοντας ένα από τα πιο αστεία comics στην ιστορία του 2000AD και όχι μόνο.
Το 2000AD μπαίνει στη χρυσή εποχή του, ενώ οι υπερ-ταλαντούχοι Βρετανοί δημιουργοί μοιάζουν αστείρευτοι. Οι προτάσεις για νέες σειρές έρχονται από παντού και ο Moore θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, βρίσκοντας έδαφος για να δημιουργήσει κάποια από τα σπουδαιότερα comics του (V FOR VENDETTA, SWAMP THING). Σίγουρα, το D.R. & QUINCH δεν έχει ούτε το βάθος ούτε την τελειότητα στην εκτέλεση που είχαν άλλα comics των δυο δημιουργών, αλλά αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την αξία του, αφού παραμένει ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, διασκεδαστικό (και κάποιες φορές ξεκαρδιστικό) comic. Οι D.R. και Quinch επέστρεψαν στις σελίδες του 2000AD λίγα χρόνια αργότερα, σχεδιασμένοι και πάλι από τον Alan Davis, με έναν άλλο σημαντικό Βρετανό συγγραφέα, τον Jamie Delano. Ο Delano (ευτυχώς) δεν προσπάθησε να μιμηθεί τη δουλειά του Moore και τους έβαλε να δίνουν συμβουλές σε γράμματα αναγνωστών. Το αποτέλεσμα ήταν διασκεδαστικό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ισάξιο της αρχικής σειράς.
Αν, πάλι, αυτό που αναζητάτε είναι περισσότερο Alan Davis, πέρα από τα comics που προαναφέρθηκαν, μπορείτε να αναζητήσετε τα τεύχη του BATMAN AND THE OUTSIDERS που έκανε μαζί με τον Mike W. Barr, το σύντομο run του στο DETECTIVE COMICS (με τον ίδιο συγγραφέα), το run του στο EXCALIBUR και το Elseworlds, JLA: THE NAIL. | |
comicdom files archive | email the author | author's profile back to top | |
|
|home|about us|downloads|contact|oldies|events| The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners. All Rights Reserved. This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4 Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+
Powered by vi |
|